The Hobbit: An Unexpected Journey

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

From the smallest beginnings come the greatest legends.

discussie

48 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

roslarp

Avatar

Ik weet niet waar het aan ligt maar ik vond deze film neit zo speciaal als LOTR de stijl was veel minder serieus en ik vond het daaroom echt stukken minder ook de dwergen en orcs zien er zo gephotoshopt uit in LOTR was alles realistischer vond ik

Thiver

Avatar

jaime91 "Dat wist ik ook niet, omdat dat helaas ook niet verteld wordt in The Hobbit alleen in de Fellowship wordt Gimli door Elrond ( Hugo Weaving) aangesproken als Gimli son of Gloin helemaal in het begin als de fellowship gevormd wordt."

Sterker nog: een van de dwergen naast hem is niemand minder dan Glóin in hoogsteigen persoon.

Secret1994goesFilm

Avatar

Het verhaal komt traag op gang; om alles goed te vertellen enzo en eer dat alle dwergen zijn voorgesteld...
Maar ik vond de film daarna ietsje te druk... je werd van in de ene gebeurtenis in de ander gesmeten,a u b een adempauze...
Ben niet zo'n fan van TLOTR en TH maar jah... hij was ook niet slecht.
Voor mij een 7,5

larsje66

Avatar

Super film! Kritiek dat er te weinig in gebeurt is zwaar onterecht! Het verhaal moet toch uitgelegd worden, maar daarbuiten is er super veel actie! Meer dan in LOTR-1 denk ik zelfs!

JamesBond

Avatar

jaime91 "Dat wist ik ook niet, omdat dat helaas ook niet verteld wordt in The Hobbit alleen in de Fellowship wordt Gimli door Elrond ( Hugo Weaving) aangesproken als Gimli son of Gloin helemaal in het begin als de fellowship gevormd wordt.

Dit fragment dus:


Edit: Ik bedenk me net dat het wel kort gemeld wordt in The Hobbit als je goed oplet. Ik heb hem namelijk in Belgie en in Nederland gezien, en toen ik hem in Belgie zag las ik die verwijzing in de ondertiteling en in Nederland niet. Als de Dwergen in het begin zich vol aan het vreten zijn bij Bilbo thuis, hoor je Gloin op een gegeven moment zeggen (als de vlaamse ondertiteling klopte) ''dit neem ik mee voor Gimli dat zal die leuk vinden'' wat hij precies bedoelt weet ik niet, maar als The Hobbit op dvd verschijnt ga ik nog eens goed op letten."


Oh ja, ik hoor het. Ik zal 'The Hobbit' pas aanschaffen tegen de tijd dat ook die reeks een BR uitvoering krijgt, staat mooi naast de LOTR BR uitvoering :D

JamesBond

Avatar

Banned "Het enige minpunt dat ik heb op die serie is dat er maar 6 afleveringen zijn in totaal van 90 minuten."


Volgens mij moet je het ook meer als een mini-serie zien (zoals 'Band of Brothers').

Banned

Avatar

JamesBond "Ik ben zeker van plan het een keer te kijken, schijnt een erg toffe serie te zijn.."


Het enige minpunt dat ik heb op die serie is dat er maar 6 afleveringen zijn in totaal van 90 minuten.

jaime91

Avatar

JamesBond "Daar heb je compleet gelijk in! Ik wist trouwens niet dat Gloin de vader van Gimli is.."

Dat wist ik ook niet, omdat dat helaas ook niet verteld wordt in The Hobbit alleen in de Fellowship wordt Gimli door Elrond ( Hugo Weaving) aangesproken als Gimli son of Gloin helemaal in het begin als de fellowship gevormd wordt.

Dit fragment dus:


Edit: Ik bedenk me net dat het wel kort gemeld wordt in The Hobbit als je goed oplet. Ik heb hem namelijk in Belgie en in Nederland gezien, en toen ik hem in Belgie zag las ik die verwijzing in de ondertiteling en in Nederland niet. Als de Dwergen in het begin zich vol aan het vreten zijn bij Bilbo thuis, hoor je Gloin op een gegeven moment zeggen (als de vlaamse ondertiteling klopte) ''dit neem ik mee voor Gimli dat zal die leuk vinden'' wat hij precies bedoelt weet ik niet, maar als The Hobbit op dvd verschijnt ga ik nog eens goed op letten.

JamesBond

Avatar

benjamin "Als je fan bent van Freeman, moet je hem ook echt in Sherlock bezig zien als dat al niet het geval is. Leer je ook direct de 'draak' kennen."


