Harry Brown (2009)

One man will take a stand.

discussie

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Beetle

Avatar

Op 30 december 2015 weer uitgezonden Door RTL7. Wel een vreemde cut in de film. Welke barbaar bij RTL is daar verantwoordelijk voor? De film laat eerst de brand bij Len's voordeur zien, vervolgens wordt Harry verteld dat Len dood is. De hele moord op Len is eruit geknipt. Die moord is een wezenlijk onderdeel van het verhaal en de druppel die bij Harry de emmer doet overlopen.

Dat tere zieltjes moeten worden beschermd is op zich prima maar de film werd nota bene na middernacht uitgezonden. Ga je diep schamen, RTL!

jaime91

Avatar

Tarkus "Prima film met een Michael Caine in een glansrol.
De sfeer zit er van in het begin goed in, de grauwe buurten de donkere steegjes en de hangjongeren, het geeft allemaal een gevoel van onveiligheid.
Prima wraakfilm dus, met een paar verrassende wendingen, ik ben zeer geboeid geweest door deze film.
Caine bewijst dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds alle rollen aankan."

Sluit ik me helemaal bij aan. De film is ontzettend donker en droevig van toon en vooral Michael Caine weet het echt naar een heel hoog niveau te tillen. Ik ken hem eigenlijk alleen maar van lieve rollen zoals bijvoorbeeld in de Batman reeks en niet zozeer van zijn harde kant. Toch laat hij zien dat hij die kant nog steeds zeer overtuigend kan brengen, sterker nog zonder Caine zou deze film waarschijnlijk vervallen zijn in een alledaagse wraakfilm. Niet alleen Caine is bijzonder goed ook Jack O'Connell bewijst net zoals hij in Eden Lake deed dat hij een sterke acteur en nieuwkomer is. Hij is echt een belofte voor de toekomst en zet opnieuw een goede slechterik neer net als Ben Drew die de leider van groep jongeren speelt. Van hem heb ik nog nooit gehoord maar net als O'Connell is ook Drew iemand om in de gaten te houden.

Conclusie: Deze film heeft mij ook erg geraakt. Michael Caine is een legende, hij weet je echt te raken,de manier waarop hij acteert is echt zeer mooi en bijzonder om te zien. Dat is ook de voornaamste reden waarom ik dit een aanrader vind. Je hebt echt met Harry Brown en zijn beste vriend Leonard Attwel (David Bradley) te doen. Ook de vermoeide blik die Caine in het begin in zijn ogen heeft en naderhand verdwijnt, je ziet hem echt een verandering doormaken van arme treurige man naar keiharde killer die opzoek is naar gerechtigheid. Nogmaals heel mooi en bijzonder om te zien. Wat dat betreft slaan ze in de begin credits meteen de spijker op zijn kop, Michael Caine speelt niet dat hij Harry Brown is, hij IS Harry Brown.

filmlover

Avatar

Echt een geweldig goed in elkaar gezette film met erg goed en overtuigend acteerwerk.
Verrassende wendingen in de film maken hem zeer boeiend en een genot om naar te kijken.
Ik heb de film enig tijd terug gezien en ben van begin tot eind geboeid geweest.

RdZ

Avatar

Verassend sterke film met een typisch britse sfeer. Het verhaal bouwt zich rustig op in de eerste helft waarna de diep getergde Harry Brown zijn woede en verdriet omzet in wraak. De spanning is mede te danken aan de sterke soundtrack. Aanrader!!!

Tarkus

Avatar

Prima film met een Michael Caine in een glansrol.
De sfeer zit er van in het begin goed in, de grauwe buurten de donkere steegjes en de hangjongeren, het geeft allemaal een gevoel van onveiligheid.
Prima wraakfilm dus, met een paar verrassende wendingen, ik ben zeer geboeid geweest door deze film.
Caine bewijst dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds alle rollen aankan.

WeWereWarned

Avatar

Het is een film die wel even je ogen doet open gaan.
Jammer van de vele stiltes tijdens de film.

vinnie1989

Avatar

Inderdaad een goede film

PKP

Avatar

Ontzettend goede film.