Unknown

Unknown (2006)

Trust no one. Fear everyone.

discussie

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Rianne "Unknown is een film waarin vijf mannen wakker worden in een afgesloten loods en niet weten wie ze zijn en bovendien niet weten wie te vertrouwen is. Een goed concept dat vraagt om een goede uitwerking. Het gegeven is aardig uitgewerkt, maar het wordt nooit echt spannend. Dat komt omdat de aandacht niet constant op de vijf mannen gericht is, maar ook grotendeels op wat er buiten de loods gebeurd en dat leidt behoorlijk af.
Verder heerlijk om deze acteurs met elkaar samen te zien. Daarmee bedoel ik vooral Barry Pepper en Greg Kinnear. Die zetten een goede en overtuigende rol neer. James Caviezel vind ik normaal ook altijd erg goed spelen, maar in deze film vond ik hem wat tegenvallen. De cast buiten de loods is drie keer niks. Zelfs Peter Stormare was niet overtuigend als slechterik.

Vanaf het begin tot het eind ben je aan het uitzoeken wie precies wie is. Deze onvoorspelbaarheid komt het geheel best wel ten goede, al had het wel wat spectaculairder gemogen. Toch zit er dan op het eind nog een onverwachte twist in het verhaal. Prima einde dus, al had dat wel wat meer uitgewerkt mogen worden. Het is een beetje abrupt allemaal.

Al met al een aardige film die de moeite waard is om te kijken, een ruime 7!"

Ik denk er precies hetzelfde over:E Goed geschreven joh:+
Een 7 (voor de film):9