discussie

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ovi

Avatar

Filmfreak Leo "Misleidend, zogenaamd objectief, sterk staaltje pro-israelische propaganda. Douglas noemt de palestijnse verzetsmensen steevast 'terroristen'. Soms zelfs 5 maal in een minuut tijd."


Tsja, zo werkt het nou eenmaal. Een oorlog heeft altijd twee partijen en de kant waar jij niet bijhoort zijn de terroristen. Als een Irakees een film zou maken over de inval van de VS, zouden de Amerikanen waarschijnlijk terroristen of nazi's o.i.d. genoemd worden.

Jeki

Avatar

Filmfreak Leo "Misleidend, zogenaamd objectief, sterk staaltje pro-israelische propaganda. Douglas noemt de palestijnse verzetsmensen steevast 'terroristen'. Soms zelfs 5 maal in een minuut tijd.

Er wordt vrijwel volkomen voorbijgegaan aan het feit dat die verzetslieden wanhopig streden om de aandacht van de wereld omwille van de al jaren durende israelische bezetting van hun land, huizen en families.

Zeker vind ik het ook een slechte zaak om sporters te kidnappen, een aanval op israelische soldaten was meer gepast geweest. Maar dat betekent niet dat die verzetslieden simpelweg terroristen genoemd kunnen worden.

'Het meisje met het rode haar', ook verfilmd, noemen we toch ook geen terrorist omdat ze de duitse bezetter dwars zat?"


Verzetslieden? Wat ben jij voor iemand, je vergelijking met "het meisje met het rode haar' is gewoon misselijkmakend. Waar haal je het lef vandaan laffe sukkel.
Ach, het waren toch maar joden, of niet Leo!

cag200

Avatar

Meer een film voor mijn oma..

Muzzie

Avatar

Ze heet Ankie Rechess, trouwens.
Verder is het wel leuk dat beide films op dezelfde dag worden uitgezonden, en is 'Munich' natuurlijk het meest geschikt voor prime-time.

Muzzie

Avatar

De genoemde Ankie Spitzer is niemand minder dan onze eigen Ankie Reggers, bekend van het Journaal, NOVA e.d.
De film hoort natuurlijk voor 'Munich' uitgezonden te worden, niet daarna.

HAL9000

Avatar

Lijkt me interessant, ik ga 'm kijken..

ASHWIN102

Avatar

gahm "opvallend dat lieden die het voor een ander verpesten, zoals deze ene stemmer, niet uit de anonimiteit durven te komen; alleen al om de historische waarde ben ik het eens met de IMDb quotering."
Who cares huilebalk. Iedereen heeft toch het recht om te stemmen? Als diegene dat anoniem wilt doen laat diegene dan. Ik ga de film in ieder geval wel kijken, ben benieuwd.

gahm

Avatar

Opvallend dat lieden die het voor een ander verpesten, zoals deze ene stemmer, niet uit de anonimiteit durven te komen; alleen al om de historische waarde ben ik het eens met de IMDb quotering.