op tv

The Bourne Legacy (2012)

There Was Never Just One

discussie

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Magalaan

Avatar

Goede actiefilm. Dat wil zeggen er zit een verhaal in waaraan de actie is opgehangen in plaats van andersom, wat bij veel actiefilms al iets bijzonders is. De vaart zit er goed in.

JamesBond

Avatar

Moviespecialist "Ten eerste staat er bij het jaar van The Bourne Legacy 2012, maar de film komt uit 2011.
Ten tweede wil ik gewoon niet meer discuseren met jou en Friergezicht."


Nu ga ik me er ook mee bemoeien hoor.

'The Bourne Legacy' IMDB

Banned

Avatar

Moviespecialist "Ten eerste staat er bij het jaar van The Bourne Legacy 2012, maar de film komt uit 2011."


:| O+ :N This doesn't make any sense ....

Moviespecialist

Avatar

Ten eerste staat er bij het jaar van The Bourne Legacy 2012, maar de film komt uit 2011.
Ten tweede wil ik gewoon niet meer discuseren met jou en Friergezicht.

Banned

Avatar

Moviespecialist "Toen ik deze film opzocht schrok ik wel behoorlijk van wat ik zag, maar een 6.4????
Ik heb niks maar dan ook niks tegen The Bourne Legacy.
Ik vind The Bourne Identity en The Bourne Ultimatum ( deel twee net aan niet) wel beter dan deze film, maar als je al drie delen hebt gemaakt word het ook steeds moeilijker.
Voor mij is het verhaal van deze film helemaal in orde en goed bedacht, erg goed en overtuigend spelende acteurs en geweldige special effects.
Een van de beste films van 2011 die het cijfer van een 6.4 gewoon niet verdient!

7.5/10"


Haha Sorry maar ik kan het niet laten, maar die reacties van je vragen erom (niks persoonlijks). Ik weet niet of je kan tellen maar 6.4 is in verhouding met 7.5 nu niet bepaald dramatisch een groot verschil... En wie geeft er nu 7.5/10 aan, voor hem persoonlijk, één van de "beste films"( :} ) van 2011 ?? 2012 zul je bedoelen...

longshot

Avatar

Ik heb de film toevallig ook gister gezien.
Ik ben het helemaal met Glennekeeeee eens.
Dat zou een mooie volgende film zijn, Edward Norton loopt nog vrij rond dat is niet zo mooi omdat hij iedereen in 'the program' heeft omgelegd.

Glennekeeeee

Avatar

Ik heb de film nog niet gezien, ga dit vanavond doen! maar aan de reacties: minder actie dan in vorige trilogie enzo... de eerste bourne was in het begin ook niet echt veel actie hé mensen dus... ik ben benieuwd... Ga hem gewoon checken vanavond :D

Banned

Avatar

De kijkbeurt was aardig maar uiteindelijk heb ik een film gezien die ik binnen een paar dagen weer vergeten ben... Niks bijzonders.

JamesBond

Avatar

Banned "Heb met moeite deze film uitgekeken. Het eerste halfuur is ronduit saai te noemen. Misschien dat het een goed idee leek om deel 3 erin te weven maar uiteindelijk als je dat aspect weglaat blijft er nog maar een film van een kleine 100 minuten over die waarschijnlijk beter hadden gewerkt als een op zich staand verhaal met kleine verwijzingen naar de vorige films in plaats van constant de linken te leggen. Nu vertraagd dit de hele film tot het vervelende toe.

Ook de pacing van het script zit vaak niet goed. Teveel rust pauzes en af en toe wat actie kan van dit dwaze verhaal geen boeiende 130 minuut durende film maken. Ook niet wanneer er in die rust pauzes kletterende actie muziek wordt gezet onder nutteloze praatscènes en mensen die ergens naartoe rijden, vliegen of hollen in fancy voertuigen. James Newton Howard stelt hier trouwens teleur als componist.

Waarom geef ik het nog een 4 ? Jeremy Renner bleek al eerder uitstekend als hoofdpersoon in andere actie films en kan best Damon vervangen. De actie scènes zijn oké en leuk om te zien maar buiten goed uitgevoerde stunts blijft het daar ook bij en mocht het allemaal wat meer zijn. Laat ons zeggen dat de laatste actie scène van de film slechts een voorbode mocht geweest zijn voor de kwaliteit van de overige actie scènes... Helaas is het nu omgekeerd. De lab scène is ook best nog spannend te noemen en is deftig gemonteerd en geregisseerd. Was de rest van de film maar zo.
Het verhaal is natuurlijk bij de haren gesleurd maar is niet rampzalig slecht te noemen. Maar een Bourne film kan je het bijna niet noemen. Ook al met al die verwijzingen naar de vorige films."


Ik ben het nu toch wel echt met je oneens, je zegt dat er overal in de film een link wordt gelegd met Ultimatum, maar ik vind juist dat dat niet zo is. Er word in totaal misschien 3 keer naar verwezen, en in deze film zitten zelfs kleine dingen die niet in de vorige film besproken worden (al lopen Legacy en Ultimatum wel degelijk paralel) de actiescènes vind ik top, en vind dat Newton Howard wel degelijk goed werk levert bij deze film..

Maarja, smaken verschillen..

JamesBond

Avatar

KeesjeNL "@Batman:

Er is een scene in het hoofdkwartier die héél mooi aansluit op The Bourne Ultimatum."


Wat gebeurde er ook al weer in die scène?

KeesjeNL

Avatar

@Batman:

Er is een scene in het hoofdkwartier die héél mooi aansluit op The Bourne Ultimatum.

B@chelor

Avatar

Meh...ik hoop dat 't vervolg een wat beter verhaal heeft.

movieDriver

Avatar

The bourne

zaterdag gezien

een dike tegenvaller

t begint ng hoopvol mooie sene in alaska
maar dan te veel verhaal lijnen en dan stukjes
van deel 3 ertussen door


alles wat bourne leuk maakt is weg
geen spannning weinig actie


jeremy renner speelt leuk :Y
een personge waar ik meer van wou weten
verleden etc etc

een magere 6/10
en er had veel meer ingezeten :(

maar demon had gelijk
dit verhaal FAAAAAAAALT!!!!!!

Secret1994goesFilm

Avatar

Eerste trailer van Bourne Legacy op Itunes! ;D http://trailers.apple.com/trailers/universal/thebournelegacy/

Rudebox

Avatar

Dit gaat over de 4e "Bourne" film..? :}