Ik ben zeker van plan het een keer te kijken, schijnt een erg toffe serie te zijn..

benjamin

Avatar

JamesBond "Bilbo is idd een ontzettend gaaf karakter, en door de invulling van Martin Freeman, die nu ook één van mijn favoriete acteurs is"


Als je fan bent van Freeman, moet je hem ook echt in Sherlock bezig zien als dat al niet het geval is. Leer je ook direct de 'draak' kennen.

JamesBond

Avatar

jaime91 "Naja met die dwergen had ik nog wel een probleem, omdat het er zoveel zijn had ik toen ik hem de eerste keer zag moeite om ze soms uit elkaar te houden, althans vooral qua naam. Ik zou het ook heel moeilijk vinden als ik ze allemaal stuk voor stuk zou moeten omschrijven, omdat er over de meeste nog vrij weinig bekend is.

Thorin en Balin zijn wat mij betreft uitzonderingen omdat het beide leiders zijn en Balin werd ook genoemd in The Fellowship, en Gloin is ook wel enigszins belangrijk omdat hij de pa is van Gimli maar de rest van de dwergen zijn nog vrij onbekend, dus ik hoop dat daar in het 2de deel verandering in komt. En dat je de personages nog beter leert kennen. En dat ze meer inhoud krijgen,want dat miste ik wel."


Daar heb je compleet gelijk in! Ik wist trouwens niet dat Gloin de vader van Gimli is..

jaime91

Avatar

JamesBond "Ik heb de 'Lord of the Rings-trilogie' nu ook op Blu-Ray, dus daar ga ik zeker binnenkort aan beginnen! Ik moet de film ook nog een tweede keer zien, want sommige films vind ik gewoon zo gaaf dat ik ze vaker in de bioscoop moet zien ;) Had hetzelfde met 'Skyfall' en TDKR!

Bilbo is idd een ontzettend gaaf karakter, en door de invulling van Martin Freeman, die nu ook één van mijn favoriete acteurs is, is Bilbo ook mijn favoriete karakter geworden uit de reeks. De dwergen vindt je idd heel snel leuk, ze nemen lekker de tijd om iedereen te introduceren, wat er wel toe leidt dat de eerste helft van de film een tikkeltje te traag gaat..

Wat mij betreft de op twee na beste film van dit jaar, en ik ga hier zeker nog een keer naartoe!"

Naja met die dwergen had ik nog wel een probleem, omdat het er zoveel zijn had ik toen ik hem de eerste keer zag moeite om ze soms uit elkaar te houden, althans vooral qua naam. Ik zou het ook heel moeilijk vinden als ik ze allemaal stuk voor stuk zou moeten omschrijven, omdat er over de meeste nog vrij weinig bekend is.

Thorin en Balin zijn wat mij betreft uitzonderingen omdat het beide leiders zijn en Balin werd ook genoemd in The Fellowship, en Gloin is ook wel enigszins belangrijk omdat hij de pa is van Gimli maar de rest van de dwergen zijn nog vrij onbekend, dus ik hoop dat daar in het 2de deel verandering in komt. En dat je de personages nog beter leert kennen. En dat ze meer inhoud krijgen,want dat miste ik wel.

ma6co66

Avatar

Radagast the Brown: schitterende personage in deze film!!

EdwardSissyhands

Avatar

Ik heb genoten van de scene met Gollum :D
8/10

JamesBond

Avatar

jaime91 "Ik sluit me volledig bij je aan. The Hobbit wordt begrijpelijk nogal veel vergeleken met Lord Of The Rings alleen het enige wat ze gemeen hebben is dat het beiden een Quest is dat je volgt samen met de personages, en er zitten een aantal personages van Lord Of The Rings ook in The Hobbit. Voor de rest is de insteek inderdaad helemaal anders, maar het is net als Lord Of The Rings 1 groot avontuur!

Ik heb vanavond de film voor de 2de keer bekeken. De eerste keer was afgelopen donderdag (eergisteren dus) toen zag ik hem in 3D. En ook bij de 2de keer kijken heb ik mij geen enkel moment verveeld. De wereld is prachtig, en met de personages leef je ook heel makkelijk mee en ik ben ze ook al snel heel leuk gaan vinden. Vooral Bilbo die me erg deed denken aan Samwise Gamgee. Het is een personage wat op het eerste oog totaal niet heldhaftig of stoer lijkt, en totaal ongeschikt om deel te nemen aan zo'n gevaarlijke quest maar het tegendeel blijkt waar, want ook Bilbo heeft een held in zich zitten.

