Sint

Sint (2010)

discussie

30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

EKA

Avatar

Dick Maas is één van de weinige regisseurs in ons land die een onderhoudende horrorfilm kan maken! "Sint" vind ik in ieder geval zeer vermakelijk!

Gigan72

Avatar

Wat een bagger film is dit echt zo super slecht niet normaal meer

SunChaser

Avatar

Horror? Vond t lachwekkend, nooit eng

Frank2260

Avatar

Het is heel bijzonder dat er eindelijk een regisseur is die het lef heeft om een horror film over sinterklaas te maken.Smiley face

B4tmobile

Avatar

Ik ben normaal niet zo van de Nederlandse films, maar heb deze toen hij net uit was in de bios gezien, en was toch wel onder de indruk. Het acteerwerk is niet heel sterk, maar het idee van een moordende sint vind ik wel creatief :P

(7/10)

ScatyFan

Avatar

clownfish "hee, weet iemand toevallig hoe dat liedje aan het einde heet als die film is afgelopen? is volgens mij een metal nummer.."


Hahahahaha metal xD
Geen verstand van muziek merk ik, dit is gewoon een standaard Rock deuntje. Maar als het goed is valt die wel te vinden onder de naam "Sint aftiteling" ofzo.
Maar ik zeg je dit valt niet eens onder Hard Rock man xD Ik denk dat dit Modern Rock of Alt. Rock is.
Dit is metal --> http://www.youtube.com/watch?v=bZZvNNU5AjQ ;)
(Hard Rock is snelle tonen en harde gitaar en metal is nog harder maar vaak wel wat rustiger dan Hard Rock en metal heeft vaak het grunten erin. PopRock is een combi tussen pop en Rock, Soft Rock is muziek wat als Rock gezongen wordt maar niet zo heftig is zoals it's my life en alt. Rock zit meestal tussen Rock en hard Rock in.)

hansbeer

Avatar

Best aardige Nederlandse horrorfilm, goeie gore en wat schrikmomenten.
Alleen het acteerwerk was zeer matig, de dialogen sloegen vaak nergens op (als zijn vrienden net zijn vermoord, hoor ik hem zeggen; het is toch een feestdag...) uhhh ja... En een paar keer was het gewoonweg niet te verstaan wat er gezegd werd;

6 sterren.

MaVe84

Avatar

Ik vond de film niet echt spannend, moest zelfs lachen bij de achtervolgingsscene waarbij aan het eind de auto veranderde van een Golf V in een Golf III en daarna weer in een Golf IV. Daar is dus duidelijk bespaard op de kosten. Maar wel weer eens wat anders dan de zoetsappige Sinterklaasverhalen die op tv worden uitgezonden.

meneeraart

Avatar

Ah deel 2 speelt in Narnia af Bron kijk bij de foto's Woeps. Foutje?

MovieMazzter

Avatar

Zo slecht als sommigen willen doen geloven is ie nou ook weer niet. Is wel weer een typisch Hollandse film, met name het begin... Amsterdamse schooljeugd die alleen maar met seks en drugs bezig lijken te zijn, dildo's als Sinterklaas cadeau's, jointjes roken etc Jammer, maar schijnt niet anders te kunnen...

DennisAmerica11

Avatar

Eindelijk weer eens een Nederlandse horrorfilm, maar hij valt tegen. Had er meer van verwacht. verhaal zit goed in elkaar, en totdat hij gearresteerd werd was het leuk, daarna wordt ie flauw en langdradig. Had meer van het geheel verwacht. Op de momenten dat je zou moeten schrikken schrikte ik niet. Jammer.Leuk voor 1x

koljaa

Avatar

Ik zou er een boek over schrijven.... hoe flauw en ongeloofwaardig deze film is... maar ik verspeel er mijn pennestreken niet aan.... totaal waardelooos.. 1 punt van een ster is nog te veel

B@chelor

Avatar

Meh...een zesje, omdat ik de film heb kunnen afkijken en voor Caro Smiley face Vond 'm ietwat tegenvallen. Net als Benjamin verwachtte ik ietsjes meer.

dablidov

Avatar

Leuk concept bedacht door Dick Maas, enkele leuke schrikeffecten, alleen het acteerwerk was bij tijd en wijle tenenkrommend.

stylo

Avatar

Sint in meer landen bekend omdat de nederlanders dit meegenomen hebben naar desbetreffende land Ook Amerika want Santa Claus is aftreksel van ONZE Sint. Een paar nederlanders zijn naar Amerika gegaan en hebben daar de sint gevierd, de Amerikanen hebben er vervolgens overgenomen en Santa Claus van gemaakt. Dus niet wij die amerikanen naapen maar andersom.

