Chronicle

Chronicle (2012)

What are you capable of?

discussie

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Glennekeeeee

Avatar

Leuke verrassende film en zeker met het best lage budget dat ze kregen. Je merkt wel dat er daardoor enkele deuren gesloten zijn om het nog beter te maken maar toch. Cast overtuigd en effects zijn echt wel goed vind ik. Er zijn ook nog genoeg raadsels voor een vervolg open en dat vind ik wel goed want het stoorde niet dat die in deel 1 nog niet zijn opgelost...

8/10

MRDammann

Avatar

Leuk idee, maar ontzettend slecht uitgewerkt. Verder wel leuk om naar te kijken.

jaime91

Avatar

Banned "Chronicle is degelijk onderhouden Found Footage film. Het hoofdpersonage is goed gebracht en komt realistisch over. De toevoeging van zijn zieke moeder en agressieve vader is zeer welkom en zorgt ervoor dat de "telekinetische" gave niet wordt gebruikt door een stelletje dwaze amerikaanse jongeren niks anders te doen hebben dan "yo duwde!" te zeggen. De film zelf ik ook netjes opgebouwd en heeft goed einde. Er vervolg hoeft niet meteen voor mij. Zou alles en de sfeer van de film alleen maar verpesten. Mooie en inventieve camerabewegingen trouwens..."

Helemaal mee eens! Ik moest er in het begin wel even inkomen maar zodra de 3 vrienden lol beginnen te trappen werd hij echt leuk en vermakelijk. Tot ineens de toon compleet omslaat en het naar een fantastische climax gaat! De film zit vol met mooie shots en af en toe zeer leuke komedie, fantastische acteerprestaties vooral van Dane DeHaan en Alex Russel. Michael B Jordan is er vooral voor de komedie en doet dat zeer goed en de film heeft ook nog een zeer boeiend verhaal en geloofwaardige personages.

Ook is het zeer tof om te zien hoe de film ineens omslaat. En hoe slim het eindgevecht in beeld wordt gebracht door steeds over te gaan op andere camera beelden.

Chronicle is absoluut weer iets totaal nieuws in het Found Footage genre. Het was dan ook te verwachten dat hier een sequel van zou komen, wat ik ook doodzonde vind omdat ik vrees dat deze ook weer tot op het bot uitgemolken zal worden. Maar sequel(s) of niet, dat maakt deze film echt niet minder. Ik raad dan ook iedereen aan die van dit genre houd deze eens te bekijken. Het is de perfecte mix tussen Heroes (seizoen 1) en Project X. Ga dat zien!

Tarkus

Avatar

Ik had heel hoge verwachtingen van deze film, maar het is een heel grote teleurstelling geworden.
Het eerste uur is bijzonder saai en inhoudsloos, na dat uur wordt het iets beter, maar toch ben ik er niet over tevreden.
Door het betere laatste half uur een iets hogere waardering dan ik aanvankelijk wou geven, maar meer dan wat ik nu geeft is de film me helaas niet waard.
Tegenvaller dus !!

ma6co66

Avatar

Edwinem "Leuke en vooral grappige film. Maar er ontbreekt wel iets waardoor je niet echt gaat meeleven met de hoofdpersonage."


Helemaal mee eens!!

Edwinem

Avatar

Leuke en vooral grappige film. Maar er ontbreekt wel iets waardoor je niet echt gaat meeleven met de hoofdpersonage.