Overigens heb ik voordat ik vanavond voor de 2de keer ging eerst na donderdag de Lord Of The Rings trilogie nog eens bekeken, en iedereen die naar The Hobbit gaat kan ik dat ook aanraden omdat er in Lord Of The Rings een aantal leuke referenties zitten (vooral in The Fellowship Of The Ring), die ik eerst niet snapte maar nu ineens wel. Echt heel tof hoe ze beiden films met elkaar verweven hebben. Al klopt niet alles helemaal perfect zo zijn Gandalf en de oude Bilbo in het begin veel ouder als dat ze in The Fellowship Of The Ring waren om maar een voorbeeld te noemen, maar ach dat soort dingen vergeef ik The Hobbit met liefde omdat ie zo prachtig en meeslepend is.

Het 3D is trouwens ook heel tof om te zien. Voornamelijk tijdens de actiescenes zorgt dat voor een leuke toevoeging. Beide versies die ik gezien heb waren trouwens in 24 frames, ik kan dus niet oordelen over die 48 frames.

Ik denk dat het nu wel duidelijk is dat ik ontzettend genoten heb van dit eerste deel en ontzettend uitkijk naar de rest. De CGI en actiescenes waren ontzettend tof om te zien, de humor was prima en The Hobbit heeft me net zo weten mee te slepen als Lord Of The Rings dat eerder deed. Ik kan echt niet wachten totdat ik eind van dit jaar (of misschien begin volgend jaar) weer opnieuw in die wereld kan duiken en de reis weer verder gaat!!"


Ik heb de 'Lord of the Rings-trilogie' nu ook op Blu-Ray, dus daar ga ik zeker binnenkort aan beginnen! Ik moet de film ook nog een tweede keer zien, want sommige films vind ik gewoon zo gaaf dat ik ze vaker in de bioscoop moet zien ;) Had hetzelfde met 'Skyfall' en TDKR!

Bilbo is idd een ontzettend gaaf karakter, en door de invulling van Martin Freeman, die nu ook één van mijn favoriete acteurs is, is Bilbo ook mijn favoriete karakter geworden uit de reeks. De dwergen vindt je idd heel snel leuk, ze nemen lekker de tijd om iedereen te introduceren, wat er wel toe leidt dat de eerste helft van de film een tikkeltje te traag gaat..

Wat mij betreft de op twee na beste film van dit jaar, en ik ga hier zeker nog een keer naartoe!

jaime91

Avatar

JamesBond "Fantastische film!

Ruim tien jaar geleden werd het eerste deel uit de 'Lord of the Rings' reeks verfilmd, een legendarische trilogie was geboren. En nu, ruim tien jaar later is het de beurt aan 'The Hobbit', het boek voorafgaand aan 'Lord of the Rings' om verfilmd te worden.

De film begint met Bilbo die aan Frodo zijn verhaal vertelt, dit stukje hebben ze vlot laten overlopen in het begin van 'The Fellowship of the Ring'. Een paar momenten later zijn we zestig jaar terug in de tijd, de jonge Hobbit Bilbo Baggins wordt bezocht door de tovenaar Gandalf die hem een avontuur aanbied. Bilbo weigert. Diezelfde avond wordt hij bezocht door dertien dwergen, en het avontuur van Bilbo begint.

De dertien dwergen worden op een erg grappige manier geïntroduceerd en ze zien er erg goed uit. Bilbo's reactie als hij de dwergen tegenkomt is onbetaalbaar, het overdonderd hem en dat is erg grappig om te zien.

Waar 'Lord of the Rings' al spectaculair was op het gebied van veldslagen en actiescènes is 'The Hobbit' nog mooier en spectaculairder. Je vraagt je soms echt af waar ze de ideeën vandaan halen, en dat maakt die scènes ook zo goed!

Martin Freeman zet hier een voortreffelijke rol neer als Bilbo Baggins. Door zijn vertolking is Bilbo mijn favoriete personage uit de reeks geworden. Je ziet hem langzaam veranderen van een rustige Hobbit naar een anti-held. Hij is aan het begin van de film niet echt dapper, maar naarmate de film vordert en vooral tegen het einde laat Bilbo zien dat hij toch dapper kan zijn.

Natuurlijk zet Ian McKellen hier weer een voortreffelijke Gandalf neer. De verstrooide tovenaar die nooit ouder lijkt te worden. Hij heeft een aantal mooie scènes en hij laat de indruk achter dat hij onsterfelijk is.

