Batman Forever (1995)

Courage now, truth always....

discussie

39 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mark007

Avatar

Ik snap helemaal niet waarom het na Batman Returns kinderlijker moest. Als ik eerlijk ben vond ik het al kinderlijk genoeg. Natuurlijk is Returns niet voor kleine kinderen bedoeld, maar Batman is van iedereen en met een kindvriendelijker versie maak je 3/4 van de Batman fans ontevreden. Laat die kleine kinderen dan geen Batman kijken of kijk naar de tv-serie van West. Dan over deze film. Het beste aan deze film vind ik nog Chris O Donnel als Robin dat samen met Batman (Kilmer) de film nog redt van de afgrond. Ik vind Tommy Lee Jones als Two-Face te weinig emotie toonde en te over the top was. Jim Carrey als The Riddler is naar mijn mening niks minder dan Joker 2.0. Verder zag Gotham er wel mooi uit dus alles bij elkaar kom ik op een 5.0 uit. Jammer dat Burton en Keaton niet terugkwamen voor dit deel.

mijack1985

Avatar

Viel me net op dat Metropolis wordt genoemd in de film.

"The circus is almost halfway to Metropolis."

Glennekeeeee

Avatar

Als kind pure topfilm maar als je het nu bekijkt is hij toch iets minder, nog steeds degelijk maar zeker geen top. Vind vooral de decors lelijk en het verhaal is iets te traag...

6,5/10

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "Ja dat denk ik ook alleen heb ik daarvan geen vergelijkingsmateriaal. En ik vind het leuk om te zien dat Carrey er echt plezier in heeft, en ik ben een fan en ik vind het leuk en apart om hem in een Batman film te zien."


Helaas heeft hij meer plezier dan het publiek!
Jammer dat er geen vrouw in zit die zijn ass kickt.

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Je je vergelijkt deze Two-Face met de Two-Face uit TDK,als Nolan Riddler in een film had gebracht had Carrey ook lachertje geweest vergeleken met dat karakter.
Nee ben geen Carrey-fan,gekke bekken trekken zie ik niet als grappig."

Ja dat denk ik ook alleen heb ik daarvan geen vergelijkingsmateriaal. En ik vind het leuk om te zien dat Carrey er echt plezier in heeft, en ik ben een fan en ik vind het leuk en apart om hem in een Batman film te zien.

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "Maar dat is misschien ook omdat je zowiezo niet zo'n fan van Carrey bent of heb ik het mis? Ik vind Jones een geweldige acteur maar nergens zie je enige tragedie of wat dan ook, hij is veel te hyper (de overmatige gespring en dat domme gelach) als schurk en hij had Two Face veeeel beter kunnen neerzetten. Maja de films moesten na Batman Returns kinderlijker dus eigenlijk kan ik hem dat niet alleen kwalijk nemen, Schumacher is de grootste boosdoener. Van Carrey ben ik zelf een grote fan en ik vind hem hierin af en toe best komisch (ja nog steeds) en volgens mij zet hij de Riddler wel redelijk goed neer. Althans beter dan hoe Tommy Two Face neerzet. Aaron Eckhart heeft die rol echt helemaal perfect neergezet!"


Je je vergelijkt deze Two-Face met de Two-Face uit TDK,als Nolan Riddler in een film had gebracht had Carrey ook lachertje geweest vergeleken met dat karakter.
Nee ben geen Carrey-fan,gekke bekken trekken zie ik niet als grappig.

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Ik heb deze film nog in de bios gezien en toen vond ik het echt een topper en had zelfs een poster op m'n kamer hangen.
Maar ja,toen was ik 11,ook ik vind er nu weinig meer aan en de grootste reden dat ik de film amper meer ken kijken is Carrey,zwaar irritante rol die overacting naar een dieptepunt brengt.
Daarom snap ik niet dat je vindt dat Lee Jones zich schuldig maakt aan over-acting en over Carrey positief bent.
Natuurlijk die Jones dat ook maar ik vind hem niet eens irritant.
Voor de rest ben ik het grotendeels eens met je."

