Harry Potter and the Order of the Phoenix

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

The rebellion begins.

discussie

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Deze was na de beide Hallows parts het beste.. Ik weet niet waarom, maar hij valt gewoon op tussen de andere.. (Komt vast door het boek). In elk geval een topper uit de reeks.

Cijfer
9/10

Steve-O

Avatar

Deze was saaaaai, logisch eigenlijk want het boek was ook het saaist. Maar ze hebben we naar een gaaf eind toegewerkt!!!

benjamin

Avatar

Eén van de zwakste films uit de reeks: hij springt echt te veel van de hak op de tak (te kort?).

LuCos

Avatar

siempjah "Haha, iemand trouwens gezien wat voor rare kop Voldemort trekt in 1 van de laatste scènes? Ik en een vriend van mij lagen als 1 van de enige dubbel maargoed het zag echt heel verkeerd uit."


Ik heb me kapot meoten lachen met de scene als hermelien denkt dat Harry leraar kan worden, die bliksem inslag, super droog

siempjah

Avatar

Haha, iemand trouwens gezien wat voor rare kop Voldemort trekt in 1 van de laatste scènes? Ik en een vriend van mij lagen als 1 van de enige dubbel maargoed het zag echt heel verkeerd uit.

misz_D

Avatar

Eerlijk "ik word een beetje nat van hermelien"


haha xD kansloos

LuCos

Avatar

Tamzyn "Ik vind dat ze vooral de Profecy er meer in hadden moeten doen want nu weten de filmkijkers niet waarom het 'Harry Potter en de...' is en niet iemand anders. de hele profecy is er gewoon niet in gedaan en het is toch wel heel belangrijk voor het verhaal, vind ik. Ik kijk echt uit naar de laatste 2 delen Smiley face
"


Ja, nu je het zegt. Want het verhaal gaat uiteindelijk over die voorspelling die misschien wel of niet klopt, dat Harry inderdaad .....

Tamzyn

Avatar

Ik vind dat ze vooral de Profecy er meer in hadden moeten doen want nu weten de filmkijkers niet waarom het 'Harry Potter en de...' is en niet iemand anders. de hele profecy is er gewoon niet in gedaan en het is toch wel heel belangrijk voor het verhaal, vind ik. Ik kijk echt uit naar de laatste 2 delen Smiley face

Groetjes

boeliebab

Avatar

Net zoals de saaie grijze-duiven-kleur baard die perkamentus nu heeft. terwijl in de 1e 2 films perkamentus gewoon nog de oogverblindend witte (en lange) baard heeft zoals in het boek. daarnaast is gambon ook stukken kleiner en in het boek wordt P. toch omschreven als groot(s).

akketa

Avatar

LuCos "Ja, ken je de cover van de Engelse boek van de Halfblood prince? Daar zie je ook perkamentus, endat zou de perfercte zijn que uiterlijk. Ik heb ooit eens gedacht dat met de karakter van Gambon, maar meer het uiterlijk van Harris een perfecte dumbledore kan vormen"


Vind ik ook. Harris' uiterlijk is meer zoals in de boeken beschreven. Dat platte hoedje van Gambon ben ik niet zo'n fan van.

eddie1971

Avatar

Eerlijk "Het zit toch wel degelijk goed in elkaar, meneer eddie1971.

Maar al die mensen hebben het fout natuurlijk."


yep al die mensen hebben gewoon geen smaak, geef niet geen mens is perfect, tjaa dat si gewoon jammer als je het niet met mij eens bent, hoeft ook niet hoor, want dat zou ik niet eens willen, en wat sugereer je nu over dat ik LotR en The Hobbit ook voor kinderen vind. je kent me niet eens dus gebruik die ene hersencel die je nog heb en schrijf nou niet zulke onzin, moest er alleen maar om lachen, want het is te zielig , omdaar serieus op in te haken

LuCos

Avatar

akketa " Gambon, voor mij, meer geschikt dan Harris was."


Ja, ken je de cover van de Engelse boek van de Halfblood prince? Daar zie je ook perkamentus, endat zou de perfercte zijn que uiterlijk. Ik heb ooit eens gedacht dat met de karakter van Gambon, maar meer het uiterlijk van Harris een perfecte dumbledore kan vormen

The Watcher

Avatar

DHummel "Waarom heeft iedereen het over de liefde tussen Tops en Sirius? Als je boek 6 hebt uitgelezen dan lees je dat Tops met Lupos wil en daarin word onderandere verklaart waarom tops haar nieuwe patronus op een Hond achtig iets lijkt. Omdat Lupos een Weerwolf is en die 2 lijken op elkaar. Dus er was geen liefde tussen Tops en Sirius.

Ik vond het wel een aardige film, maar inderdaad er had meer ingemogen over de tweeling, en wie ik nog altijd mis in alle films is: Foppe de klopgeest, ik vind het erg jammer dat hij er niet bij zit. Maar de broertjes wemel schreeuwden wel iets in de film in de trant van: Foppe pak haar aan (dan in het engels) alhoewel hij nooit verschenen is."