Andy Serkis is als Gollum gewoon meesterlijk! Gollum ziet er nog echter uit dan in 'Lord of the Rings' en toch krijg je medelijden met het personage.

De dwergen ga ik niet stuk voor stuk behandelen, maar laten we het erop houden dat ze ongelooflijk cool zijn! Ze zien er erg goed uit en ze zijn ook erg komisch!

Nieuw-Zeeland heeft echt een prachtige omgeving, de panorama-shots deden me weer verstelt staan. Voor films als dit is het een prachtige locatie om te filmen. Ook de special-effects zijn prachtig! Alles is prachtig geanimeerd en ziet er realistisch uit.

Peter Jackson is denk ik de enige persoon die dit soort boeken tot zijn recht kan laten komen. Je ziet dat hij de boeken begrijpt en geeft er ook weer zijn eigen draai aan.

De film begon wat traag, maar de tweede helft maakte alles goed. 'The Hobbit' is een spektakel van jewelste geworden, en één van de beste films van dit jaar!

10/10"


Ik sluit me volledig bij je aan. The Hobbit wordt begrijpelijk nogal veel vergeleken met Lord Of The Rings alleen het enige wat ze gemeen hebben is dat het beiden een Quest is dat je volgt samen met de personages, en er zitten een aantal personages van Lord Of The Rings ook in The Hobbit. Voor de rest is de insteek inderdaad helemaal anders, maar het is net als Lord Of The Rings 1 groot avontuur!

Ik heb vanavond de film voor de 2de keer bekeken. De eerste keer was afgelopen donderdag (eergisteren dus) toen zag ik hem in 3D. En ook bij de 2de keer kijken heb ik mij geen enkel moment verveeld. De wereld is prachtig, en met de personages leef je ook heel makkelijk mee en ik ben ze ook al snel heel leuk gaan vinden. Vooral Bilbo die me erg deed denken aan Samwise Gamgee. Het is een personage wat op het eerste oog totaal niet heldhaftig of stoer lijkt, en totaal ongeschikt om deel te nemen aan zo'n gevaarlijke quest maar het tegendeel blijkt waar, want ook Bilbo heeft een held in zich zitten.

Overigens heb ik voordat ik vanavond voor de 2de keer ging eerst na donderdag de Lord Of The Rings trilogie nog eens bekeken, en iedereen die naar The Hobbit gaat kan ik dat ook aanraden omdat er in Lord Of The Rings een aantal leuke referenties zitten (vooral in The Fellowship Of The Ring), die ik eerst niet snapte maar nu ineens wel. Echt heel tof hoe ze beiden films met elkaar verweven hebben. Al klopt niet alles helemaal perfect zo zijn Gandalf en de oude Bilbo in het begin veel ouder als dat ze in The Fellowship Of The Ring waren om maar een voorbeeld te noemen, maar ach dat soort dingen vergeef ik The Hobbit met liefde omdat ie zo prachtig en meeslepend is.

Het 3D is trouwens ook heel tof om te zien. Voornamelijk tijdens de actiescenes zorgt dat voor een leuke toevoeging. Beide versies die ik gezien heb waren trouwens in 24 frames, ik kan dus niet oordelen over die 48 frames.

Ik denk dat het nu wel duidelijk is dat ik ontzettend genoten heb van dit eerste deel en ontzettend uitkijk naar de rest. De CGI en actiescenes waren ontzettend tof om te zien, de humor was prima en The Hobbit heeft me net zo weten mee te slepen als Lord Of The Rings dat eerder deed. Ik kan echt niet wachten totdat ik eind van dit jaar (of misschien begin volgend jaar) weer opnieuw in die wereld kan duiken en de reis weer verder gaat!!

wijma45

Avatar

SeanDeNiro "Veel te langdradig, overbodige scenes die worden uitgesponnen, zoals de nietszeggende scenes met Gollum. De humor was niet aanwezig zoals in LOTR en de actiescènes waren vaak 13 in een dozijn. Leuk voor als je 14 bent maar een verwende filmfan geeft uit verveling niet hoger dan een 6. Een herhalingsoefening zonder extra's."


Deels mee eens. Alleen niet dat je zegt over de nietszeggende scene met gollum. Dat is de belangrijkste scene van de Hobbit en LOTR samen. Het verklaard hoe Bilbo aan de ring kwam. In mijn ogen 1 van de betere scene's van de verder tegenvallende film. Je kan het een vervelende of langdradige scene vinden, maar als je het nietszeggend vind, heb je duidelijk het verhaal niet helemaal door.