Maar dat is misschien ook omdat je zowiezo niet zo'n fan van Carrey bent of heb ik het mis? Ik vind Jones een geweldige acteur maar nergens zie je enige tragedie of wat dan ook, hij is veel te hyper (de overmatige gespring en dat domme gelach) als schurk en hij had Two Face veeeel beter kunnen neerzetten. Maja de films moesten na Batman Returns kinderlijker dus eigenlijk kan ik hem dat niet alleen kwalijk nemen, Schumacher is de grootste boosdoener. Van Carrey ben ik zelf een grote fan en ik vind hem hierin af en toe best komisch (ja nog steeds) en volgens mij zet hij de Riddler wel redelijk goed neer. Althans beter dan hoe Tommy Two Face neerzet. Aaron Eckhart heeft die rol echt helemaal perfect neergezet!

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "Ik vond dit vroeger ook een ontzettend goede film maar inmiddels zie ik ook in dat deze helemaal niet zo goed is. Om te beginnen is de keus voor Val Kilmer als Batman/Bruce Wayne totaal verkeerd. Hij is in mijn ogen te gladjes en doet me meer denken aan een rijke bal van een of ander corps dan aan een charmante Bruce Wayne, ook waren zijn acteerkwaliteiten maar matig toen. Hij speelt veel te statisch en laat veel te weinig emoties zien, hij lijkt af en toe wel een robot. Ook de soundtrack is idd veel minder dan bij Batman & Batman Returns. Wat ik dan wel weer goed vind is Chris O Donnel als Robin. Hij acteert goed en ook de band tussen Batman en Robin vind ik zeer goed. Ook Jim Carrey vind ik perfect in de rol van de Riddler alleen is Tommy Lee Jones ook totaal verkeerd gecast als Two Face. Jones is een fenomenale acteur en het is dan ook pijnlijk om hem in deze film te zien. Hij is inderdaad veel te over de top, en ik vind het ook zeer jammer dat het ontstaan van Harvey Dent naar Two Face in een paar seconden uit de doeken wordt gedaan. Ik wist vroeger bijvoorbeeld ook helemaal niet dat Dent eigenlijk een goedzak was omdat dit nooit echt benadrukt wordt. Hij wordt neergezet als pure slechterik, wat zeer slecht en triest is. Nicole Kidman die dit keer Bruce Wayne's/Batman's liefje speelt is dan wel weer goed gecast. Ze zat toen nog niet onder de botox en ze was net als Michelle Pfeiffer en Kim Basinger een prachtige sexy verschijning.

Het is nogmaals dood en doodzonde dat de donkere toon van Burton niet is doorgezet. Gotham City ziet er verder nog oke uit maar ik vind dat Burton het in zijn films veel beter heeft neergezet. Gelukkig is deze nog niet zo kinderlijk en slecht als Batman & Robin, maar zo goed als Batman & Batman Returns is deze ook zeker niet."


Ik heb deze film nog in de bios gezien en toen vond ik het echt een topper en had zelfs een poster op m'n kamer hangen.
Maar ja,toen was ik 11,ook ik vind er nu weinig meer aan en de grootste reden dat ik de film amper meer ken kijken is Carrey,zwaar irritante rol die overacting naar een dieptepunt brengt.
Daarom snap ik niet dat je vindt dat Lee Jones zich schuldig maakt aan over-acting en over Carrey positief bent.
Natuurlijk die Jones dat ook maar ik vind hem niet eens irritant.
Voor de rest ben ik het grotendeels eens met je.

DVD-maniac

Avatar

Steve-O "Dit ís deel 3!!!"


