Snowpiercer

Snowpiercer (2013)

AD 2031: the passengers in the train are the only survivors on Earth.

discussie

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nielsgibby10

Avatar

Deze ligt ongetwijfeld in mijn top 3 beste films van 2014. En sowieso een erg vermakelijke film met mooie sets afgezien van het feit dat de film best wel lowbudget is (ongeveer 34 miljoen!). Chris Evans was geweldig net als Jamie Bell en Tilda Swinton. Tilda Swinton vooral. Goed gebruik van Shaky Cam en omgeving. Goed geschreven, goed geacteerde en actievolle film met een diepere betekenis.

Tarkus

Avatar

Redelijk goede SF-film die zich helemaal afspeelt in een futuristische trein.
Goede vertolkingen door enkele grote namen in deze film.
Je moet natuurlijk voor dit genre te vinden zijn, en dat zal niet iedereen zijn, maar mij beviel de film wel.
Is eens wat anders Smiley face

B@chelor

Avatar

Tsja...ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. De film is zeker niet slecht, maar Tilda vond ik super irritant en niet in de film passen.

Misschien moet ik de film later nog een keer kijken.

AyrtonSenna

Avatar

dlippold "Het hele concept van deze film spreekt me niet aan... Er is een nieuwe ijstijd aangebroken. Okee... Okee. En de laatste overlevende mensen reizen non-stop de wereld rond in een trein? Why???

Hey ik kom uit Nederland... De NS rijdt hier niet eens als er blaadjes op de rails liggen. Het gaat redelijk wat overtuiging kosten om deze film te gaan kijken."


In andere landen doen ze niet moeilijk over een beetje sneeuw. Bekijk deze video maar eens van een echte snowpiercer in Rusland:

http://www.youtube.com/watch?v=xb1i-h-m3G4

benjamin

Avatar

Glennekeeeee "in belgië speelt de film nochtans in alle grote cinema's (kinepolis, utopolis, siniscoop,....)"


Als je in de buurt van de grootste complexen met zo'n 20 zalen woont misschien, maar ik heb toch lang moeten wachten.

Glennekeeeee

Avatar

benjamin "Snowpiercer is zo'n film die de voorspelbare paden vermijdt en houdt van verrassingen en dat heeft enkele gevolgen. Ten eerste dat zoiets geen blockbuster wordt - waarom vraagt een mens zich soms af? - en dat je dus even moet wachten tot de lokale alternatieve cinema hem op de affiche heeft en ten tweede dat wanneer dat eindelijk is gebeurd je enorm hard kunt genieten.

In korte lijnen doet het verhaal wat denken aan Elysium, waarbij de arme klasse naar de plaatsen van de rijkere klasse wil geraken, deze keer visueel voorgesteld door een hele trein te doorkruisen van wagon tot wagon tot men bij de locomotief aankomt. Maar zoals gezegd is dit geen gewoon actiefilmpje: het valt op dat de regisseur een Aziaat is, want in de verschillende wagons kan alles gebeuren. Wat precies, moet je zelf maar gaan ontdekken.

In ieder geval is dit zo'n film waarvan verhaal weggeven de ervaring wat verpest, dus ga gewoon kijken en genieten van een film die je nooit echt voelt komen."


in belgië speelt de film nochtans in alle grote cinema's (kinepolis, utopolis, siniscoop,....)

dlippold

Avatar

Het hele concept van deze film spreekt me niet aan... Er is een nieuwe ijstijd aangebroken. Okee... Okee. En de laatste overlevende mensen reizen non-stop de wereld rond in een trein? Why???

Hey ik kom uit Nederland... De NS rijdt hier niet eens als er blaadjes op de rails liggen. Het gaat redelijk wat overtuiging kosten om deze film te gaan kijken.

Angelater

Avatar

Aparte film die op momenten vreemd aanvoelt. De omgevingen en effecten zien er goed uit, en het acteerwerk en de regie is van een degelijk niveau, maar ergens voelt de film te vreemd aan. Het einde baart vele negatieve gevoelens hier en daarom wil ik hem momenteel niet een al te hoog cijfer geven. De reis van de achterste coupé naar de voorste is wel aardig gedaan.