Predestination (2014)

To save the future he must reshape the past.

discussie

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Tijdsparadoxen zijn altijd leuk om over na te denken, maar hoewel deze film het heel ver door wil voeren, klopt het helaas in dit geval toch niet.

Als John/Jane door de barkeeper/tijdsagent terug gebracht wordt naar het moment dat Jane haar geliefde (en vader van haar kind) voor het eerst ontmoet, waarom herkent John/Jane dán pas dat hij/zij het zelf is? Haar/zijn geheugen is nooit gewist en ook als man later kan hij dagelijks zichzelf zien in spiegels en op foto's (iedereen kent zijn eigen uiterlijk) en met de herinnering aan het gezicht van haar geliefde weten dat hij het zelf was.

Het eerste deel van de film waarin Jane's achtergrond en verhaal verteld wordt, is intrigerend. Ook een 'gender twist' in een tijdreisfilm is aardig. Maar in dit geval klopt gewoon de logica van het verhaal niet.

MovieMazzter

Avatar

film die mij aangenaam verrast heeft. Geen overvloed aan SF-foefjes maar tijdreizen als gewoonste zaak van de wereld. Goed verhaal, wat weinig actie, maar wel een film die weet te boeien met een apart sfeertje en vooral een sterke Ethan Hawke. 7/10

johnwayne

Avatar

Uitstekende film die het best genietbaar is door zo min mogelijk ervan te weten voordat je hem gaat kijken. Weet alleen dat je naar een slim in elkaar gezette s.f.-film gaat kijken met een vleugje film-noir en dat het een film is waar je op moet letten, maar je zult beloont worden met één van de meest originele films van de laatste jaren. Goed acteerwerk van beide hoofdrolspelers.

Tarkus

Avatar

Het verhaal zit wel goed, en de vertolkingen zijn dat ook.
Maar helaas heeft men er een niet al te boeiende film van kunnen maken.

Blargon7

Avatar

Ook ik sluit mij aan bij Tk1989. Al had ik op het einde wel het gevoel dat de constructie totaal onmogelijk was (los van het tijdreis aspect). Maar goed, dat wordt in de film zelf ook al als gedachtepunt aangehaald... Wat was er eerder, de kip of het ei...

Jasperboe

Avatar

Ik sluit mij erg aan bij de korte recensie van Tk1989. Een erg bijzonder script, maar helaas hebben films als Memento, Inception en Interstellar dit 'truukje' al vaker gedaan. Hierdoor vond ik de plotwendingen iets wat voorspelbaar en verbaasde alleen de afsluiter mij nog enigszins.

Geweldig acteerwerk en was zeker de moeite waard geweest om de karakter(s) verder uit te werken/diepen.