Inderdaad, je hebt gelijk
Me :|

JamesBond

Avatar

Van de eerste serie films. Vind ik deze na Batman de beste T+) . Maar ik vind dat Jim Carrey misschien een beetje overdrijft. Batman hoort een donkere ridder te zijn, en deze film lijkt meer op een comedie

Steve-O

Avatar

DVD-maniac "Persoonlijk vind ik dit de beste Batman-film. Jim Carrey is echt geknipt voor de rol van The Riddler en speelt deze ook echt goed. Gewoon die psychisch gestoorde blik van hem >Smiley face. En Val Kilmer vind ik toch het meest passen bij het karakter van Batman, maar da's mijn persoonlijke smaak. Deel 3 met Schwarzenegger en George Clooney vind ik de slechtste van allemaal :r :r."

Dit ís deel 3!!!

DVD-maniac

Avatar

Persoonlijk vind ik dit de beste Batman-film. Jim Carrey is echt geknipt voor de rol van The Riddler en speelt deze ook echt goed. Gewoon die psychisch gestoorde blik van hem >Smiley face. En Val Kilmer vind ik toch het meest passen bij het karakter van Batman, maar da's mijn persoonlijke smaak. Deel 3 met Schwarzenegger en George Clooney vind ik de slechtste van allemaal :r :r.

aapejong

Avatar

eddie1971 "ooh wat een flutfilms zend veronica toch uit, altijd maar weer lopen geilen op hun zogenaamde goeie films die ze uitzenden, alle drie de batman films zijn absoluut zo slecht, ja dat is mijn mening, en mijn mening telt.

alledrie de batman films zijn waardeloos. er is maar een goeie batman verfilming, en dat is Batman Begins, een ieder die een van deze films die veronica nu vanavond uitzend goed vind, die heeft echt GEEN smaak"


Eum...moest jij niet allang in bed liggen?

night2film

Avatar

tukkerstein "Het staat er na anderhalf jaar nog...

Kan het aangepast worden?"


Wel slordig idd van FT.. maar ben benieuwd, waarschijnlijk pas over jaartje of vijf.. :P

Eerst maar ff :Z

tukkerstein

Avatar

interbob "beste Filmtotaal, in de inleidende tekst staat "heeft vermoordt...". Gelieve het voorbeeld te geven van foutloze teksten aub. Het is al erg genoeg wat voor fouten men in de commentaren kan lezen."


Het staat er na anderhalf jaar nog...

Kan het aangepast worden?

Drasko

Avatar

Stealth2000 "Ben het helemaal eens met de bovenstaande reacties. Dit is een slap kinderfilmpje.

Alhoewel Jim Carry wel een leuke rol neerzet met de "Riddler'"


En toen ik als kindje dit filmpje zag in de bios was ik dan ook best onder de indruk. Een dikke 7 voor nostalgie. Zoals meerdere mensen al zeiden, deze film is minder duister dan de vorige twee maar volgens mij was de originele batman uit de strips ook niet zo donker als in die films.

SunChaser

Avatar

Is niks mis met deze versie. Leuke karakters, kleurrijk, leuke cadgets en prima sfeer. Vind de verwijzing naar de oude tv-serie ook erg leuk

Robin: Holey rusted metal, Batman!
Batman: Huh?

Filmp@ssie

Avatar

Deze Batmanfilm wordt altijd maar afgekraakt terwijl het juist trouw is aan de stripverhalen die over hem gemaakt zijn.
Ik heb in de jaren 60 veel strip verhalen van Batman gelezen en de trend in deze film is idem-dito.

Stealth2000

Avatar

Ben het helemaal eens met de bovenstaande reacties. Dit is een slap kinderfilmpje.

Alhoewel Jim Carry wel een leuke rol neerzet met de "Riddler'

Sunshine_Nance

Avatar

Jammer dat die donkere en mysterieuze sfeer, die Tim Burton zo goed heeft weten te creëeren in 'Batman' en 'Batman Returns', verruild is voor een kleurrijkere en bijna cartoon-achtige versie.

Naar mijn mening kan 'Batman Forever', ondanks de cast, niet tippen aan de voorgaande Batman-films...

