Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)

The Saga Concludes.

discussie

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Spoiler alert!

Wat een slechte film is dit. Eigenlijk wil ik er geen woorden aan vuil maken maar doe het lekker toch.

- 1 van de grootste problemen is het ontbreken van spanning. De film springt (vooral het eerste uur) van de hak op de tak vol schietpartijen, explosies en lightsaber gevechten maar er is nooit spanning of dreiging. Dat karakters ook tijdens dat soort scenes grapjes maken( Poe en Finn vooral, 2 mislukte karakters) helpt niet.
Ook de grote finale mist elke vorm van spanning.

- Teveel pijnlijke tenenkrommende momenten om op te noemen.
Rey die de slang geneest(wat vreet dat beest normaal) en die dan vertrekt in vrede. Als een zwaan gewond is en jij helpt slaat die alsnog zijn vleugel in je smoel, dat zijn beesten. Maar deze slang begrijpt het, een dank je wel had de scene alleen nog lachwekkender kunnen maken.

Of die oude vriendin van Poe scene. Ze zegt over Rey ‘zij is veel geld waard’, er volgt een kort gevecht waarna ze zegt ‘ik mag jou wel’ en opeens Rey en co helpt. LOL!!

Hux die roept ‘iam the spy’!
Pff lachwekkend

Ze kunnen niet naar de Death Star met de storm en golven, levensgevaarlijk, niet te doen. Rey doet het toch om vervolgens een paar minuten later Finn en die donkere chick(wat een flut karakter) ook daar te zien! Ze konden het dus wel. Fijn ook dat Finn roept REY REY terwijl ze vecht met Kylo. Lekker hulpvol!

- Terug komen uit de dood. Hoe vaak gebeurd dit?? Kylo 2x(Rey steekt hem neer, Palpatine gooit hem in de diepte), C3PO soort van(geheugen weg voor wat grappen, oh weer hersteld), Rey, Chewie(hij is dood, nee joh dr was achter de rots nog een schip)
Heel matig

- Het eindgevecht.
Haal die grote verplicht voelende eind battles eruit. Fake spanning met bijbehorende dialogen(ze komen niet terwijl de kijker wist dat de good guys zouden komen opdagen), geen spanning, zelfde vage gedoe om een signaal uitschakelen enz, snapte amper wat ze deden.
Dan zie ik 100x liever de finale in Attack of the Clones in de Arena.

- Palpatine. Wat een terugkeer. Slap gelul, lijkt opeens 100x sterker dan eerst(haalt op magische wijze krachten uit Rey en Kylo) en schiet stralen op schepen die Rey wel kan stoppen om ze vervolgens terug te schieten. Het dood hem dus waarom gaat hij door??? De grote Palpatine verslagen door Rey!! Alsof War Machine opeens 1 op 1 wint van Thanos. Echt een schande.

- Han terug. Hoe?? Het was geen Force Ghost maar omdat het nodig was om Kylo en Han samen te brengen verzinnen ze maar wat anders(gedachte van Kylo ofzo, sure)

Ik kan nog wel ff doorgaan, een 2 voor de moeite.