Life

Life (2017)

We were better off alone

discussie

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Deze film was mij onder de rader gebleven. Weinig promotie gezien en had nooit het gevoel dat ik deze snel moest kijken.
S'nachts thuis keertje opgezet en toen werd ik erg positief verrast.

De film heeft natuurlijk veel weg van de 1ste Alien maar zoveel films die erop lijken(ik hou ervan) zie ik ook niet voorbij komen en al helemaal niet van een goed niveau.
Verschil is ook dat hier de aarde beschermt moeten worden(Calvin mag daar niet belanden) en dat waar de Alien gewoon moordlustig is Calvin vooral zichzelf beschermt.
Vooral aan het begin reageert hij alleen na zelf aangevallen te worden.

Ik vind de beklemmende spanning vooral erg sterk.
De scene waarin Calvin voor de 1ste keer agressie toont is erg sterk en ook de scene erna met Reynolds is een erg goede spannende scene.

Daarna is de dreiging van Calvin continu aanwezig en hoewel de film niet de boeken in zal gaan als vernieuwend is het voor mij wel een hele goede film geworden.
De cast is prima bezig, de effecten en geluid zijn prima en Calvin zelf is interessant en erg dreigend.
Het is ook helemaal geen lange zit waardoor de film continu blijft boeien tot een apart einde(hoewel ik mij niet kan voorstellen dat ze een vervolg hierop maken)

Heerlijk filmpje
8

JIGSAW8

Avatar

Nadat ik hoorde dat deze film geen prequel is op VENOM heb ik besloten em maar niet te bekijken en lijkt hij me ook niet interresant helaas...............

MovieMazzter

Avatar

Een Alien movie maken die 100% orgineel is valt niet mee en is wellicht niet meer te doen met zoveel goede (en minder goede) voorgangers. Toch is dit een prima film, een goed verhaal met een uitstekende cast en ik heb me geen seconde verveelt. Uiteraard kent de film beperkingen doordat het verhaal zich compleet afspeelt aan boord van de ISS en het is goed dat de film niet al te lang duurt. We were better off alone is een aardige tagline die weleens erg waar zou kunnen zijn en ook Stephen Hawking heeft zich in die richting uitgesproken. Het einde van de film doet een vervolg vermoeden die zich dan waarschijnlijk op Aarde gaat afspelen. Ik vermoed een begin in een Aziatisch visrestaurant Smiley face 8/10