American Sniper (2014)

150 kills made history

discussie

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

film die heel veel politieke reacties oproept in de recensies. Ik kende Chris Kyle niet eens en heb de film dan ook zonder vooroordelen bekeken. Goede film die je geboeid uitkijkt. Prima werk van Bradley Cooper. Kritiek dat de film meer op andere zaken had moet focussen is echt onzin want dan ga je op de stoel van de regisseur zitten. Dit is de keuze van Eastwood en als je dat niet bevalt jammer dan. 7/10

Tarkus

Avatar

Wederom een goede film van Clint Eastwood, al ken er ik wel nog betere van de man.
Waar gebeurd verhaal, indrukwekkend verhaal.
Puike vertolkingen ook, met vooral een uitstekende Bradley Cooper in de hoofdrol.

HAMSTEG

Avatar

jaime91 "En wat die verschrikkelijke gebeurtenissen die hij meemaakt en vooral ook voor de vreselijke keuzes waar hij voor komt te staan, met hem doen. En daar schiet de film helaas in tekort.

En net op de momenten waarbij je denkt dat je een wat beter beeld krijgt van Kyle wordt er weer naar de volgende scene gesprongen. Dat vind ik zo ontzettend jammer. "

Schitterende film die ik 8 sterren geef. Volmondig de moeite waard. Ik vind juist wat hem beweegt dat dat bij zijn eerste kill heel duidelijk wordt gemaakt, hij doet het niet met plezier maar wel om zijn maten en zijn land te beschermen.

Tweede deel ben ik het met jaime91 eens. Toch denk ik dat je moet beseffen dat juist dat voor de Amerikanen te gevoelig ligt. De suspense zat er echter wel in omdat je elke keer thuis denkt dat hij gaat ontploffen en dat toch niet doet. De omslag, zonder spoiler vrij te geven, had van mij wat explicieter gemogen en hier had inderdaad de PTSS meer aandacht kunnen krijgen.

Het einde deed mij ook denken aan MH17 taferelen op de weg ... vervang de Amerikaanse vlag voor de Nederlandse en ik zie geen verschil. Er zijn wat kritieken die het einde te Amerikaans vinden ... ik kon me daar niet aan storen.

sonnycorleone

Avatar

R3puls3 "Uitstekende film. Laat goed zien wat er door het hoofd gaat van een Seal in het midden van een oorlog in een vreemd land en hoe hij zich gedraagt als hij weer in zijn eigen land is. Patriottisme op zijn Amerikaans vind ik overdreven, al zal je dat wel weer gaan horen. Eastwood levert een meesterwerk af en Cooper heeft mijn verwachtingen overtroffen, Oscar waardig!"
Van de eerste tot en met de laatste letter, volledig mee eens!

R3puls3

Avatar

Uitstekende film. Laat goed zien wat er door het hoofd gaat van een Seal in het midden van een oorlog in een vreemd land en hoe hij zich gedraagt als hij weer in zijn eigen land is. Patriottisme op zijn Amerikaans vind ik overdreven, al zal je dat wel weer gaan horen. Eastwood levert een meesterwerk af en Cooper heeft mijn verwachtingen overtroffen, Oscar waardig!