SeanDeNiro

Avatar

Veel te langdradig, overbodige scenes die worden uitgesponnen, zoals de nietszeggende scenes met Gollum. De humor was niet aanwezig zoals in LOTR en de actiescènes waren vaak 13 in een dozijn. Leuk voor als je 14 bent maar een verwende filmfan geeft uit verveling niet hoger dan een 6. Een herhalingsoefening zonder extra's.

Bilbo

Avatar

Arteron "Sorry, maar of Bilbo en Gandalf het overleven? Is dat niet al duidelijk als ze wél nog leven in de Lord of The Rings Trilogie, die zich erna afspeelt xD?"


Dat zijn enkel dubbelgangers, ingezet door Sauron om de ring en Frodo in de gaten te houden ;)

MArnoldi "Is Azog ook niet de vertolking van het opkomende kwaad? (Dol Guldor, angst van Gandalf, trollen, orks, Sauron zijn kracht)."


Als je het zo zegt is het inderdaad wel iets in die richting.

Arteron

Avatar

Frietgezicht "Mwah,zijn zat dwergen die weinig indruk gemaakt hebben.Zoals die 1ste die binnen kwam bij Bilbo.Begon als eerst,nadat ze vertrokken geen tekst meer gehad.Maar ok,mag wel hopen dat er iets gebeurd.
Ben ook benieuwd of Bilbo en Gandalf het overleven."


Sorry, maar of Bilbo en Gandalf het overleven? Is dat niet al duidelijk als ze wél nog leven in de Lord of The Rings Trilogie, die zich erna afspeelt xD?

ThinkTwoTimes

Avatar

wijma45 "Ik behoor tot 1 van de grootste LOTR fans in Nederland waarschijnlijk, en ik was dolblij dat eindelijk de Hobbit is gekomen! Afgelopen zaterdag heen geweest, en in tegenstelling tot veel mensen hier viel hij mij vies en vies tegen. Ik snap niet dat mensen deze film beter kunnen vinden dan het meesterwerk wat LOTR toch echt is. Deze film kan op geen enkele manier tippen aan LOTR, behalve dan mss de graphics, die wel adembenemend zijn.

Ik zal mijn ergernissen met jullie delen... Eigenlijk het enige wat Peter Jackson heeft overgenomen uit het boek is de naam van de film, voor de rest heeft hij er een compleet verhaal omheen verzonnen. De echt leuke delen uit de film, waren gelijk ook originele stukken uit het boek, zoals Riddels in the dark, met Gollum. Vanaf het moment dat het gezelschap de Shire verlaat is het een ren-je-rot-naar-de-berg-van-Smaug. Letterlijk. Op de huid gezeten door allerlei zelf-bedachte wezens holt het gezelschap zich door de film heen, en ondertussen doodden ze 32423464565625, orcs 84578476846464096 en goblins 85468646464 wargs, vallen ze door grotten en ravijnen zonder zelf een krasje op te lopen.

De graphics en het geluid 10/10
Verhaal 6/10

Alles met elkaar bleef ik met een behoorlijke kater achter, waar LOTR voor 90% trouw aan het boek was, is de Hobbit dat voor 25%."

MArnoldi

Avatar

Wel, eerlijk is eerlijk: in Tolkiens werk stierf Azog gewoon in de Slag om Azanulbizar. Van een vete met Thorin was nooit sprake. Maar ik ben het met je eens dat dit een aardige toevoeging is die Thorin wat meer diepgang geeft. Helaas komt de verhaallijn vooralsnog niet helemaal lekker uit de verf, maar dat zou met de volgende twee delen best eens kunnen veranderen.


Is Azog ook niet de vertolking van het opkomende kwaad? (Dol Guldor, angst van Gandalf, trollen, orks, Sauron zijn kracht).

MArnoldi

Avatar

PJ is er naar mijn idee geweldig in geslaagd dezelfde geniale stijl van LOTR te behouden en het verhaal van de Hobbit met de juiste mate te verrijken met de enorme diepgang van de nalatenschap van Tolkien; de wereld van Midden-aarde.