FilmMaster

Avatar

movieplanet124 "Ik ga hem kijken ik geef het een 6 omdat ik het nog geen hoger cijfer wil geven omdat ik hem nog niet gezien heb maar wel gehoord dat die leuk is dus kijken maar"

Je geeft een cijfer terwijl je om nog niet eens heb gezien ?


Ik ga 'm vandaag voor het eerst zien :D

movieplanet124

Avatar

Ik ga hem kijken ik geef het een 6 omdat ik het nog geen hoger cijfer wil geven omdat ik hem nog niet gezien heb maar wel gehoord dat die leuk is dus kijken maar

Angelater

Avatar

clownfish "hee, weet iemand toevallig hoe dat liedje aan het einde heet als die film is afgelopen? is volgens mij een metal nummer.."


Ik weet alleen maar wie het gemaakt heeft, omdat ik de credits afkeek, totdat er iets over end credit music werd gezegd; Symphobia. Hoe het nummer heet weet ik niet.

benjamin

Avatar

Eerlijk gezegd: hij viel tegen. Na al die commotie had ik er meer van verwacht, maar Maas moest gekozen hebben tussen een horror en een komedie. Nu is het iets dat het midden houdt tussen de twee.

clownfish

Avatar

Hee, weet iemand toevallig hoe dat liedje aan het einde heet als die film is afgelopen? is volgens mij een metal nummer..

Bukowski

Avatar

16+

Maar je bent zo opgewonden dat je de film alvast een 10 geeft?

ClaudiaV

Avatar

Voor hoe oud is deze film? ik ben 12 en wil er graag heen met mijn vriendin:?

Pleun

Avatar

Heb deze film gisteren gezien en vond hem een beetje tegenvallen. Echt eng werd het niet, echt grappig ook niet, en er werd erg slecht geacteerd. Kortom, een film die mij niet veel deed en dat is toch wel de bedoeling van een goede film denk ik..

Bukowski

Avatar

...mijn Russische vrouw weet anders van niets. Rusland is rijk aan (orthodoxe) heiligen en verhalen die daarbij horen, en sommige vertonen overeenkomsten met wat wij kennen maar de folklore en massale viering van Sinterklaas zoals dat in Nederlandstalige gebieden gebeurd is echt uniek.

Genoeg hierover. (Als je er verder over wilt ouwehoeren, raad ik je aan een topic op het forum te openen) Ik wil hier vooral lezen wat mensen van de film vinden.

! saint !

Avatar

Tot rond 1940 vierden ze rusland ook sinterklaas

Bukowski

Avatar

! saint ! "[...]en zelfs in rusland"
Geen idee waar je die wijsheid vandaan hebt maar het is natuurlijk niet waar. Sinterklaas is een typisch Nederlands/Belgisch gebeuren - in ieder geval de invulling die wij aan deze katholieke dag hebben gegeven. In Rusland hebben ze Djet Maros (Дед Мороз ) en die heeft helemaal niets met onze goedheiligman te maken.

! saint !

Avatar

Sinterklaas is in nederland bekend maar ook in belgie en zelfs in rusland

shaunofthedead

Avatar

Tommetje "Vindt het heel erg origineel van Dick Maas. ALs je een Nederlandse film wilt maken, doe je dat over iets wat ons als landje siert aan cultuur. Wij hebben als enige land Sinterklaas, dus om daar een parodie, of een volwassen film over te maken, vind ik erg leuk. Ben benieuwd!"


Volgens mij is sinterklaas wel in meer landen bekend, te beginnen met België. Dus dat sinterklaas iets typisch Nederlands is is toch wat kort door de bocht.

Tommetje

Avatar

Vindt het heel erg origineel van Dick Maas. ALs je een Nederlandse film wilt maken, doe je dat over iets wat ons als landje siert aan cultuur. Wij hebben als enige land Sinterklaas, dus om daar een parodie, of een volwassen film over te maken, vind ik erg leuk. Ben benieuwd!

WhiteTiger1

Avatar

Doet me denken aan de santa slayer :')