The Wicker Man (2006)

Be careful what you search for...

discussie

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Olrik

Avatar

Magalaan "Een vreemde kritiek, dat kan je namelijk bijna alle horrorfilms verwijten. Plots zijn meestal ongeloofwaardig (fantastisch), personages op meestal uitvergroot bijna cartoonesk (vaak clichématig), scenes zijn gemaakt voor effectbejag en realisme is ver te zoeken, en men doet zijn niet best het mooi te laten ogen.

Of bedoel je dat ze alles in het donker moeten filmen met een hoop enge geluiden en angstig geschreeuw. Voldoet het dan wel aan je kwaliteitseisen?

Je kan best verwijten dat het als schokkende horrorfilm faalt, maar het zou heel goed een van de verhalen van Roald Dahl kunnen zijn met een verrassende wending. Daarom best leuk om naar te kijken, als je maar geen echte horror wil zien."


Dat veel horror films dit niet goed doen wilt niet zeggen dat The Wicker Man opeens een goede films is. De verassende wending waar je het over hebt is gewoon lachwekkend slecht. Eerst proberen ze het personage van Nicolas Cage te verdrinken, maar dat gaat tegen alles in wat ze op het einde lijken te willen. Het origineel is een meesterwerk, maar dit is gewoon een erg slecht aftreksel. Deze film heeft mij tevens niet weten te fascineren, het origineel deed dit wel, maar deze film niet.

johnwayne

Avatar

Magalaan "Prima film. Geen moment saai. Voor een horrorfilm is hij niet echt griezelig en dat zal de echte horrorfans opbreken. Hij zal ook minder zijn dan het origineel maar die heb ik niet gezien. Dat is echter geen reden om de film zo laag te waarderen. Het lijkt alsof mensen zich erg laten leiden door een negatieve recensie. Het blijft een origineel verhaal dat fascineert en het is zeker geen B-film. Als je er geen horror in wil zien, is het best een onderhoudende film. -"


Het origineel is een meesterwerk. En als je dat vergelijkt met dit misbaksel, dan heb je alle reden om de film behoorlijk minder te waarderen.

Magalaan

Avatar

Olrik "Alle personages zijn erg slecht uitgewerkt, het plot is te lachwekkend voor woorden, sommige scènes hebben geen enkele betekenis en alles oogt verschrikkelijk lelijk."

Een vreemde kritiek, dat kan je namelijk bijna alle horrorfilms verwijten. Plots zijn meestal ongeloofwaardig (fantastisch), personages op meestal uitvergroot bijna cartoonesk (vaak clichématig), scenes zijn gemaakt voor effectbejag en realisme is ver te zoeken, en men doet zijn niet best het mooi te laten ogen.

Of bedoel je dat ze alles in het donker moeten filmen met een hoop enge geluiden en angstig geschreeuw. Voldoet het dan wel aan je kwaliteitseisen?

Je kan best verwijten dat het als schokkende horrorfilm faalt, maar het zou heel goed een van de verhalen van Roald Dahl kunnen zijn met een verrassende wending. Daarom best leuk om naar te kijken, als je maar geen echte horror wil zien.

Olrik

Avatar

Tarkus "Opnieuw bekeken, en is me toch wat minder goed bevallen dan de eerste maal.

Commentaar 2007:
Ik vind dit een zeer goed verhaal met een goede Nicolas Cage.
De film heeft slechte kritieken gekregen en ik begrijp eerlijk gezegd niet goed waarom.
Het is wel niet Nicolas Cage zijn beste film maar zeker niet zijn slechtste.
Dat de film een remake zou zijn heb ik later maar pas vernomen, en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het origineel, want het kan bijna niet anders dan dat dat ook een goed prent is.
Voor mij was het weer eens een leuk weerzien van Leelee Sobieski, die eindelijk eens een grote rol verdiend, want daar druipt het talent vanaf. Ooit zal haar kans wel eens komen, want in deze film heeft ze wel een heel kleine rol, helaas.
Voor wie van spanning een beetje mystiek en een verrassend einde houd, is dit een prima film."


Ik respecteer je mening volledig Tarkus, maar je kunt toch wel inzien waarom mensen deze film slechte kritieken geven?
Alle personages zijn erg slecht uitgewerkt, het plot is te lachwekkend voor woorden, sommige scènes hebben geen enkele betekenis en alles oogt verschrikkelijk lelijk.

shaunofthedead

Avatar

Annefleur "Ehm... was dat filmpje serieus een scene uit de film..? :9"


Volgens mij ook niet. Ik heb de scène iig niet gezien. Zou de dvd-versie verschillen van de bioscoopversie?

Annefleur

Avatar

Ehm... was dat filmpje serieus een scene uit de film..? :9

WoUtoMatiC

Avatar

SPOILER


/SPOILER

Zo, en nu beloven dat je deze film NOOIT GAAT KIJKEN.

roobin_22

Avatar

Enkel en alleen het eind is vet! De hele film wordt goedgemaakt met zo'n eind! een 3 voor de film, een 13 voor het eind, duss een 8?

geert-jan38

Avatar

Wat een pauper film..

vindt niet dat je het aan ziet komen , hooguit aan de tijd die de film nog duurt. het eind is echt zwaar kut, maar aan de ander kant ook wel weer lijp. geen andere reggiseur had het gedurft om een eind te doen die zo kut afloopt. een keer wat anders dan al die happy end.