It Follows

It Follows (2014)

It doesn't think. It doesn't feel. It doesn't give up.

discussie

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Hoewel ik een horror-film verwacht had vond ik dit meer een thriller maar wel een geslaagde.
De film heeft een aparte opbouw(zeker als je begint te kijken zonder enige info zoals ik) maar zodra het meisje vastgebonden op de rolstoel zit komt de uitleg en het verhaal.
En dat was best interessant.

Het idee dat iemand erg sloom aan komt lopen en bij het aankomen weinig goede bedoelingen heeft zoals we zagen met het meisje op het begin is best spannend. Dat moment aan het begin is ook gelijk 1 van de enige en weinige horror-elementen in deze film waardoor ik het vooral een thriller vind.

Wat helpt is de karakters want de tieners(volwassenen doen amper tot niet mee,waar ze zijn geen idee) worden allemaal door redelijk goede acteurs gespeeld en de karakters zijn ook wel goed en realistisch geschreven.
Geen personages die mij storen en ze reageren allemaal wel logisch op de situaties.
Dat helpt want de film moet het vooral hebben van deze karakters en de sfeer die idd duidelijk doet denken aan Halloween met zelfs een paar scenes die er rechtstreeks uit lijken te komen(het naar buiten kijken in een klaslokaal bijv) maar dat vond ik allemaal wel positief.

Hoewel ik niet alle info hoef te hebben had ik graag wel wat meer willen weten over het kwaad in deze film.
De gozer die het aan haar geeft praat over een one night stand die hij daarna nooit meer zag maar hoe weet hij dan deze info?
Als je zonder iets te weten deze vloek krijgt en er dus geen rekening mee zult houden ga je er gelijk aan.
Hoewel het niet bij deze film past qua verhaal zou het best boeiend zijn geweest als ze alle bedpartners zouden proberen te vinden tot ze bij de 1ste komen die uiteindelijk ook nog gevaar loopt mocht iedereen die erna kwam sterven.

En loopt het ook door water heen?Het leek niet het water in te willen en zwak te zijn onder water dus zou verhuizen naar de andere kant van de zee helpen? Loopt het dan over de bodem van de oceaan heen?

-Spoilers alert-

De film was dus zeker boeiend hoewel iets meer info geen kwaad kan net zoals bijv in The Ring juist het onderzoeken van een vloek erg interessant is.
En wat gebeurde er toen die gozer gegrepen werd door het kwaad in de vorm van zijn moeder? Dat viel een beetje tegen want dat 'het' hem leek te verkrachten/neuken zag er wat vaag uit en een beetje teleurstellend.

Ook het einde was wat vaagjes. Uberhaubt dat niemand het kan zien en een soort geest is maar wel geraakt kan worden door kogels is apart maar hoewel het gelijk leek op de staan na een kogel in het hoofd(op het strand ook) kwam er nu na ong 3 kogels opeens een enorme rode vloed maar waar dat op sloeg?
Dat en wat andere momenten waarvan de betekenis nergens duidelijk wordt (zoals de hoofdrolspeelster die een halve minuut verbaasd in dr slipje kijkt voor een spiegel alsof ze iets raars ziet) maken de film iets minder.

Over het algemeen een goede film. Echt zenuwslopend spannend wordt het nergens, eng al helemaal niet maar dankzij een goede sfeer en interessant gegeven vermaakt de film mij prima.
Ik had graag iets meer willen weten over de origin van dit kwaad maar voor de rest zeker een vermakelijke film.
7

rebel1984

Avatar

Zo vanavond dan It Follows gekeken. Een verrassend leuke horror waar ze goed gebruik maken van de sfeer. Een keer heel wat anders als de horror wat de laatste tijd gemaakt word. het acteer werk was zeker prima de film keek lekker weg en gaf mijzelf ook nog wel een aantal keren de rillingen. vond hem zeker de moeite! Een welverdiende 7 .