+1
En The Hobbit en LOTR vullen elkaar aan.
Zelfs Tolkien heeft The Hobbit aangepast zodat het beter aansloot.
En de Nagelaten Vertellingen (?) hebben in de film ook een plek gekregen, zodat er meer diepgang in zit.
Dat de dwergen op pad gaan is niet zomaar...Dus het idee ''van leuk op avontuur'' wordt gelukkig weggenomen, althans bij mij.

centr1no

Avatar

wijma45 "In mijn ogen heeft PJ er van alles aan toegevoegd om er maar weer een trilogy van te maken, en er zo een onsamenhangende achtbaan van gemaakt zonder logica. Heel jammer, er zit geen rust in de film, in tegenstelling tot het boek.

Ik vond het totaal niet spannend, en allemaal erg ongeloofwaardig. En dat voor en fantasie film!"


In mijn ogen heeft PJ er van alles aan toegevoegd om e.e.a. meer diepgang te geven en te verbinden aan de enorme geschiedenis van Midden-aarde zoals Tolkien zelf dat later in vele verhalen en toevoegingen ook heeft willen doen en net zoals dat in LOTR ook zit.
En je eerdere uitspraak dat het boek maar voor 25% gevolgd wordt is natuurlijk komplete onzin. De film volgt gewoon het boek.

Ik vraag me ook altijd af als ik weer zo'n dom commentaar lees over extra verzonnen toevoegingen en het verhaal rekken en dergelijke of die mensen wel door hebben wat deze films (LOTR en Hobbit) zo geweldig maakt.
Het is juist de enorme diepgang en de detaillering daarin wat je meesleept en nieuwsgierig maakt.
En juist de manier waarop PJ belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Midden-aarde integreerd in z'n films maakt het verhaal comlpleet.

The Hobbit is geschreven als avonturenverhaal voor kinderen.
Als Tolkien The Hobbit zou hebben geschreven na LOTR dan zou het boek waarschijnlijk een stuk dikker zijn geweest en het verhaal een stuk minder luchtig.
PJ is er naar mijn idee geweldig in geslaagd dezelfde geniale stijl van LOTR te behouden en het verhaal van de Hobbit met de juiste mate te verrijken met de enorme diepgang van de nalatenschap van Tolkien; de wereld van Midden-aarde.

marcjeb

Avatar

Gisteren heen geweest met me meisje die lotr niet eens gezien heeft.. Maar het wereldje en het avontuur trok er toch wel heel erg, en de humor was ook op het juiste moment aanwezig.
Geweldige film !!

Bilbo

Avatar

Thiver "Dat kan trouwens nog steeds gebeuren (zij het een flink aantal jaar later dan in Tolkiens werk), aangezien Dáin eveneens in deze trilogie zijn opwachting zal maken. Overigens komt Azogs zoon Bolg ook nog langs. Benieuwd hoe ze die erin gaan verwerken."


Zou inderdaad best nog kunnen bij De Slag Met De Vijf Legers en hoop ook dat dat gebeurt (want Thorin die hem zou afslachten zou wel iets té cliché zijn). Ook zou het gewoon een mooi eerbetoon zijn aan Tolkiens werk als ze dat laten gebeuren.

Thiver

Avatar

Bilbo "In Tolkiens werk werd Azog inderdaad onthoofd door Dáin Ironfoot, waarna zijn hoofd op een staak is gestoken."

Dat kan trouwens nog steeds gebeuren (zij het een flink aantal jaar later dan in Tolkiens werk), aangezien Dáin eveneens in deze trilogie zijn opwachting zal maken. Overigens komt Azogs zoon Bolg ook nog langs. Benieuwd hoe ze die erin gaan verwerken.

Bilbo

Avatar

Thiver "Wel, eerlijk is eerlijk: in Tolkiens werk stierf Azog gewoon in de Slag om Azanulbizar. Van een vete met Thorin was nooit sprake. Maar ik ben het met je eens dat dit een aardige toevoeging is die Thorin wat meer diepgang geeft. Vooralsnog komt het niet helemaal lekker uit de verf, maar dat zou met de volgende twee delen best eens kunnen veranderen."


In Tolkiens werk werd Azog inderdaad onthoofd door Dáin Ironfoot, waarna zijn hoofd op een staak is gestoken.

Thiver

Avatar

Bilbo "Dat is een toevoeging die is gedaan met inspiratie uit o.a. Nagelaten Vertellingen."

Wel, eerlijk is eerlijk: in Tolkiens werk stierf Azog gewoon in de Slag om Azanulbizar. Van een vete met Thorin was nooit sprake. Maar ik ben het met je eens dat dit een aardige toevoeging is die Thorin wat meer diepgang geeft. Helaas komt de verhaallijn vooralsnog niet helemaal lekker uit de verf, maar dat zou met de volgende twee delen best eens kunnen veranderen.

