Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Once again I must ask too much of you, Harry.

discussie

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Duck-Twacy

Avatar

Dit is met afstand de beste Potter film

JamesBond

Avatar

Glennekeeeee "Dat de finale dan weer minder groot is aangepakt is denkik vooral om het slotstuk van de Deathly Hallows er te laten uitschieten qua verwoesting en die film niet als een uitgebreidere versie zou lijken van de finale van de halfbloed prins."


Tuurlijk, dat kan ik ook wel begrijpen Smiley face Maar vond het wel een beetje jammer dat het bijna was alsof er niks gebeurd was aan het einde... Er werd een beetje rotzooit getrapt in de grote zaal en het huisje van Hagrid werd in de fik gestoken, maar daar bleef het ook bij...

Glennekeeeee

Avatar

JamesBond "In het boek behandelen ze veel meer herinneringen, waar Harry en Perkamentus in de film misschien maar twee of drie keer zo'n herinnering bekijken. Ook aan het einde is heel veel gesleuteld, aangezien Zweinstein in het boek echt net zo erg wordt toegetakeld als in de laatste film en in het boek vechten alle leerlingen ook mee en er vallen ook een aantal doden volgens mij, maar in de film is hier helemaal niks van terug te vinden... Echt een gemiste kans, want de film had zoveel beter kunnen zijn als ze zich gewoon wat meer aan het boek hadden gehouden."


Ik vond ook wel, zoals je kon lezen, dat het avontuur van Harry en Perkamentus langer mocht zijn (dus meer herinneringen kon daarbij horen) al krijgen we alles bij elkaar best al veel extra uitleg over de personages en het moet ook geen uitleg-film worden.

Dat de finale dan weer minder groot is aangepakt is denkik vooral om het slotstuk van de Deathly Hallows er te laten uitschieten qua verwoesting en die film niet als een uitgebreidere versie zou lijken van de finale van de halfbloed prins.

JamesBond

Avatar

Glennekeeeee "Boeken niet gelezen dus kan niet oordelen daarover (...)"


In het boek behandelen ze veel meer herinneringen, waar Harry en Perkamentus in de film misschien maar twee of drie keer zo'n herinnering bekijken. Ook aan het einde is heel veel gesleuteld, aangezien Zweinstein in het boek echt net zo erg wordt toegetakeld als in de laatste film en in het boek vechten alle leerlingen ook mee en er vallen ook een aantal doden volgens mij, maar in de film is hier helemaal niks van terug te vinden... Echt een gemiste kans, want de film had zoveel beter kunnen zijn als ze zich gewoon wat meer aan het boek hadden gehouden.

Glennekeeeee

Avatar

JamesBond "Ik heb dit deel op zichzelf staand altijd wel heel erg goed gevonden. Ik vond het erg leuk dat ze zich een keer wat meer concentreerden op hoe Harry en zijn vrienden omgaan met dagelijkse problemen en ook de humor vond ik erg geslaagd! Het enige jammere bij deze film vond ik dat hij gewoon zo ontzettend afwijkt van het boek, terwijl het boek zo sterk is! 'The Half-Blood Prince' is naar mijn mening een hele goede film op zichzelf staand, maar als boekverfilming is het een gemiste kans... Ik ben het met je eens dat dit een van de, zo niet de minste film uit de reeks is."


Boeken niet gelezen dus kan niet oordelen daarover, maar ik zie ze nu na elkaar en vond het teveel voorbereiding en ook de sfeer past voor mij niet bij de dreiging die boven ieders hoofd hangt. Veel te licht voor een wereld die dreigt ten onder te gaan, zeker omdat elk deel dat tikkeltje duisterder werd wat paste bij de opmars.

alleen de cinematografie was wel ijzersterk, voor de rest als losse film wat tegenvallend, binnen de reeks wel broodnodig stuk

JamesBond

Avatar

Glennekeeeee "Aangezien VIER (Vlaamse zender) alle HP-films in de zomer heeft uitgezonden heb ik deze allemaal opgenomen en vandaag heb ik het zesde deel ervan teruggezien.

