Drive

Drive (2011)

Some Heroes Are Real

discussie

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Wat a-typische film waarin vele momenten nogal in een soort van slow-motion en stilzwijgen worden weergegeven. Dit wordt dan wel afgewisseld met sterke actie-momenten en soms flink bloedige scenes. Vrij goed verhaal met een uitstekende vertolking door Ryan Gosling die de hele film duidelijk draagt. Geef je zo'n rol aan Jason Statham dan krijg je een compleet andere film overigens. De film kent wel wat vreemde, onrealistische en vage momenten (zoals de lift scene met die gangster die erop uitgestuurd was), maar al met al toch een sterke film die mijn verwachtingen iets overtroffen. De soundtrack vind ik persoonlijk nogal soft en de tekst vrij irritant maar dat is een detail. 7.5/10

benjamin

Avatar

gahm "Wanneer ik tegenwoordig het type 'Actie' optel bij de hoogte van de score levert dat tegenwoordig flink veel bloed en botbreuken op. Tekenend voor het huidige 'sport'schoolklimaat en de manier waarop mensen (ouderen) beroofd worden.
Met veel Actie en hoge score = bloed en botbreuken.
Beter acteerwerk komt daarmee op het tweede plan. Jammer."


Heb je de film ook echt gezien? Oké, het geweld is vrij hard, maar dit puur als een zware actiefilm afstempelen waar acteerprestaties bijkomstig zijn (daarvan komt dus die lof voor Gosling?) is echt wel de prent te kort doen.

gahm

Avatar

Wanneer ik tegenwoordig het type 'Actie' optel bij de hoogte van de score levert dat tegenwoordig flink veel bloed en botbreuken op. Tekenend voor het huidige 'sport'schoolklimaat en de manier waarop mensen (ouderen) beroofd worden.
Met veel Actie en hoge score = bloed en botbreuken.
Beter acteerwerk komt daarmee op het tweede plan. Jammer.

Muufley

Avatar

Beste film van 2011. Altijd ook wel leuk om de commentaren te lezen van diegene die een actiefilm verwacht hadden.

9/10

horizon

Avatar

Klassieker.

MRDammann

Avatar

Was wel even onder de indruk van de film. Vond het een hele goeie film, spannend, ook al wordt het aan het einde wat langdradiger, hij blijft toch boeien. Gosling speelt heel goed de Driver, vind ik. Het geweld is naar mijn mening ook heel goed in beeld gebracht.
Kortom, een goeie film. Niks mis mee!

meneeraart

Avatar

Http://www.youtube.com/watch?v=9K7rmxjk5RQ&feature=related

meneeraart

Avatar

De besten film van 2011!

chewy

Avatar

als je dit hoor dan weet je dat de film goed woord T+)

Tarkus

Avatar

Goed verhaal, prima vertolking van Ryan Gosling.
Maar toch viel de film me in zijn geheel een beetje tegen, de titel laat een actiefilm vermoeden en dat zit er in deze film bijzonder weinig in.
Kortom: wie, zoals ik een actiefilm verwacht, zal enigszins teleurgesteld zijn.

B@chelor

Avatar

Ik begin steeds meer van het werk van Gosling te houden. Ik vond de film erg geslaagd; zeer stijlvol. Mooi gefilmd, heerlijke muziek en zonder tekst is Gosling op z'n best Smiley face Een 9.

11qqaazz

Avatar

Banned "Vond deze film echt geweldig! De keuze voor de lange shots zijn gewaagd en daarom alleen maar respect. Veel te weinig regisseurs doen dit en knippen veel te snel weg. Ik genoot met volle teugen. Jammer dat mensen zeggen dat de film niet goed was omdat hij doodsaai is. Daar zit juist de sterkte in van deze film. Dialoog scènes zonder dialoog gewoon geweldig. Ik heb een bloedhekel aan films waar er teveel nutteloze praat scènes in zitten zoals scène in een café ofzo . Scènes die nergens naatoe zullen leiden en gewoon minuutvulling zijn. Drive is weer een filmpje bij op mijn favoriete lijstje. vond de symboliek met de scorpioen echt geweldig."


Inderdaad....een van de spanendste films die ik ooit heb gezien. Dat je het geweld kunt voelen, zoals de schene met die hammer of dat stuk waarin hij die vrouw slaat. Mooi ook dat het meest romantische moment in de film een bizar vervolg heeft....aanrader..dikke 9.

benjamin

Avatar

Geen 'Fast And The Furious'-achtige toestanden hier, maar een meesterlijke klassebak die zonder enige moeite één van de allerbeste films van 2011 is geworden. Alles zit gewoon goed, maar uitschieter is toch de fenomenale rol van Ryan Gosling - eigenlijk zou de Oscar nu al bekend moeten zijn.

pringles

Avatar

Gewelddadige, maar steengoede film met een sublieme Ryan Gosling!