JamesBond

Avatar

Ben ooit in het boek begonnen maar heb het nooit uitgelezen.. Wordt weer eens tijd dat ik het adembenemende Midden-Aarde binnenstap Smiley face

Ik begin weer bij het begin..

wijma45

Avatar

In mijn ogen heeft PJ er van alles aan toegevoegd om er maar weer een trilogy van te maken, en er zo een onsamenhangende achtbaan van gemaakt zonder logica. Heel jammer, er zit geen rust in de film, in tegenstelling tot het boek.

Ik vond het totaal niet spannend, en allemaal erg ongeloofwaardig. En dat voor en fantasie film!

Bilbo

Avatar

wijma45 "Azug de vervuiler die jacht maakt op het gezelschap is later toegevoegd? Niet in mijn versie van The Hobbit die ik thuis heb liggen."


Dat is een toevoeging die is gedaan met inspiratie uit o.a. Nagelaten Vertellingen. Ik stoor me er niet zo aan als groot fan van Tolkiens werk en het boek The Hobbit, is wel een leuke toevoeging. Brengt wat meer aan het verhaal en meer aan het karakter Thorin Oakenshield. The Hobbit was levenswerk voor proffesor Tolkien. Je kunt overal wel wat dingetjes vinden die het verhaal van The Hobbit wat uitdiepen.

wijma45

Avatar

Azug de vervuiler die jacht maakt op het gezelschap is later toegevoegd? Niet in mijn versie van The Hobbit die ik thuis heb liggen.

Bilbo

Avatar

wijma45 "Ik behoor tot 1 van de grootste LOTR fans in Nederland waarschijnlijk, en ik was dolblij dat eindelijk de Hobbit is gekomen! Afgelopen zaterdag heen geweest, en in tegenstelling tot veel mensen hier viel hij mij vies en vies tegen. Ik snap niet dat mensen deze film beter kunnen vinden dan het meesterwerk wat LOTR toch echt is. Deze film kan op geen enkele manier tippen aan LOTR, behalve dan mss de graphics, die wel adembenemend zijn.

Ik zal mijn ergernissen met jullie delen... Eigenlijk het enige wat Peter Jackson heeft overgenomen uit het boek is de naam van de film, voor de rest heeft hij er een compleet verhaal omheen verzonnen. De echt leuke delen uit de film, waren gelijk ook originele stukken uit het boek, zoals Riddels in the dark, met Gollum. Vanaf het moment dat het gezelschap de Shire verlaat is het een ren-je-rot-naar-de-berg-van-Smaug. Letterlijk. Op de huid gezeten door allerlei zelf-bedachte wezens holt het gezelschap zich door de film heen, en ondertussen doodden ze 32423464565625, orcs 84578476846464096 en goblins 85468646464 wargs, vallen ze door grotten en ravijnen zonder zelf een krasje op te lopen.

De graphics en het geluid 10/10
Verhaal 6/10

Alles met elkaar bleef ik met een behoorlijke kater achter, waar LOTR voor 90% trouw aan het boek was, is de Hobbit dat voor 25%."


Jackson heeft er niks omheen 'verzonnen'. Wat je in de film tegenkomt is later toegevoegt door professor Tolkien zelf. Ik was samen met m'n pa, die een groot Tolkien fanaat is, bij Unquendor heeft gezeten en geloof ik bijna de complete achtergronden uit het hoofd kent, en heb niks gehoord over het feit dat er iets bij 'verzonnen' was.

Maar The Hobbit is geen Lord Of The Rings en is ook wat lichter bedoeld. In het boek word nooit iets genoemd over een echt serieuze verwonding bij een dwerg of Bilbo, en Jackson is trouw genoeg om dat niet toe te voegen. Waar The Lord Of The Rings meer een serieus dramatisch (en inderdaad prachtig) verhaal is, is The Hobbit meer een avonturenverhaal, en moet je het ook zo nemen, wil je er echt van kunnen genieten.

Maar goed, meningen zijn er om gedeeld te worden, toch ;) ?

Bilbo

Avatar

Frietgezicht "Mwah,zijn zat dwergen die weinig indruk gemaakt hebben.Zoals die 1ste die binnen kwam bij Bilbo.Begon als eerst,nadat ze vertrokken geen tekst meer gehad.Maar ok,mag wel hopen dat er iets gebeurd.
Ben ook benieuwd of Bilbo en Gandalf het overleven."


