War Horse (2011)

Separated by war. Tested by battle. Bound by friendship.

discussie

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Tarkus "Ik snap de slechte kritieken op deze film echt niet, maar wellicht is dat te verklaren doordat niet iedereen oprecht voor mijn mening uitkomt en gewoon meedoet met de hoop."


Nee dat komt omdat de film lijd aan een aantal pijnpunten... die jij blijkbaar niet hebt gezien en je er dus ook niet aan heb gestoord. Leuk voor jou.

VLT

Avatar

Ik ergerde me vooral in de opeenstapeling van uitzonderelijke toevalligheden dat het paard mee maakte en vond het niet echt geloofwaardig dat men in volle oorlog zo meegaand zou zijn met een paard hoe "uitzonderlijk" ook. Al bij al vond ik de film best te pruimen.

Volksplein

Avatar

Al met al een matige film. Leuk om het verhaal aan een paard op te hangen, maar het verhaal van het paard interesseerde me tijdens de film vrij weinig. Vooral wat er omheen gebeurde trok mijn aandacht.

johanmeesters

Avatar

Prachtige film! Heb me erg vermaakt/ontroerd! Het eerste deel is vooral luchtig en soms grappig, maar wanneer de oorlog begint wordt het geheel een stuk grimmiger. De verschillende episoden vloeien prachtig in elkaar over. Mooi acteerwerk van deels minder bekende acteurs.

Uiteraard ook prachtige ouderwetse decors, hartverwarmende muziek van John Williams en geweldige belichting/camerawerk van Spielberg's vaste cameraman Janusz Kaminski. Grootse actiescenes en prachtige tedere scenes! 10!

Banned

Avatar

Ben benieuwd naar deze nieuwe film van Spielberg. Ik denk dat het me wel zal bevallen als ik met de juiste ingesteldheid naar de bioscoop trekt. Een zoetsappig drama in de oorlog dat vooral de emotionele en stroperige snaren zal willen raken. Als ik daar rekening mee hou hoef ik geen realistische oorlogsfilm te verwachten over de jongen en zijn paard.

11qqaazz

Avatar

Ieder zijn smaak. Vond het niet iets wat bleef hangen....vond ik van de soundtrack van Amelie, Good Bye Lenin, StarWars en Conan (oude versie), Oldboy en The Piano, Requiem For a Dream wel..) Een goede soundtrack houd je wakker in de midden van de nacht en blijft een week in je kop hangen.

Had me inderdaad vergist in de oscar nominaties...Had er beter van verwacht.

johanmeesters

Avatar

11qqaazz "Acteren zeer matig....verhaal zeer matig....geloofwaardigheid, personages bedroevend. Camerawerk....subliem. Snap dat deze film nul oscars won.
Wat storend is aan deze film is de muziek die alles als een dikke laag glazuur een soort van Disney gevoel geeft....dat is deze film ook....een Disney film zonder zingen."



He vriend, je hebt wel door dat de Oscars pas eind februari worden uitgereikt. Ook is onder andere de muziek van John Williams genomineerd voor een Oscar, dus dat zit wel snor.

11qqaazz

Avatar

Acteren zeer matig....verhaal zeer matig....geloofwaardigheid, personages bedroevend. Camerawerk....subliem. Snap dat deze film nul oscars won.
Wat storend is aan deze film is de muziek die alles als een dikke laag glazuur een soort van Disney gevoel geeft....dat is deze film ook....een Disney film zonder zingen.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Schitterende film van Steven Spielberg, niet echt een meesterwerk maar ik heb er wel van genoten. Hoe mooi de (oorlogs) film over mensen en paarden in de eerste wereld oorlog in beeld is gebracht, wat een ellende ook dieren kan treffen in de oorlog. maar ook vriendschap tussen mens en dier. een echte aanrader!!