Paranormal Activity 4

Paranormal Activity 4 (2012)

It's Closer Than You Think

discussie

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frank2260

Avatar

Ik heb een boodschap aan alle horror film makers!!!!
Cast nooit acteurs en actrices uit een kinderserie in een horror film.
Want dan krijg je een zeer slechte film.:N

jaime91

Avatar

Arteron "Haha, in twee artikels bijna dezelfde vragen en antwoorden dus ik ga hier maar even verder. Ja die Spin-offs heb ik nog niet gezien. Zijn ze overigens ook de moeite waard? En inderdaad, nu je het hebt over het einde van 3 ( dat was ik even vergeten) is het me een stuk duideijker. En inderdaad dat met Robbie en Wyatt was raar. Ik dacht ook dat Robbie eigenlijk Hunter was, en dus het ontvoerde baby'tje omdat ze daar ook mee openen in de film. Maar op het laatste was Wyatt ineens Hunter. Heel vreemd. Dat zal dus wel in 5 uitgelegd worden... en waarom Katie inderdaad achter dat gezin aanging ineens was me ook een raadsel. En vooral dat ze ze moest uitmoorden. overigens In die groene stipjes van de Kinect was ook op een begeven moment een kleine geest te zien. Van een kind? Vond ik ook vreemd aangezien ik dacht dat de geest volwassen (en dus groot) was."

Ik vind Tokyo Night absoluut de moeite waard. Hij is natuurlijk wel helemaal in het japans maar als je dat niets uitmaakt is het een prima film. Ik vind hem zowiezo beter dan deel 3 en 4. Over die andere spinoff kan ik natuurlijk nog niet oordelen omdat die volgend jaar pas uitkomt.

En blijkbaar ben ik dus niet de enige die met al die vragen rondloopt. ;) Wat die kinect betreft. Ja ik dacht ook dat Toby de geest uit deel 3 een volwassen geest was maar blijkbaar is dat dus een kind Maar ook daar zullen we hopelijk wel antwoord op krijgen. Ik ben nu namelijk echt ontzettend benieuwd wie of wat Toby dan is. Heel verwarrend allemaal...

Arteron

Avatar

jaime91 "Dat einde snap ik nog wel. Al die demonen zijn de links met de spinoffs. Je hebt namelijk ook de films Tokyo Night en ze gaan ook een latijns amerikaanse versie maken. Daarmee willen de makers laten zien dat dit overal ter wereld gebeurt, vandaar dat er zoveel demonen waren. Katie is niet de enige die bezeten is. Ook zag je op het eind van deel 3 dat de moeder, en oma van Katie en Kristie ook bezeten waren. En uiteindelijk werden ze allemaal lid van die sekte waar dat vreemde logo wat in deel 4 naar voren komt bij hoort Waarschijnlijk heb je op het eind van de reeks dus een hele grote sekte met allemaal bezeten mensen, ik ben dan ook benieuwd hoe ze hier een eind aan gaan maken Ik hoop in ieder geval niet dat deze reeks net als Saw ook eindigt met een open einde, maar ergens vrees ik dat dat toch gaat gebeuren. En dat met Robbie en Wyatt snapte ik ook niet. Wie van die 2 is nu Hunter? In de synopsis wat ik las kwam naar voren dat Robbie eigenlijk Hunter was. Maar naderhand ging Wyatt zich ineens zo noemen. En Katie noemde Wyatt ineens ook zo. En als Wyatt Hunter is, hoe komt hij dan ineens in een ander gezin terecht? Wat is er gebeurd met die baby op het eind van deel 2?? En waarom zat Katie nou eigenlijk net achter dat gezin aan? Ik zei het al, meer vragen dan antwoorden...."


Haha, in twee artikels bijna dezelfde vragen en antwoorden dus ik ga hier maar even verder. Ja die Spin-offs heb ik nog niet gezien. Zijn ze overigens ook de moeite waard? En inderdaad, nu je het hebt over het einde van 3 ( dat was ik even vergeten) is het me een stuk duideijker. En inderdaad dat met Robbie en Wyatt was raar. Ik dacht ook dat Robbie eigenlijk Hunter was, en dus het ontvoerde baby'tje omdat ze daar ook mee openen in de film. Maar op het laatste was Wyatt ineens Hunter. Heel vreemd. Dat zal dus wel in 5 uitgelegd worden... en waarom Katie inderdaad achter dat gezin aanging ineens was me ook een raadsel. En vooral dat ze ze moest uitmoorden. overigens In die groene stipjes van de Kinect was ook op een begeven moment een kleine geest te zien. Van een kind? Vond ik ook vreemd aangezien ik dacht dat de geest volwassen (en dus groot) was.

jaime91

Avatar

Arteron "Helemaal mee eens dit, vooral dat einde... Werd het net spannend! Overigens die vrouwelijke demonen waren mij écht een raadsel op het einde... is wel een gigantisch open einde want nu moet dat weer uitgelegd gaan worden. En ook wie die Robbie dan werkelijk is?

