The Grudge 2

The Grudge 2 (2006)

What Was Once Trapped, Will Now Be Unleashed

discussie

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

X-s3ss!v3

Avatar

michelin "Ik heb deze film gister gezien en vond deze alles behalve matig. De eerste film vond ik matig, er waren een paar enge momenten en die waren een beetje voorspelbaar.

Zonder het te verklappen deze film heeft me geboeid vanaf de eerste en tot en met de laatste minuut dat ie eindigd. Ik heb zelfs een paar keer echt kippenvel gehad, en heb ik heel zelden bij dit soort films.

Het is bijna 2uur lang topsport met een hartslag van 200. Hier en daar misschien voorspelbaar maar dat kan ook niet anders als er 2uur lang movie is.

Voor degene die deel 1 gezien hebben en vragen hebben kijk deel 2. Vond je deel 1 leuk zeker ook deel 2 kijken. Vond je deel 1 helemaal niks laat deel 2 dan maar links liggen."


Heb er nog steeds last van dat mijn haren recht overeind gaan staan.
Ik vind deze zeker ook beter dan deel 1.
constant ''dark'' achtige sfeer, kleine mannetje acteert goed, vreemde angstaanjagende stukken.
Deel 3 gaat trouwens ook nog wel, maar vind 2 het best.

filmPro

Avatar

Ik heb laatst nog grudge 1 gezien op film1. ik vond het een erg leuke spannende film. ik ben ook erg benieuwd naar the grudge 2 :+

geertvdheide

Avatar

Ach, smaken verschillen nu eenmaal. Ik kan best begrijpen dat je hem goed vond, ik vond hem op zich ook niet echt slecht.

Maar over hoe de vloek begon, dat klopt niet helemaal wat je zegt hoor. De moeder voedde haar dochter inderdaad kwade geesten, maar er werd uitgelegd dat dat niet de oorzaak van de vloek was.

Zie ook Wikipedia voor een synopsis waarin het allemaal wordt uitgelegd. Alleen klikken voor mensen die de film(s) gezien hebben :E

michelin

Avatar

Hmm denk dat we langs elkaar heen praten.. dat is namelijk niet hoe het verhaal ontstond...

Het ontstaat namelijk door het voeden van kwaardaardige geesten. En er is geen remedie. De vraag word langzaam geintroduceerd hoe het verder gaat en daar eindigd deel 2.

ze onstaat niet uit de vloeistof maar uit de foto van het huis met de geest erop. De telefooncel is misschien gek maar niemand anders kan de geest zien.

Het verhaal is niet hoogstaand maar vond ik de chaw ook niet. Na 5 minuten had ik door hoe het inelkaar stak maar dat was heel onwaarschijnlijk voor mij. Later bleek dat toch zo te zijn. Chaw 2 was aanzienlijk beter dan 1 en dat geld ook voor grudge 2.

Ik denk dat het ook weer aan de verwachting afhangt, verwacht je veel dat valt het tegen. Ik vond 1 teleurstellend en verwachte niet veel, en dus was 2 goed voor mij.

geertvdheide

Avatar

@michelin:
De film was niet vreselijk slecht, maar ik vond het geen topper. Ik kan bijvoorbeeld meer genieten van films als Saw, The Texas Chainsaw Massacre, Dawn of the Dead en The Shining. Dat zijn dan ook een heel ander soort horrorfilms. Ook The Ring vond ik beter dan The Grudge, die film pakte me meer bij de keel dan deze.

Over het verhaal: Het was in deel 1 toch al bekend hoe de vloek ontstond? Namelijk: man vindt uit dat vrouw fantasieën heeft over een ander, en vermoord het hele gezin, inclusief kat, uit woede.. Of werd het alleen toegelicht in de Directors Cut? In ieder geval vond ik dit deel niet veel toevoegen.

Het slechtste vond ik de vergezochte verschijningen van de geesten, en de onlogische plaatsen waar ze verschenen. Zoals: het meisje dat uit de ontwikkelvloeistof kwam, het jongetje in de telefooncel op klaarlichte dag, enz. Soms zelfs bijna lachwekkend.

Zoals ik al zei: Enkele goede schrikmomenten, verder weinig nieuws. Maar das puur mijn mening natuurlijk.

michelin

Avatar

@ Geert

Er zit wel degelijk wat nieuws in: er word uitgelegd waarom de voelk er is. En jah elke 3 min gebeurd wat jij beschreef. Mijn vraag is kijk je wel eens andere horrors? Dat is toch een beetje de basis van de meeste horrors met een soort script als dit.

Ik ben niet zo snel onder de indruk van een horror, deel 1 vond ik neit echt interresant. Deel 2 had me toch echt een paar keer verrassend en vind dat er wel degelijk een ontwikkeling in het verhaal plaats vind.

Spider-fan

Avatar

shahrzad "

Er wordt helemaal niet uitgelegd wat die amerikaanse familie met de vloek te maken had...

"


Het meisje dat uit Japan gevlucht was, woonde naast de Amerikaanse familie. Je moet bedenken dat het verhaal niet chronologisch verteld wordt, maar heen en weer springt in de tijd.

Ik vond hem zelf wel erg goed en zelfs iets beter dan deel 1.

shahrzad

Avatar

Ik ben net terug en ik moet zeggen dat ik wel teleurgesteld ben. Wat een dom einde zeg! Ik was echt niet tevreden. En inderdaad ook een onbegrijpelijk verhaal. Bijvoorbeeld:


Er wordt helemaal niet uitgelegd wat die amerikaanse familie met de vloek te maken had...

En dat terwijl het best een grote deel van de film was...schande:N

Dikosa

Avatar

The Grudge 1 was erg maar dan ook erg goed! Ik heb zitten shaken voor de tv....
Ben benieuwd wat deel 2 gaat doen......