The Grey

The Grey (2011)

Live or Die on This Day

discussie

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

johnwayne

Avatar

hansbeer "Film zonder diepgang maar met mooie scenes zoals idd de crash, maar ook het gevaar met de wolven. Mooie sneeuwplaatjes ook, maar zoals gezegd weinig verhaal gezien het onderwerp. En met een open einde, deel 2 komt er dan ook aan;

6,5 = 6 sterren."


De film heeft geen open einde, kijk maar naar de after-credits scène. En je verhaal over deel 2 is volledig uit de lucht genomen.

benjamin

Avatar

hansbeer "En met een open einde, deel 2 komt er dan ook aan."
Waar zie jij dan dat een tweede deel zou gemaakt worden. Heb daar weinig over gehoord en het lijkt mij evenmin een film die gemaakt is met dat doel.

hansbeer

Avatar

Film zonder diepgang maar met mooie scenes zoals idd de crash, maar ook het gevaar met de wolven. Mooie sneeuwplaatjes ook, maar zoals gezegd weinig verhaal gezien het onderwerp. En met een open einde, deel 2 komt er dan ook aan;

6,5 = 6 sterren.

jaime91

Avatar

IvarW "Prachtige film. Script is sterk, acteerwerk top, prachtige beelden en camerawerk en de spanning die er altijd hangt houd je echt in de film.

De vliegtuig crash is fantastisch gewoon en wat volgt maakt de film alleen nog maar sterker. Jammer genoeg waren niet alle karakters even goed uitgewerkt want sommige gingen al snel door als wolvenvoer. Dit komt ook vooral omdat het verhaal eigenlijk gewoon echt om Ottway (Liam Neeson) gaat, die overigens geniaal acteert hier (zoals gewoonlijk) Goede schrikeffecten ook, sprong paar keer uit me stoel.

Toch vind ik het weer jammer dat de film verkeerd wordt geadverteert. Het is geen keiharde actie film over een man die wolven in elkaar ramt. Het zit er wel in, maar de film gaat eigenlijk over dood en overleving en hoe veel mensen ervoor willen geven.

Oh en over het einde. Ik vond het een perfect einde.

10/10"


Je haalt me echt alle woorden uit de mond! The Grey is fantastisch geschreven, geacteerd en geregisseerd. Eindelijk laat Liam Neeson weer eens zien wat voor een sterke acteur hij is.En eindelijk laat Joe Carnahan eens zien dat hij ook een ontzettend goede regisseur is! De spanning is echt constant voelbaar, en zelfs als de film eventjes wat gas terugnam bleef ik geboeid kijken. Niet alleen omdat ik die angst van de wolven constant voelde maar ook omdat mij de dialogen ontzettend wisten te boeien. Je leeft ontzettend met die mannen mee, en de kou is ook echt voelbaar. Reinout Oerlemans probeerde eerder met Nova Zembla dezelfde sfeer neer te zetten, alleen waar Nova Zembla af en toe zelfs saai werd weet The Grey precies de juiste donkere toon te zetten.

The Grey is eigenlijk het grotere donkere broertje van 127 Hours. En valt daar ook het best mee te vergelijken. Mooi drama, wel flink wat spannender maar wel dezelfde uitzichtloze depressieve sfeer. Echt een prachtige survivalfilm! Het enige waar ik het niet met je over eens ben is het einde. Dat vond ik ook best een teleurstelling, en hoewel ik ontzettend genoten heb, kost de film dat toch wat punten helaas.

