Fifty Shades of Grey (2015)

Mr. Grey will see you now

discussie

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Uit nieuwsgierigheid rond de hype gekeken. Aan de film is moeilijk te zien waarom het zo'n succes is geweest. Het is een vrij standaard romantische film met af en toe een (tamme) seks-scène. Het verhaal is erg opppervlakkig en één-dimensionaal, de acteurs lijken er ook verder weinig bijzonders van te kunnen maken. Het meest positieve is de sterke soundtrack, verder is er echt niks bijzonders aan: eigenlijk geen één interessante ontwikkeling in het verhaal - enkel een ontmoeting van twee mensen en een hoop gepraat over een seks-contract en een paar uitjes met een helikopter, op bezoek bij familie etc. Er lopen nog wat bijfiguren rond, maar die voegen ook helemaal niks toe, aangezien men vrijwel volledig focust op de twee hoofdrollen. Het zal ongetwijfeld een boek zijn om met rode oren te lezen voor de liefhebber, maar als film komt het niet over. Een film als 9 1/2 Weeks had toch nog een zwoel sfeertje, hoewel die ook inhoudelijk niet zoveel te bieden had.

Olrik

Avatar

Glennekeeeee "Geef het op Olrik :D het is hopeloos :p het feit dat hij het boek gelezen heeft zegt toch ook wat (tenzij ik me vergis en tarkus van het vrouwelijk geslacht is)"


Wie weet, maar waarschijnlijk niet. Ook al zou het mij niet heel erg verbazen.

Glennekeeeee

Avatar

Olrik "Ben je serieus Tarkus? Vind je de vertolkingen serieus goed?!"


Geef het op Olrik :D het is hopeloos :p het feit dat hij het boek gelezen heeft zegt toch ook wat (tenzij ik me vergis en tarkus van het vrouwelijk geslacht is)

Olrik

Avatar

Tarkus "Het gebeurt heel heel zelden, maar dit is een film waarvan ik het boek ook heb gelezen.
En laat ik het maar meteen zeggen, het boek is beter.
Hoewel de film aardig het verhaal van in het boek volgt, vooral in het begin, maar daarna worden er toch vele passages overgeslagen, logisch eigenlijk, je kan het ganse boek niet op 2 uur in beeld brengen.
Maar wat meer is, de verbeelding die je hebt als je het boek leest is hier natuurlijk weg, en ik vond het alles bij elkaar nogal 'braaf'... ik had er meer van verwacht.
Niettegenstaande dat ik de vertolkingen wel goed vind, zowel van Dakota Johnson (Anastasia) als van Jamie Dornan (Mr. Grey).
Moet ook wel zeggen dat de film ook niet langdradig is, de 2 uur zijn zo voorbij, ben blij dat ik hem heb gezien.
Maar zoals ik reeds zei, ik vind het té braaf.... het boek is dus wel een aanrader, deze film is dat minder."


Ben je serieus Tarkus? Vind je de vertolkingen serieus goed?!