Nee joh, Bilbo en Gandalf zijn de eerste die het loodje zullen leggen, denk ik ;)

Frietgezicht

Avatar

Bilbo "Wacht maar tot De Slag Met De Vijf Legers, als ze het boek volgen gaat dit namelijk ten koste van drie dwergjes (zal maar even niet zeggen wie het zijn)"


Mwah,zijn zat dwergen die weinig indruk gemaakt hebben.Zoals die 1ste die binnen kwam bij Bilbo.Begon als eerst,nadat ze vertrokken geen tekst meer gehad.Maar ok,mag wel hopen dat er iets gebeurd.
Ben ook benieuwd of Bilbo en Gandalf het overleven.

Banned

Avatar

Frietgezicht "
Spoiler-alert: Mijn grootste punt van kritiek is wel dat er totaal geen slachtoffers/doden vallen in de groep waardoor dat wel ten koste gaat van de spanning."


Dat had ik ook wel een beetje eigenlijk. Maar uiteindelijk dacht ik er komen nog 2 films die één verhaal zullen vertellen dus waarschijnlijk zullen er wel doden vallen. Maar ik kijk deze film nu ook wel niet om een "spannende" film te zien. Dat zijn dit soort films nooit.

Bilbo

Avatar

Frietgezicht "Mijn grootste punt van kritiek is wel dat er totaal geen slachtoffers/doden vallen in de groep waardoor dat wel ten koste gaat van de spanning."


Wacht maar tot De Slag Met De Vijf Legers, als ze het boek volgen gaat dit namelijk ten koste van drie dwergjes (zal maar even niet zeggen wie het zijn)

Banned

Avatar

Frietgezicht "Ben ff slecht met de namen van de karakters maar die leider van de orcs heeft toch een persoonlijke vete met de leider van de dwergen.Is dat niet de reden gewoon?"


Wel nogal mager niet ?

Frietgezicht

Avatar

Banned " En kan iemand mij ook uitleggen waarom de Orks in godsnaam achter ons reisgezelschap aan zitten ? Volgens mij was daar helemaal geen aanzet voor.

"


Ben ff slecht met de namen van de karakters maar die leider van de orcs heeft toch een persoonlijke vete met de leider van de dwergen.Is dat niet de reden gewoon?

johanmeesters

Avatar

Banned "Laat mij eerst toevoegen dat ik persoonlijk genoten heb van dit nieuwe hoofdstuk dan van de hele trilogie samen. Het verhaal van The Hobbit vind ik persoonlijk een stuk boeiender dan dat van Lord of the Rings. Het grootste pluspunt is dat "het vinden van de ring door Bilbo" maar bijzaak en dat we niet weer opnieuw naar dat geleuter over die ring moeten luisteren. Ook de Dwergen zijn een aangename toevoeging en stelen de show. "



Leuk dat je het zegt, dat had ik namelijk precies zo. Ik vond The Fellowship een goede start maar twee en drie vond ik te serieus en is daardoor zware kost om doorheen te komen.

The Hobbit vond ik een stuk toegankelijker, dat kwam mede door Martin Freeman die in tegenstelling tot Frodo een geweldige Hobbit neerzet.

Orangey

Avatar

Bilbo "Na de première heeft de film al een 9.2 op IMDB gescoord. Waarschijnlijk allemaal overdreven fanboys, maar ik zie het maar even als een goed teken :E"


Het is ondertussen al 9.3

Bilbo

Avatar

Na de première heeft de film al een 9.2 op IMDB gescoord. Waarschijnlijk allemaal overdreven fanboys, maar ik zie het maar even als een goed teken :E

Orangey

Avatar

De fanboys/girls hebben zich al lekker uitgeleefd

bitellove1996

Avatar

Het lijkt me een leuke film. En ik kan niet wachten om hem te zien

LaurensV

Avatar

Heb zo een vermoeden dat deze film Avatar zal verslaan qua opbrengst!
En dit zou super zijn! LOTR's zijn klassevolle films terwijl Avatar eigenlijk op niets trekt in vergelijking met LOTR! (LOTR heeft ook een betere regisseur !)

Thiver

Avatar

Er is een aardig interview verschenen waarin Guillermo Del Toro tekst en uitleg geeft over zijn vertrek uit dit project. Hoe ik het lees was er toch wel enige wrijving tussen hem en Peter Jackson...

Steve-O

Avatar

Komt deel 1 in december 2011 of wordt het toch een jaar verschoven?