The Pacific

The Pacific (2010)

Hell was an ocean away.

Reviews (2)

benjamin

Avatar

Band Of Brothers was al geweldig, maar The Pacific is nog minstens een dozijn keer beter. Het verhaal helemaal opbouwen rond deze drie mannen was een goede keuze. Boeiendste evolutie was zonder twijfel die van Eugene Sledge, subliem vertolkt door Joseph Mazzello. De scène in aflevering 9 in die hut mag imo al legendarisch genoemd worden.

Maar waar dit vervolg het origineel echt volledig uit het wiel rijdt is bij de kijk op oorlog. Ja, Band Of Brothers was hard, maar deze oorlog was nog stukken harder en vooral smeriger. Neem nu die laatste aflevering: hier zie je wel de sporen die oorlog nalaat, veel meer dan bij het eerder happy end van Band Of Brothers of neem die vierde aflevering.

Mijn voorganger merkt op dat er minder historische feiten inzitten en dat is helemaal waar. Maar daar komt tegenover dat de sfeer en het smerige van oorlog hier pas helemaal tot hun recht komen. En dat je echt meeleeft met de personages. Fictie van het allerhoogste niveau.

Tarkus

Avatar

Het vervolg (of zusterserie) op Band Of Brothers is voor mij toch een beetje een teleurstelling geworden.
Ik had minstens een even goede serie verwacht, maar het is er eentje in mineur geworden.
De actiescènes zijn evenwel van dezelfde kwaliteit wat betreft beelden en ook geluid.
Alles wordt zeker getoond, de doden, verminkingen en het geluid draagt ertoe bij dat je je soms middenin het strijdtoneel waant.
Maar er zijn veel te weinig van deze actietaferelen en ook de acteerprestaties zijn niet echt altijd even indrukwekkend.
De aanpak van deze serie, het volgen van 3 personages is niet de juiste, beter was de aanpak van Band Of Brothers, waar men de belevenissen van een ganse company op de voet volgt en meer de geschiedenis op de voet volgt daardoor.
Hier worden zelfs 2 afleveringen verspild door romantische nevenverhalen die helemaal niets bijdragen aan het werkelijke verhaal, het strijdtoneel in The Pacific.
Er is dus niets aan te merken aan de juistheid van de gevechtsscènes, materieel en uniformen, dat is de strekte van Band Of Brothers geweest en is dat ook hier, alleen maakt men hier de grote fout om er te teveel aan liefdesverhaaltjes bij te nemen, die er in de eerste serie totaal niet waren.
Ik heb lang uitgekeken naar deze reeks, en hoewel er toch wel aardig wat geschiedenis in te zien is, is deze serie een beetje op een sisser uitgelopen.
Wie de eerste 5 delen van de stripreeks Buck Danny ooit heeft gelezen zal daarin meer historische feiten hebben opgestoken dan in deze Pacific reeks.
Helaas is The Pacific niet van hetzelfde indrukwekkende gehalte als het voor mij nog steeds sublieme Band Of Brothers.
De producenten, met op kop Steven Spielberg en Tom Hanks, hebben dus een blunder van formaat geslagen door de al te sentimentele tour op te gaan en een kans gemist om een herhaling van de eerste reeks te maken.