discussie

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Glennekeeeee

Avatar

Tarkus "
En ik was stomverbaasd bij het bekijken van deze film, zelden zulk een prachtige animatiefilm gezien, en zeker voor een Belgisch-Nederlandse co-productie. Je zou denken dat dit een film uit de Pixar-studio's is, maar niets is minder waar, men bewijst dat men hier ook een fantastisch mooie animatiefilm kan maken, want dat is ie ook !!
"


man man man... de animatie op pixar-niveau? laat me niet lachen...

ot/mijn recensie:
Zeker en vast beter als de live action film 'de duistere diamant' maar nog steeds geen hoogstaande suske en wiske film, hoewel dit de de duurste belgische film ooit gemaakt is (9 miljoen) op zich is het verhaal wel leuk, is de setting tof en het scenario is zeker en vast niet slecht met een hedendaagse blik maar toch genoeg behoud van het origineel en ook de look is veel beter passend bij de strips. Ik heb de vlaamse versie gezien en daarin waren de stemmen niet altijd even sterk: zo was staf coppens als suske niet echt geslaagd. sien eggers als sidonia zeker en vast wel en lucas van den eynde als lambik af en toe ook. waar vooral het probleem ligt in deze film is de animatie. op zich geen ramp en zeker ook een beperkter budget dan de grote animatie films maar toch, de locaties en de personages zijn niet beter als een gewone game van de ps3 en het wandelen van de personages was nog het ergste. ook het stadje enzo was zeer kaal terwijl het landschap wel schitterend in beeld gebracht was. doordat de personages houterig door het verhaal gaan is het niet echt een vlotte film al zijn er leuke twists naar bekende films en acteurs.

al zie je de twists al van veraf aankomen en kijk je soms meer naar een oude ps3-game, de feel good, de leuke twists en de nostalgie naar de strips die wel degelijk is overgezet naar het witte doek maakt de texasrakkers een degelijke trip door het vandersteen universum en alvast een stap vooruit op de duistere diamant. toch had ik er meer van verwacht

kevinvdk

Avatar

Heb ik op blu ray en kmoe zeggen mij spreekt het nie zo aan maar voor de kids wel heel mooi dus toch 8/10