Baby Driver (2017)

All you need is one killer track.

discussie

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Prima film die mij erg positief heeft verrast. Had even mijn twijfels aan het begin maar blij dat ik hem uitgekeken heb. Kevin Spacey is lekker op dreef in een rol die hem perfect ligt (leuk dat zijn kleine neefje Samm ook even opdraaft, al net zo slecht en brengt humor in de film) en Jamie Foxx als gestoorde crimineel die moordt voor kauwgum. Over the top maar dat mag in een film. Aanrader. 8/10

Frietgezicht

Avatar

Deze film is wel heel erg overrated.

De karakters begint het al mee.
Er zit geen enkele diepgang in en het zijn allemaal van die onuitgewerkte karakters die we al in tig films voorbij hebben zien komen.
Het enige karakter met een beetje meer diepgang is Baby zelf en dat is zo tenenkrommend slecht gedaan...
Zelf is die al erg saai,de acteur, het uiterlijk, het karakter, het straalt niks uit.
Een terugkerende flashback naar het verleden wat een paar littekens verklaard bied niks en zijn dialogen zijn saai.
Dan heeft die een oude dove lul thuis om even de domme kijker duidelijk te maken dat Baby wel een goed hart heeft om vervolgens een van de slechtste love stories ooit te ontwikkelen met een serveerster met blanco inhoud die blijkbaar alleen maar wilt vluchten.
Ze hebben geen chemie,beide geen charisma en het komt nooit geloofwaardig over.
Leon en Mathilda hebben in de film Leon 1000x meer chemie en dat zijn niet eens een koppeltje en 1tje is niet eens verliefd.

Dan krijg je de verhaallijn,de laatste klus.
Bij een Heist-film is het toevallig altijd de laatste klus,lekker origineel ook.


En dan komen er wat overvallen, een beetje verraad, wat actie, alles heb ik eerder gezien.
Het is geen comedy waar je lachend van achterover valt, spannend wordt het ook nergens want niemand denkt dat Baby eraan gaat en kan mij niet voorstellen dat iemand het wat kan schelen.
De auto achtervolgingen zijn wel ok maar niet memorabel. Uit de film Ronin van 20 jaar geleden zijn mij bijv meer bij gebleven en kan nog zat voorbeelden noemen.

Jamie Foxx speelt geen bijzonder karakter maar weet toch de film een beetje nog wat pit te geven.

De film zit natuurlijk goed in elkaar omdat ze goed jatten van allerlei andere films en het vermaakt allemaal wel maar als ik daarna een broodje doner gaat vreten en een poepje doet ben ik alles alweer vergeten.

Een 3 van de 10.

SeanDeNiro

Avatar

Wat een flutfilm. Geen zak aan. 4 sterren recensie en een 8 van de kijker. Een dikke 4. Alles is een herhaling van zetten, logica is ver te zoeken en humor is ook afwezig. Bah.