Ik moet dan toch maar weer eens het boek gaan lezen, want ik ben blijkbaar vergeten dat het Lupos en Tops waren ^^

DHummel

Avatar

The Watcher "Ik ben net geweest, en ik vond hem best leuk! Alleen ik miste enorm veel dingen die in het boek uitgebreid worden verteld, zoals:
- De liefde tussen Tops en Sirius
- De liefde tussen Harry en Cho (zo heette dat Chinese meisje toch?:P)
- De gedachten-lessen van Sneep
- De Wemel-tweeling
En nog wel meer. Aan de andere kant waren er ook goede punten:
- Goede acteerprestaties (alhoewel Perkamentus niet echt Perkamentus was)
- Verblindende special effects
- Prachtige decors
- Mooie shots
De volgende film zal beter zijn, aangezien dan de originele scenarist weer terug is (die ook deel 1,2,3 en 4 schreef)"


Waarom heeft iedereen het over de liefde tussen Tops en Sirius? Als je boek 6 hebt uitgelezen dan lees je dat Tops met Lupos wil en daarin word onderandere verklaart waarom tops haar nieuwe patronus op een Hond achtig iets lijkt. Omdat Lupos een Weerwolf is en die 2 lijken op elkaar. Dus er was geen liefde tussen Tops en Sirius.

Ik vond het wel een aardige film, maar inderdaad er had meer ingemogen over de tweeling, en wie ik nog altijd mis in alle films is: Foppe de klopgeest, ik vind het erg jammer dat hij er niet bij zit. Maar de broertjes wemel schreeuwden wel iets in de film in de trant van: Foppe pak haar aan (dan in het engels) alhoewel hij nooit verschenen is.

Eerlijk

Avatar

Het zit toch wel degelijk goed in elkaar, meneer eddie1971.

Maar al die mensen hebben het fout natuurlijk.

LuCos

Avatar

eddie1971 "echte saaie films, een ieder die die deze films en boeken goed vinden, die moeten toch eens langs de Shrink

wat een hype om helemaal niks. kinderboeken die gelezen worden door volwassen mensen, die zogenaamd die boeken ook helemaal te gek vinden, "


Heb jij dan ooit een deel gelezen van het boek? het is écht niet kinderachtig hoor? Of ben je ook zo iemand die LotR en The Hobbit ook voor kinderen vind? Kijk, die hype erom heen vind ik ook niks, en de films ben ik ook niet dol op, maar de boeken zijn écht goed.(ookal had ik een tijdje een ontkennings fase daarvan gehad door die hype.)
Het verhaal in deel 1, 2 en 3 is soft maar later is het geen kinderspel meer. Nja, ikweet zeker dat vele mensen met mij eens zullen zijn, zonder al die hype.

eddie1971

Avatar

Echte saaie films, een ieder die die deze films en boeken goed vinden, die moeten toch eens langs de Shrink

wat een hype om helemaal niks. kinderboeken die gelezen worden door volwassen mensen, die zogenaamd die boeken ook helemaal te gek vinden, laat me niet lachen, wat een slappe hap zeg. get a life

film een 1 voor de moeite

LuCos

Avatar

Nja, Hermelien in de boeken ziet er niet uit hoor. Maar die Emma Watson zeker wel :P

MrMister

Avatar

Eerlijk "ik word een beetje nat van hermelien"


ik word juist steeds droger:?

Eerlijk

Avatar

Ik word een beetje nat van hermelien

Darthmar

Avatar

misz_D "idd ik lees geen boeken.. ik ben geen lezer.. en ik hou lezen zeker niet lang voor.. dus geef mij maar de film.. ik w8 wel tot dat ik het einde zie in de bios ;)"


Ik kan persoonlijk niet wachten op het boek maar ik ben vol verwachting voor de volgende 2 films.

Harry Potter and The Halfblood Prince komt uit in 2008 en HP and The Deadly Hallows komt uit in 2010.

misz_D

Avatar

Darthmar "Dat weet ik ook wel maar er zijn mensen die de boeken niet lezen en alleen naar de films gaan.
En toch is een boek anders dan een film,"


idd ik lees geen boeken.. ik ben geen lezer.. en ik hou lezen zeker niet lang voor.. dus geef mij maar de film.. ik w8 wel tot dat ik het einde zie in de bios ;)

Carlijn

Avatar

Pres "Waar is de filmtotaal recensie? Komkommerperiode?"


Jah! Ik moest pot-jan-dorie mijn Eigen Mening vormen! Laat dat niet weer gebeuren!

Pres

Avatar

Waar is de filmtotaal recensie? Komkommerperiode?

Darthmar

Avatar

LuCos "Het laatste boek komt aanstaande Zaterdag uit, dan weet je toch ook al hoe het verhaal afloopt?"


Dat weet ik ook wel maar er zijn mensen die de boeken niet lezen en alleen naar de films gaan.
En toch is een boek anders dan een film,

LuCos

Avatar

Darthmar "Ik vond het een goeie verfilming ondanks dat er zoveel was weg gelaten. Maar als je gaat focussen op Harry en zijn gevoel dat hij alleen is wordt het wel een film vol herhaling.
Uiteindelijk een goeie film helaas duurt het nog twee films voordat je weet hoe het afloopt."


Het laatste boek komt aanstaande Zaterdag uit, dan weet je toch ook al hoe het verhaal afloopt?

Darthmar

Avatar

Ik vond het een goeie verfilming ondanks dat er zoveel was weg gelaten. Maar als je gaat focussen op Harry en zijn gevoel dat hij alleen is wordt het wel een film vol herhaling.
Uiteindelijk een goeie film helaas duurt het nog twee films voordat je weet hoe het afloopt.