De reden waarom ik dat einde zo slecht vind is Dat je niet weet of Ottoway het nou overleeft of niet. Ik ga ervan uit van niet omdat hij letterlijk in het hol van de leeuw zat. En als de leider hem niet opvreet dan doet de rest dat wel Maar ook omdatDie wolf hem wel de tijd geeft om rustig zijn wapens te pakken en aan elkaar te binden. Dat botst gewoon ontzettend met de realistische toon van de rest van de film Prima dat ze niet kiezen voor een happy ending, dat zou ik namelijk ook flauw hebben gevonden maar laat Ottoway dan ook gewoon in beeld sterven, dit was gewoon ruk

Ik wil ook nog even kort iets zeggen over die vliegtuig crash in het begin. WAUW! Ik heb nog nooit zo goed maar ook zo heftig een vliegtuigcrash gefilmd zien worden! Ik had echt het gevoel alsof ik zelf in dat vliegtuig zat. Zeer knap gedaan!

Tsja wat kan ik nog meer zeggen? The Grey is gewoon een dikke aanrader! Alleen jammer van dat einde, en de misleidende trailer.

Tarkus

Avatar

Ben wel een fan van Lian Neeson, maar dit is toch veruit een van zijn mindere films hoor.
Echt spannend en boeiend is het allemaal niet.
En het einde is nog slechter..
Neen, de slechtste Neeson die ik al heb gezien.
Wel prachtige locaties, maar dan heb je het mooiste van de film wel gehad.

Frietgedicht

Avatar

AdamFayed "The Grey vond ik persoonlijk een hele slechte film. De karakters in de film maakten veel niet logische beslissingen, zoals:
het verlaten van het vliegtuig terwijl ze daar alles hebben wat ze nodig hebben om de winter te overleven. De wolven die daar af en toe kwamen zouden ze makkelijk aan kunnen en op eten.

Ook klopt de film niet altijd helemaal. In het begin had hij bijvoorbeeld een geweer gevonden en precies daarnaast de kogels. Als een vliegtuig neerstort dan is de kans dat het doosje met kogels naast toevallig naast het geweer gaat liggen 1 op 1000

Daarnaast hadden ze geen doel, ze hadden geen plan en liepen maar een beetje rond zonder dat ze weten wat ze aan het doen zijn. Wat me ook heel erg teleurstelde is dat ze de laatste scene met het gevecht er ook nog uit hebben gehaald.

Deze film zou ik je zeker niet aanraden

Cijfer: 4"


Groot en deels met je eens......maar....vond zelf dat het Acteren, camerawerk, geluid en spaning dat groot en deels compenseerden. Ik geef het een 6,6....afgerond een 7

admiraal

Avatar

Het filmwerk zelf is erg goed. De verhaallijn is helaas echt matig - gebasseerd op een shortstory, en daar is het goed genoeg voor. Daarmee kom ik net op een zesje (6).

Joostifc3

Avatar

Supergave film, mooie scene's!

alleen dat einde.. zonde

nolifeman123

Avatar

Ik vond het een echte vette film. Zowiezo de beste film die ik tot nu toe in 2012 heb gezien (heb maar weinig films gezien). Met name het einde vond ik erg prachtig.

SunChaser

Avatar

Begon veelbelovend maar het eind was gewoon kut, zonde zonde zonde

Proxima

Avatar

Vond het wel een redelijke film maar iets te langdradig op sommige stukken.
En als je iets weet over wolven is dit een waardeloze verhaal, ik heb me nogal geërgerd bij sommige stukken.
lees dit maar hij verteld het prefect Spoiler >>> http://www.imdb.com/user/ur32063925/comments

benjamin

Avatar

Leuke thriller waarin Liam Neeson eindelijk nog eens alles kan geven - heb nooit begrepen waarom zo'n groot acteur zich bezighield met gewone actiefilms - en die je geboeid houdt. Aangename verrassing met een (wat mij betreft toch) uitstekend einde.

Banned

Avatar

Als je gewoon zin hebt om naar een film te gaan kijken zonder te weten wat, Ga naar deze en laat Man on a Ledge en Safe House aan je voorbij gaan!

Banned

Avatar

Spannende thriller die op technisch vlak zich onderscheid van het gewone. Het is gelukkig niet cliché en bevredigend op een bepaalde manier. Ik heb genoten. Spannend.