Musa

Musa (2001)

We must go back to Koryo!

discussie

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xentric

Avatar

Ik vind dit een waanzinnig gave film. Deze film heeft mijn verwachtingen, voor wat betreft Koreaanse films, zwaar overtroffen. Het is een vrij lange film maar hij bleef boeiend tot het eind. Goed acteerwerk en mooi in beeld gebrachte gevechten zonder echt overdreven te worden. Een echte aanrader!

Marty Feldman

Avatar

Filmwolfje "Yup, maar daar ben ik heel blij mee:E. Bedankt SpaRoodT+)"
Ach ja een kin****hand is snel gevuld :B

Filmwolfje

Avatar

Marty Feldman "DAT IS EEN VERDOMD LANG VERHAAL VOOR EEN 4 !!!"


Yup, maar daar ben ik heel blij mee:E. Bedankt SpaRoodT+)

Marty Feldman

Avatar

SpaRood "Dit is mijn review.

Vanuit een Koreaans perspectief wordt het volgende verhaal beschreven. Er wordt een Chinese Ming gezant vermoord in Koryo. Om het goed te maken worden diverse Koryo gezanten naar het Ming rijk gestuurd. Alleen wordt er niets meer van die gezanten vernomen. Spoedig wordt verklaard waarom: de gezanten zijn verbannen uit het Ming rijk.

Generaal Choi Jung moet de Koryo gezanten beschermen. Trekkend door de Gobi woestijn, worden ze aangevallen door Mongoolse Yuan troepen. De Mongolen sparen de levens van de Koreanen, de Chinezen worden echter afgeslacht. Later komen de overlevenden een kamp tegen met (Mongoolse?) kooplieden. Een Mongoolse generaal komt met zijn leger naar het kamp . Hij heeft de Ming prinses Furong (Zhang Ziyi) gevangen genomen. Later wordt de prinses in een ongelooflijk bruut gevecht bevrijd. De groep Koreanen wil daarmee de relaties met de Ming weer verbeteren en uiteindelijk terugkeren naar Koryo. Ze maken dan een barre tocht. De Mongolen proberen alsnog de prinses terug te krijgen. Hele dorpen worden daarvoor in brand gestoken en de inwoners afgeslacht. Er volgen vele gevechten waar veel bloed vloeit. Later ontmoeten ze nog overlevende Chinese dorpelingen en die nemen ze mee. Ze komen uiteindelijk aan bij een fort, maar onbemand. Ze verschansen zich daar, terwijl de Mongolen ze keer op keer bestormen. Ze weten de prinses te beschermen, maar vrijwel niemand overleeft het. Moraal van dit verhaal? Ik denk dat het een illustratie is van de “Koreaanse moedigheid”.

We kregen een beetje te zien hoe de maatschappij in Koryo was. Er waren slaven in Korea, “zo gaat het in Korea”, aldus general Choi Jung. Er waren rangen en standen in het Koreaanse gezelschap dat de prinses beschermde. Koryo was dus een standenmaatschappij.

De film heeft niet aan mijn verwachtingen voldaan. Misschien komt door de beginscene waarin de Chinezen nogal negatief werden voorgesteld. Nu wil ik deze film niet gelijkschakelen aan anti-Chinese films zoals de verschrikkelijk film “Seven years in Tibet” of “Kundun”. Ik vermijd sindsdien Richard Gere en Brad Pitt als de pest, vooral Richard Gere. Als ik ze op TV zie, dan is het gelijk wegzappen. Aanvankelijk kreeg ik dit gevoel ook bij deze film, maar ik wilde de film een kans geven. Ik had een Koreaanse sprookje verwacht, maar ik kreeg in plaats daarvan de Koreaanse variant op “Braveheart” te zien. Er is helemaal niets fijnzinnigs in deze film. Koppen en ledematen worden afgehakt, kelen worden doorgesneden…na een tijdje weet je het wel. Ik vond de film een barbaars tintje hebben, op z’n zachtst gezegd. Ook hoef je in deze film geen intriges of onmogelijke liefdes verwachten. Ik heb in Musa geen liefdesverhaal gezien, als dat er wel was, dan is het ontzettend slecht uitgewerkt. Ook geen prachtige acties waarbij er, al dan niet vliegend, gevochten wordt. Wie fan is van Chinese films zoals “Crouching Tiger, Hidden Dragon” of “Hero”, moet zeker niet naar deze Koreaanse film kijken.

De dialogen waren ronduit slecht. De typ -en grammaticafouten in de ondertiteling waren erg storend. Er wordt haast geen gebruik gemaakt van muziek. Nee, ik vond dit geen goede film. Ik wilde deze film een 3 geven, maar aangezien Zhang Ziyi erin speelt, geef ik hem een 4. Had ik toch maar naar de Sixth Sense gekeken. Jammer….

[rating 1.5]

Bron: zhang.nl"
DAT IS EEN VERDOMD LANG VERHAAL VOOR EEN 4 !!!

Filmwolfje

Avatar

En... zijn er nog mensen die vrijdag gekeken hebben? Nog geen reacties...:? Ik ga vanavond deze film denk ik wel kijken...

Frenkel

Avatar

sickboy1984 "Alleen jammer dat ik op vrijdagavond nooit thuis ben dus ik m niet kan gaan kijken."


Daarom wordt 'ie ook zaterdagavond herhaald.

paco

Avatar

sickboy1984 "En daar komt nog bij dat er bij mtv haast geen muziek meer word uitgezonden."


ja hèh , die M staat ook voor Movie

onzehans

Avatar

sickboy1984 "Alleen jammer dat ik op vrijdagavond nooit thuis ben dus ik m niet kan gaan kijken."


:-S OPNEMEN!

sickboy1984

Avatar

Ik vond dit wel een leuke film waarin de acteerprestaties wel iets beter konden!
7/10
Alleen jammer dat ik op vrijdagavond nooit thuis ben dus ik m niet kan gaan kijken.

sickboy1984

Avatar

En daar komt nog bij dat er bij mtv haast geen muziek meer word uitgezonden.

Peter

Avatar

En op Yorin zenden ze Pat's Life uit, op RTL5 draait Nachtsuite, bij Veronica hebben ze Gotcha, en op NET5 komt Born2Cook wel eens voorbij...no way dat ik daar dus ooit eens een film ga kijken :}

Marty Feldman

Avatar

MTV Films uitzenden ?? Dat is toch die graf zender met al die verschrikkelijke clips met de geile opgemaakte bitches en die namaak figuranten met van die foute outfits ! En die stupide eikels van Jackass ? Om over de "muziek"maar te zwijgen.....Dus die zenden nu dus ook films uit. Ga zeker kijken :B

goaskalice

Avatar

een film op MTV die wél de moeite waard is


Ach, ik verwonder me er nog steeds over het feit dat ze uberhaupt films uitzenden op MTV.

Ik had de Ju-On's en Battle Royale II gemist, waar ik inderdaad niet veel spijt van heb. Maar dit lijkt me wel een goede film.

Glue

Avatar

Bukowski "Trouwens eindelijk een film op MTV die wél de moeite waard is."


Ik vond Rekka Deadly Outlow laatst wel stoer. Vooral de beginscene was heftig.

Seend

Avatar

Uhm.. veel films van mtv (asian) zijn de moeite waard..

deze film ga ik dan ook kijken Smiley face