Unbroken (2014)

Survival. Resilience. Redemption.

discussie

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chuz

Avatar

Film waarbij ik voorstel een nieuwe term te introduceren. Good hairday film. Dat zijn films waarbij de hoofdpersonen de meest gruwelijke beproevingen doorstaan zonder dat hun haar door de war raakt zodat iedere mogelijkheid tot inleven door de irritatie onmogelijk wordt gemaakt zodat het eindresultaat hopeloos saai en langdradig wordt. Zorg er daarbij vooral voor dat er zo min mogelijk karakter verdieping plaats vind zodat alles lekker onlogisch en zinloos wordt om het effect compleet te maken. Het enige moment dat ik van deze film heb genoten was het moment dat ik door de slaap die me overviel me een ongeluk schrok van jaws.

De mensen die deze ontberingen hebben moeten doorstaan hebben een betere film verdiend.

JamesBond

Avatar

Mark "JamesBond, ouwe schizofreen, snap je die opmerking nou nog niet?!"


Eigenlijk niet… :}

Mark

Avatar

JamesBond, ouwe schizofreen, snap je die opmerking nou nog niet?!

JamesBond

Avatar

sonnycorleone "Net zo tegenstrijdig als jij vaak bent!"


Wie? Wat?

sonnycorleone

Avatar

JamesBond "En toch nog geeft hij een hoger cijfer :D"
Net zo tegenstrijdig als jij vaak bent! Je weet uiteraard precies wat ik bedoel!

JamesBond

Avatar

sonnycorleone "Jij lult langdradig! Het is gewoon 'n bijzonder verhaal, uitstekend verfilmd! Met 'n mooie titelsong van coldplay!"


En toch nog geeft hij een hoger cijfer :D

sonnycorleone

Avatar

Mark "Normaal kijk ik dwars door films heen met overdreven Amerikaans patriottistisch gelul erin, had me ook al ingesteld op een verhaal wat daar vol mee zou zitten. Was tot mijn verbazing niet het geval. Wat ik heb gezien was wel een tikkeltje eenzijdige film over Amerikaanse held, maar wel met sympathie voor de vijand. In ruim twee uur het hele leven van Louis Zamperini, als kind een weggooier, als tiener een Olympische atleet en de rest van zijn leven superman. Ongelofelijk wat die gast allemaal heb mee moeten maken, in het begin van de film met familie en strijdmakkers die hem door de beproevingen sleuren, later in de film zonder echte vrienden. Een aardige misser van Jolie want dat had veel meer sympathie op kunnen leveren, de film duurt ook lang genoeg dus er hadden makkelijk wat personages met diepgang in gekund. Zonder dat is er nog zat te beleven, propellers die van links naar rechts vliegen, bombardementen en meer momenten van oorlog. Zelfs een verdwaalde jumpscare. Alles bij elkaar toch nog topfilm, dat het plot te wensen over laat zie ik dit keer door de vingers."
Jij lult langdradig! Het is gewoon 'n bijzonder verhaal, uitstekend verfilmd! Met 'n mooie titelsong van coldplay!