Nova Zembla (2011)

discussie

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

EKA

Avatar

Hmmm...Doutzen is zeer prettig om naar te kijken in de film, maar is geen licht als het op acteren aankomt! De rest van de cast acteert ok, alhoewel soms wat erg kinderlijk en een beetje banaal, maar het stoorde mij niet mateloos. Verder wist ik weinig over het verhaal, maar de film wist me wel te boeien in dat opzicht. In vergelijking tot Michiel de Ruyter (voor zover dat mogelijk is) haalt deze film het bij lange na niet naar mijn idee, maar Nova Zembla is mijns inziens zeker geen zware onvoldoende. Ik geef de film ergens tussen de 6-6,5 / 10.

vicero

Avatar

Hele matige film. De acteurs komen met hun teksten heel ongeloofwaardig en houterig over. Verder vind ik het een zwaktebod als een fotomodel een film moet opleuken. Heb hem niet eens af willen kijken. Zo matig was het.

pomoek

Avatar

Vervelende film, ongeloofwaardig, en het verhaal is ook nog eens saaaai...Tja, ik weet het niet, maar waarom heeft het filmfonds 1,3 miljoen Euro besteed aan deze film? Kan iemand mij dat vertellen? Vanwege de matige 3D? Of omdat Doutze erin meespeelt?

Tarkus

Avatar

Nederlandse film waarvan ik toch wat meer had verwacht, vooral met een cast als deze.
Het verhaal leent zich nochtans voor een goede film, maar de vertolkingen zijn ondermaats, zelfs van acteurs als Derek de Lint en Victor Reinier, die toch een reputatie te verdedigen hebben.
De beelden zijn wel mooi alsook de muziek.
Maar een voldoende heeft deze film geenszins.

Volksplein

Avatar

Leuke film om te kijken. 3D was wat mij betreft niet nodig, en het miste soms misschien wat spanning, maar de film deed me wel meeleven met de mannen die de koude en ontberingen doorstonden.

nickklunder

Avatar

De film viel me helemaal niet tegen. Doutzen is zeker een fantastisch plaatje maar ze kan ook prima acteren. De hoofdrol is zeker Gerrit de Veer (Robert de Hoog). Uiteraard heeft de film wel een klein aantal schoonheidsfoutjes. 3D was ook niet nodig geweest in deze film, weinig special effects. Shots op ijsland waren mooi. Nederlandse opnames gingen vaak snel (wat 3D niet kon bijhouen). Prima film, het bezoeken waard.