(...)

Halfbloedprins is als losstaande film te weinig om te boeien en te onevenwichtig. Maar als je de hele reeks na mekaar bekijkt wel een broodnodig deel om bepaalde personages uit te diepen of te zien evolueren en dat is wel solide uitgewerkt.

7,5/10"


Ik heb dit deel op zichzelf staand altijd wel heel erg goed gevonden. Ik vond het erg leuk dat ze zich een keer wat meer concentreerden op hoe Harry en zijn vrienden omgaan met dagelijkse problemen en ook de humor vond ik erg geslaagd! Het enige jammere bij deze film vond ik dat hij gewoon zo ontzettend afwijkt van het boek, terwijl het boek zo sterk is! 'The Half-Blood Prince' is naar mijn mening een hele goede film op zichzelf staand, maar als boekverfilming is het een gemiste kans... Ik ben het met je eens dat dit een van de, zo niet de minste film uit de reeks is.

larsje

Avatar

Vond Richard harris meer de Perkamentus uit de boeken spelen en Micheal Gambon heeft er meer zijn eigen draai aangegeven. Maar Gambon heeft het uiteindelijk ook prima gedaan als Perkamentus.

Sodox

Avatar

Wat hebben jullie tegen deze Perkamentus? Ik vind deze veel stoerder overkomen dan de eerste..

JamesBond

Avatar

Ik kan zeggen dat veel mensen de boeken en de films met elkaar gaan vergelijken....Dat is niet nodig! Als je de film helemaal als het boek zou maken, zou je een film krijgen van 5 á 6 uur, misschien nog langer. Dus kijk gewoon naar de film op zich en laat het boek achterwegen en já (!) ik weet zelf ook dat belangrijke punten zijn weggelaten...

JamesBond

Avatar

Tarkus "Over de vertolkingen heb ik geen klachten, soms ook mooie beelden, en de visuele effecten worden bij elke film steeds beter.
Maar helaas is niet alles aan deze film goed... van de 6 prenten die ik nu uit de reeks heb gezien is dit wel de minst goede.
Het scenario is pover en saai, de film is veel te langdradig en zeker niet spannend.
Kortom het geheel is maar een flauwe, romantische bedoening.
Er staan nog 2 vervolgen op stapel, maar het lijkt wel of dit zesde deel al een deel té veel is...."
Je moet later recensent worden. (Als ik dat even mag zeggen) :E

jermainma

Avatar

Minpunten:
Geen monsters behalve de necroten

Harry is zogenaamd de uitverkorene, maar iedereen verslaat hem wel, zoas met sneep op het laatst

Veel saaiheid en langdraigheid

Pluspunten:
Meer gevoelens

het verhaal zelf

Babystarscream

Avatar

WTF wat moet dit voorstellen : kom tot zien balk ellende met een bezem

Rinskesmiles

Avatar

Hoi

Het was een mooie film met veel humor en romantiek!;)
Maar ze mochten iets meer van het boek doen!!!:D
het was wel leuk dat ze weer zwerkbal hadden!;)

Lelouch

Avatar

mastone "Het valt me op dat iedereen zich elke keer weer mee laat slepen in de hype van een nieuwe film, zelfs mensen waarvan je zou verwachten dat ze met een wat sceptische blik naar een film zouden kijken komen met wollige reviews...