De minste van de reeks in ieder geval Smiley face"

Dat einde snap ik nog wel. Al die demonen zijn de links met de spinoffs. Je hebt namelijk ook de films Tokyo Night en ze gaan ook een latijns amerikaanse versie maken. Daarmee willen de makers laten zien dat dit overal ter wereld gebeurt, vandaar dat er zoveel demonen waren. Katie is niet de enige die bezeten is. Ook zag je op het eind van deel 3 dat de moeder, en oma van Katie en Kristie ook bezeten waren. En uiteindelijk werden ze allemaal lid van die sekte waar dat vreemde logo wat in deel 4 naar voren komt bij hoort Waarschijnlijk heb je op het eind van de reeks dus een hele grote sekte met allemaal bezeten mensen, ik ben dan ook benieuwd hoe ze hier een eind aan gaan maken Ik hoop in ieder geval niet dat deze reeks net als Saw ook eindigt met een open einde, maar ergens vrees ik dat dat toch gaat gebeuren. En dat met Robbie en Wyatt snapte ik ook niet. Wie van die 2 is nu Hunter? In de synopsis wat ik las kwam naar voren dat Robbie eigenlijk Hunter was. Maar naderhand ging Wyatt zich ineens zo noemen. En Katie noemde Wyatt ineens ook zo. En als Wyatt Hunter is, hoe komt hij dan ineens in een ander gezin terecht? Wat is er gebeurd met die baby op het eind van deel 2?? En waarom zat Katie nou eigenlijk net achter dat gezin aan? Ik zei het al, meer vragen dan antwoorden....

Arteron

Avatar

jaime91 "Helaas is Paranormal Activity 4 niet wat ik ervan gehoopt had. De reeks begon ontzettend sterk, en deel 2 vind ik ook nog steeds ontzettend goed maar bij het 3de deel merkte ik al dat ik hem niet meer zo eng vond. En bij deel 4 is dat eigenlijk precies hetzelfde.

Er zitten flink wat schrik momenten in, alleen zijn veel van dat soort momenten vrij zwak omdat je veel dingen toch al aan ziet komen. Ik ben ook niet zo'n hele grote fan van dat soort momenten omdat ik die zogenaamde jump scares vrij goedkoop en flauw vind.En deel 1 moest het daar ook totaal niet van hebben. Toch vind ik deel 4 niet rampzalig slecht, er waren namelijk ook best een aantal momenten dat ik echt nagelbijtend in mijn stoel zat, en vooral het eind vond ik echt ontzettend creepy. Overigens kom ik daar dadelijk zonder spoilers nog even op terug.

De cast is in deel 4 prima in orde. Kathryn Newton draagt de film prima, er zit dit keer ook best wat leuke humor in dat vooral heel goed door acteur Matt Shively gebracht wordt. Normaal gesproken zijn tieners in films nooit echt een succesverhaal en meestal best overdreven of vrij irritant maar hier vond ik dat echt totaal niet. Shiveley die de rol van Ben speelt was ook mijn favoriete personage in de film. Hij bracht af en toe wat luchtigheid wat ik wel kon waarderen. Ik vond hem echt top!

Conclusie: Ik heb me wederom best vermaakt met deze film, alleen is Paranormal Activity helaas niet zo heel eng meer. Er zitten genoeg schrikmomenten in, sommige werken sommige niet maar nachtmerries ga ik hier niet van krijgen. En aangezien ze ieder jaar nieuwe delen blijven maken vraag ik me ook af of ze dat niveau van de eerste twee nog ooit gaan halen. Ze beginnen namelijk steeds voorspelbaarder te worden, en als fan begin ik ze toch steeds beter door te krijgen. Ze mogen hier dus ook wel eens een einde aan gaan maken. Nog even over het einde, dat is namelijk ook iets waar ik me ontzettend aan heb gestoord en wat ik vrij flauw vond. Geen zorgen, ik ga nogmaals niets spoilen! Op het eind gaat het net als bij iedere film weer goed los, en net op het moment dat het echt los gaat krijg je de aftiteling in beeld.

Normaal gesproken zie je op het eind ook een tekst in beeld maar die tekst zie je nu in het begin en het eind voelt gewoon veel te plots en veel te gehaast. Echt ontzettend flauw! Ik ben een open einde gewend maar dit sloeg nergens op. Ook kom je naar buiten met meer vragen dan antwoorden en ook daar baal ik van. '

Het is dus al met al een redelijke film, niet saai maar helaas ook niet echt eng meer. Ik heb me goed vermaakt, maar ik kan niet ontkennen dat de reeks helaas toch bergafwaarts gaat. Sorry trouwens voor mijn ontzettend lange reactie. :P"


Helemaal mee eens dit, vooral dat einde... Werd het net spannend! Overigens die vrouwelijke demonen waren mij écht een raadsel op het einde... is wel een gigantisch open einde want nu moet dat weer uitgelegd gaan worden. En ook wie die Robbie dan werkelijk is?

De minste van de reeks in ieder geval Smiley face