The New World

The New World (2005)

Once discovered, it was changed forever

discussie

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Soap

Avatar

Thiver "Wie is in deze film eigenlijk de hoofdpersoon?"


Precies... Maar ik denk dat het wel debatable is dat die Pocahantas de hoofdpersoon is, omdat zij juist de kern is van 'de nieuwe wereld', en je de ontwikkeling door haar ogen ziet gebeuren.

Thiver

Avatar

11qqaazz "Vond de hoofdpersoon totaal niet simpatiek."

Wie is in deze film eigenlijk de hoofdpersoon?

Soap

Avatar

Heb trouwens toevallig die reclame van deze film op RTL gezien. Het wordt nogal neergezet als een actievolle film. Ik denk dat een hoop mensen die hierdoor deze film zien teleurgesteld zullen worden of wegzappen.

Maar hopelijk zijn er enkelen die alsnog genieten van dit prachtige film!

mauvau

Avatar

Ik vond hem prachtig! De manier waarop dit liefdesdrama en de bijkomende emoties zijn neergezet met beeld is subliem. Ook de romantisering van een herinnering aan iets wat geweest is, wordt bewust in een dromerige stijl gefilmd, waardoor beeld en verhaal elkaar verscherpen. Ik vind de rating op ft en op imdb eigenlijk wel iets te laag...

11qqaazz

Avatar

Vond de hoofdpersoon totaal niet simpatiek.
Maar ja, het is dan ook een historische film. Wel beter dan de disny versie.

Neya

Avatar

Fire of afganistan (http://www.imdb.com/title/tt0365200/)is een b-film.. nou eerlijkgezegt een z-film lol, het is vreselijk. alleen omdat je een film niet mooi of leuk vind, betekend niet dat het gelijk een b-film is. slechte acteurs en montage/special effects werk (technish) maakt een b-film.



deze film zit kwa montage en acteurwerk goed in elkaar. dus geen B-film.

McMurphy

Avatar

Rorschach "Is dit een film voor wie Apocalypto de moeite waard vond?
(Want dan kan ik hem met een gerust hart links laten liggen.)"

Totaal niet vergelijkbaar met Apocalypto. Gewoon een prachtige film die eigenlijk niet geschikt is voor tv met die irritante reclames.

Voor wie ff de tijd heeft is dit "http://maikel1981.blogspot.com/2006/04/new-world.html" een meesterlijke recensie van een film die het verdient Smiley face.

Rorschach

Avatar

Is dit een film voor wie Apocalypto de moeite waard vond?
(Want dan kan ik hem met een gerust hart links laten liggen.)

cosper

Avatar

Kan me nog herinneren dat ik in de bioscoop veel heb afgelachen bij deze film.

Iedereen zat op een gegeven moment mee te praten met de zinnen, andere dingen te doen, etc etc.. Maar wat een saai, niet vooruit te branden verhaal. De manier van praten is alleen al een superslaapmiddel.

Iedereen applaudiseerde ook hard toen de film EINDELIJK afgelopen was.

Snap niet dat mensen dit wanproduct een voldoende geven :?

Sha

Avatar

Hmm, apart, ik zie net dat ik van de mensen die een cijfer hebben gegeven, ik het laagste cijfer gegeven heb. Dat komt niet vaak voor Smiley face

benjamin

Avatar

S1M0N "Lijkt mij wel een aardig filmpje eerlijk gezegd! ik snap de reacties hier niet helemaal, maar idd een bioscoop film is het niet in mijn ogen... ik wacht wel tot ie in de videotheek ligt"


Dit is juist wel een bioscoopfilm (in mijn ogen dan) door alle ongezien en ongehoord mooie beelden. Schitterend.

El_Mariachi

Avatar

Nou nou, "superieur meesterwerk".... In z'n genre. Misschien. Maar mij is deze film te lang en te traag. Inderdaad, ik ben het oppervlakkige type dat gaat voor "faster, more intense".

Dukat

Avatar

ASHWIN102 "Uiteindelijk spreekt ze het nog beter dan de meeste marokanen Nederlands kunnen praten."


Haha, dat is toch niet zo moeilijk. Trouwens, het is Marokkanen (met dubbel k).

ASHWIN102

Avatar

Ik ben in slaap gevallen tijdens deze film! Ik heb het speciaal gehuurd omdat Bale erin speelt, maar voordat die erin voorkwam was ik al weg. Zo'n saaie rotfilm. Uitermate triest. Colin leert een vrouwelijke inboorling heel snel engels, lijkt net een spoedcursus. Uiteindelijk spreekt ze het nog beter dan de meeste marokanen Nederlands kunnen praten. Waardeloze film.

Minority_freak

Avatar

In mijn ogen een grote inschattingsfout. De verbluffende cinematografie (oscarnominatie!) en het detail in de geluidseffecten alleen al maken dit verplichte ciné-kost. The New World legt de ogen en oren goed in de waten als je't mij vraagt...

S1M0N

Avatar

Lijkt mij wel een aardig filmpje eerlijk gezegd! ik snap de reacties hier niet helemaal, maar idd een bioscoop film is het niet in mijn ogen... ik wacht wel tot ie in de videotheek ligt

IntrusionNow

Avatar

Met: Yorick van Wageningen

:Y

lordhumangus

Avatar

Nee, dat vond ik geen b-film die was goed. Met goede acteurs die de film naar een hogere niveau tillen.

spacey

Avatar

lordhumangus "Ik heb hem nog een keer bekeken, maar hij is er niet beter op geworden. De trailer vond ik beter als de film. (goed gemonteerd), dus zit me geen broodje aap verhaal aan te smeren."


het zal jouw soort film wel niet zijn, maar om het nou gelijk een b-film te noemen gaat toch iets te ver. Wat vindt je van The Thin Red Line dan? Vindt je dat ook een b-film (is van dezelfde regisseur, vandaar dat ik het vraag)?

lordhumangus

Avatar

spacey "deze film lijkt me echt super! Sinds de launch van de eerste trailer kan ik al niet meer wachten, dit is dan ook een film waarvan ik weet dat ik hem echt leuk ga vinden.

@ die aap boven me

Volgens mij weet je niet wat een b-film is ofwel? Kijk die film eerst nog maar een keer, en vertel ons dan maar wat je er echt van vond"



Ik heb hem nog een keer bekeken, maar hij is er niet beter op geworden. De trailer vond ik beter als de film. (goed gemonteerd), dus zit me geen broodje aap verhaal aan te smeren.

gandalf the white

Avatar

Dus dit wordt de film versie van pocahontas. Lijk me niets aan. En wat is dit eigenlijk voor pedo shit. Collin Farrell met een meisje van net 16. :N

spacey

Avatar

Deze film lijkt me echt super! Sinds de launch van de eerste trailer kan ik al niet meer wachten, dit is dan ook een film waarvan ik weet dat ik hem echt leuk ga vinden.

@ die aap boven me

Volgens mij weet je niet wat een b-film is ofwel? Kijk die film eerst nog maar een keer, en vertel ons dan maar wat je er echt van vond

lordhumangus

Avatar

Deze kunnen ze gelijk bijzetten bij de top of the flops, dit is gewoon een b-film voor de videotheek.
Wat is er toch met die Colin aan de hand ?, na phone booth en the recruit is het ene brandhout na de andere.
Een 7,3 voor het landschap zeker.