The Invitation (2015)

There is nothing to be afraid of

discussie

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Merkwaardige film. Voor een lange tijd vraag je je af waarom hij als horror gekenmerkt is: lijkt meer drama, al is het wel boeiend gefilmd. Het is zo'n typisch broeierige film met een groepje mensen waarbij er onderhuids van alles speelt. Pas heel, heel laat (ver over het uur) wordt het inderdaad toch plotseling horror. Eén van de acteurs speelde volgens mij ook in een episode van The Walking Dead - misschien wel mijn favoriete episode, een lange flashback waarin Morgan gevangen gehouden wordt bij iemand thuis.

Waar deze film uiteindelijk precies om draaide vind ik vrij onduidelijk. Het heeft met een nieuwe methode van verwerking van trauma's te maken, maar erg duidelijk vind ik het allemaal niet. Toch is hij wel redelijk intrigerend en blijf je nieuwsgierig, al is het einde erg open.

Hier wordt de film trouwens wel duidelijk en uitgebreid uitgelegd en besproken:

https://taylorholmes.com/2016/09/14/invitation-movie-discussed-phil-hay-explained/

MovieMazzter

Avatar

Redelijke film in een vrij traag tempo. Je hebt vrij snel door dat er wat meer aan de hand is dan louter een gezellig etentje met wat oude vrienden. De echte actie komt vrij laat op gang, tot dat moment is het vooral een duister psychologisch gebeuren en wachten op de ontknoping die niet echt een verrassing is. Ik mis een plotwending of een anderssoortige verrassing. Ook geen overdaad aan actie. Geen topper, maar best de moeite waard voor een keer. 6/10