Yloony

Avatar

Dit is geen batman film, maar een ongeloofelijk slap aftreksel. Leuke cast, maar totaal misplaatst, waarom deze film is gemaakt, echt geen flauw idee...

juso

Avatar

Ja....een :Y film.

interbob

Avatar

Beste Filmtotaal, in de inleidende tekst staat "heeft vermoordt...". Gelieve het voorbeeld te geven van foutloze teksten aub. Het is al erg genoeg wat voor fouten men in de commentaren kan lezen.

akketa

Avatar

(#25/7) "daarbij, deel 1 was met adam west en geloof me, die was een stuk slechter. ken je feiten voordat je kritiek geeft."


Ho ho, Deel 1 was met Michael Keaton!!! Adam West zat in de serie van de 60's. Die film die jij bedoelt was een tv-film. Die hoort niet bij de reeks films die zijn begonnen bij Tim Burton.
Over feiten, gesproken...

vanRenen

Avatar

Tja.... Ondanks de toch heel goed gevulde cast viel deze film me toch wat tegen. Ik vond em te overdone, te druk, acteurs vindt ik niet echt uit de verf komen, hij kon me gewoon niet erg boeien. Kan aan mij liggen, want ik heb het nie zo op die batman films. Kheb liever dat ze er geen film van maken dan blijft batman klassieker naar mijn mening. :Y

PulP

Avatar

Alleen door Jim Carrey is de film de moeite waard.

sweetyannetje

Avatar

Zow neppe film geen flikker aan bah bah ik moet ergewoon van :r en :O

spiderhouse

Avatar

Ik vind ze allemaal wel ok, als ze op tv komen ga ik ze gewoon kijken?

N.E.R.D

Avatar

Hellraiser6669 "[trieste flame]"

hou toch eens op man gelijk over DarkoDonnie beginnen wat heb jij?

Ik vond hem wel tegen vallen vergeleken met de eerste 2 films alleen de bad guys zijn echt top:Y [rating 3]

psycho89

Avatar

Reactie op commentaar van Hellraiser6669:
:Y

Hellraiser6669

Avatar

[edit: als je alleen maar kunt flamen rot je maar op.]

DarkoDonnie

Avatar

Slechte film. Carrey en Jones zijn vreselijk over-the-top slecht. Slechte dialogen, over-the-top neon lichten en kostuums met tepels...Dit is een soort van MTV batman, niet het kijken waard.

Hellraiser6669

Avatar

Zeik niet zo! dit is hardstikke goeie film!
gewoon lekker kijken vanaaf:+

DelliPeter

Avatar

Deel 1 en 2 waren nog te doen, maar de rest is zwaar kut.

Patcher

Avatar

psycho89 "ik vind deel 1 nog steeds de beste. Joker die perfect vertolkt word door Jack Nickelson en die prachtige scenes dat ze bovenin die kerk zijn.T+) Maar deze is ook goed, met Jim Carry die The Riddler een bepaalde uitstraling geeft die precies goed is.:W"


Helemaal mee eens, vergeet de muziek niet ! Prince in deel 1. Val Kilmer en George Clooney (ultimate badd asses) T+)

psycho89

Avatar

Ik vind deel 1 nog steeds de beste. Joker die perfect vertolkt word door Jack Nickelson en die prachtige scenes dat ze bovenin die kerk zijn.T+) Maar deze is ook goed, met Jim Carry die The Riddler een bepaalde uitstraling geeft die precies goed is.:W

Quistnix

Avatar

psycho89 "op deel 1 na is dit de beste!T+) maar deel 1 is van Tim Burton en dar kan nix tegenop;)"


en deel 2 dan?Als ik er toch iets over moet zeggen: Dit is niet de slechtste batman-film, en de villains zijn best goed.

Toch kijk ik vooral uit naar deel 5..

psycho89

Avatar

Op deel 1 na is dit de beste!T+) maar deel 1 is van Tim Burton en dar kan nix tegenop;)