...Richard Harris was een goede Dumbledore jammer dat hij dood ging, maar ze hadden genoeg mensen kunnen kiezen Ian mc Kellen die Gandalf speelt bijvoorbeeld en zo zijn er legio andere "oude" acteurs die hem beter hadden gespeeld"


ik ben het compleet met je eens, wat een bout film. ik was dan ook vooral teleur gesteld in het einde van de film. dat had een groots gevecht moeten worden, na de vijfde film had ik goede hoop voor een geweldig spektakel, die scene van dumbledore tegen voldemort was geweldig, zo hoort een echt tover gevecht eruit te zien. maar dit was echt flut.
en waar sloeg dat op met harry die wat stom voor zich uit zit te kijken terwijl dumbledore vermoord word, en dan huppelen de death eaters zomaar gezellig door de voordeur van een school die oh zo goed beveiligd was, riiiiighht.
dan die scene bij het huis van ron O+ totaal overbodig en daarbij sloeg het nergens op.
ohja en dan vergeet ik bijna nog iets... sinds wanneer kunnen de deatheaters vliegen zonder bezemsteel :N ????

benjamin

Avatar

mastone "De film was niet slecht als een film op zich, het was alleen niet de verfilming van het voorlaatste boek;
-er zaten veel nutteloze effecten in
-Cafeteria scene met Harry was totaal nutteloos evenals die scene bij de Burrow, en het feit dat Ginny weasley Harry “helpt” het boek te verstoppen voor Snape is helemaal duf.
-De scene waar de millenium brug in engeland instort wordt in het boek ergens terloops in een zin genoemd en heeft totaal geen relevantie voor het plot
-De scene waar Olivander wordt ontvoerd was leuk maar alweer kompleet nutteloos dit had met een daily prophet krantenbericht genoemd kunnen worden

Wat ze hadden MOETEN laten zien om continuiteit te garanderen en het boek aan te houden is het volgende;
- Dumbledore die Harry bij de Dursleys ophaald en ze toespreekt
- Het “other minister” hoofdstuk
- Alle herinneringen zeker die van de Gaunts
- eindgevecht op Hogwarts en de begrafenis van Dumbledore, waarbij er bepaalde plot elementen voor de volgende film ingeleid worden.

Dumbledore is vind ik nog steeds slecht gecast, michael gambon snapt het hele karakter niet en rent hysterisch door het beeld heen en toont teveel twijfel in zijn karakter, terwijl de Dumbledore in het boek Merlijnachtige karakteristieken heeft, rust wijsheid (je kent het wel).
Richard Harris was een goede Dumbledore jammer dat hij dood ging, maar ze hadden genoeg mensen kunnen kiezen Ian mc Kellen die Gandalf speelt bijvoorbeeld en zo zijn er legio andere "oude" acteurs die hem beter hadden gespeeld"


Toch even hierop reageren:

-Die scène met de brug was misschien overbodig, maar wel spectaculair en zo storend is het niet.

-Alle herinneringen: ja, dat zou goed geweest zijn, maar daarvoor zou hij nog een paar uur moeten duren.

Kortom: een boekverfilming hoeft niet te betekenen dat je gewoon een paar scènes verfilmt en achter elkaar plakt. Die film mag gerust ook op zichzelf bestaan en de moeite waard zijn.

PS: Wat Dumbledore betreft heb je wel geweldig gelijk. Richard Harris was zoveel beter dan Gambon.

Shine

Avatar

Superfilm, mooi in beeld gebracht. Ik heb weer genoten!

RogierWerle

Avatar

Wat een but film en wat een bout einde... ik heb de hele film gezeten zo van uhhhhh wanneer begint ie nou?!?!?!?!?!

echt een afrader!

Lord Voldemort

Avatar

Disappointing.
Er is zoveel weg gelaten en zoveel belangrijke herinneringen. De ring van Marvolo Gaunt, de horcruxe die Dumbledore vernietigt wordt één keer genoemd, in dezelfde zin als het dagboek van Chamber of Secrets. Een film die gaat over Voldemort's verleden moet wel over zijn verleden gaan.

Edwinem

Avatar

Aardig veel kippenvel momenten.
Muziek is ook echt helemaal top.
8.

BeePee

Avatar

Hij is echt super! Beste van de reeks!
Veel afwisseling van goede actiescenes en grappige scenes. Daarnaast gaat het schoolleven ook gewoon door, wat ze bij de vorige film een beetje vergeten waren. En eindelijk ook weer een zwerkbalwedstrijd in de film, die ook super is neergezet!