Lone Survivor

Lone Survivor (2013)

Based on True Acts of Courage

discussie

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Film waar ik niet zo heel erg veel van had verwacht, maar die mijn verwachtingen toch wel ruimschoots heeft overtroffen. Sterk verhaal, goed acteerwerk en de spanning van het moment wordt erg goed weergegeven in de actie scenes en eigenlijk wel de spanning in het hele verhaal. Of alles precies zo is gebeurd als in de film wordt weergegeven is van secundair belang. In de eerste plaats kijk je naar een film. Er zijn wel momenten die je aan het denken zet zoals de eerste ontmoeting met die herder op die berg (wat te doen?) en de bescherming van de plaatselijke bevolking tegen de Taliban. Dikke voldoende wat mij betreft en prima film. 8/10

Spijker2

Avatar

longshot "Wat een leerzame film. Ik wist niet dat Amerikanen minstens 10 kogels nodig hebben om dood te gaan en Al-Qaeda strijders aan 1 genoeg hebben. Daarna kan je nog wel een paar keer op ze schieten maar dat doe je voor de lol.
Zo'n film is het dus Rambo achtige militaire films zijn niet echt aan mij besteed. Het is wel een goed verhaal en goed actieer werk."


Had je een film van 13,5 uur willen zien? Kijk, de film gaat over een groep Amerikaanse militairen en focust in z'n geheel niet op de acties van de Taliban. Het is dus logisch dat wel deze hoofdpersonen verder gevolgd worden als ze gewond raken en zien we voornamelijk Talibanstrijders die het loodje leggen. Weet je overigens wel dat dat het vrij logisch is dat een mens (meerdere) schotwonden kan overleven? Er zijn gevallen bekend van militairen die meer dan 20 keer zijn geraakt maar toch overleven. En als je dit een Rambo achtige militaire film vind dan denk ik inderdaad dat je er weinig kijk op hebt en dat dit dus niet aan jou besteed is.

Ik vond dit een geweldige, zelfs ondergewaardeerde, film. Prima camerawerk, dito acteerwerk, geluid, muziek, montage, eigenlijk alles een dikke plus!

MackMalloy

Avatar

Puike en indrukwekkende oorlogsfilm, die af en toe met een klein korreltje zout genomen moet worden, maar als geheel behoorlijk indruk maakt. Het Amerikanisme is hier en daar wat over the top, maar hé, als je een film kijkt waarin de seals de hoofdrol hebben, kun je dat verwachten.
Prachtig geschoten beelden en Wahlberg laat zien dat hij toch kan acteren.

longshot

Avatar

Wat een leerzame film. Ik wist niet dat Amerikanen minstens 10 kogels nodig hebben om dood te gaan en Al-Qaeda strijders aan 1 genoeg hebben. Daarna kan je nog wel een paar keer op ze schieten maar dat doe je voor de lol.
Zo'n film is het dus Rambo achtige militaire films zijn niet echt aan mij besteed. Het is wel een goed verhaal en goed actieer werk.