The Deep

The Deep (1977)

Is the treasure worth the terror? [Video Australia]

discussie

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Aardige film, van dezelfde schrijver als Jaws en met een acteur uit de bekende verfilming daarvan, Robert Shaw.
Hoewel beiden gesitueerd zijn rond de zee, is het is toch een heel ander soort verhaal, al is er wel weer een scène met haaien (alleen zijn die minder groot). Dit is een thriller rond een gezonken schip, die een waardevolle schat zowel als ampullen morfine bevat. Uiteraard zijn daar de nodige mensen in geïnteresseerd. Dat het een minder gedenkwaardige film dan Jaws is geworden, komt doordat er geen werkelijke verrassingen in het verhaal zitten, het tempo vrij laag ligt en het nooit echt spannend wordt. Toch is het geen onaangename film om te kijken als je van het genre houdt. De muziek is van John Barry, die voor de Bond-serie ook al de nodige onderwater-scènes van muziek voorzag. Eén van de onderwater cameramensen heet Waterman.

Into the Blue met Jessica Alba en Paul Walker die ik in een eerdere reactie noemde is een soort moderne remake.

cag200

Avatar

Jacqueline's Bisset mooie bruine lijf, die morfine flesjes uit de diepte haalt samen met haar vriendje.
Effe schrikken van een morene, en dat was de film dan..

Ageell

Avatar

Beetje laag cijfer, kan me herinneren dat ie wel echt spannend was, wel wat langdradig dacht ik. maar is wel een tijdje dat ik m heb gezien

Spider-fan

Avatar

Ga deze toch weer eens checken. 'Into the Blue' was erg lekker, maar ik herinner me dat deze toch ook wel heel aardig was.