American Pie

American Pie (1999)

There's something about your first piece.

discussie

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

filmfreakz

Avatar

Deze film is echt grappig. Deel 2 & 3 ook overigens. Lekker puberale humor. Sean william scott is echt meesterlijk in deze film als Stiffler. Voor Amerikaanse begrippen gaat het ook best ver in deze film.

Leuk bedachte humor, goed geacteerd, goed gecast. Leukste pubercomedy film sinds National lampoons Animal house en porkies pretpark.

Gewoon lekker genieten en lachen. Prima film.

Mathilde

Avatar

Vreselijke kut film

kevinvdk

Avatar

Prachtig he 10/10

PasMaNNi

Avatar

Gewoon een klassiekertje onder de komedies geworden :p

irs0y17

Avatar

Nickzy9 "Top! Je moet wel houden van dit soort high school komedies.
Zonder een echt sterk en diepgaand verhaal maar wel vol sex, drank en lol. Paar biertjes erbij en kijken maar!
Hoe vaak je hem ook kijkt ik vind hem geweldig!

Cijfer: 8/10"



zo is het.

Nickzy9

Avatar

Top! Je moet wel houden van dit soort high school komedies.
Zonder een echt sterk en diepgaand verhaal maar wel vol sex, drank en lol. Paar biertjes erbij en kijken maar!
Hoe vaak je hem ook kijkt ik vind hem geweldig!

Cijfer: 8/10

svk1985

Avatar

De omschrijving hier is inderaad niet erg correct, maar over de film:

Kwalitatief een zeer goede film, in zijn genre dan....
Heerlijk lachen zonder denken, vind het mooi dat er acteurs zijn die zo heerlijk dom kunnen spelen.

De vervolgen zijn minder, maar dit is echt een mooie film voor vanavond...

ViP

Avatar

Brag film!!!

Queenfan

Avatar

Bleeft een topper in z'n soort! Het is dat ik een andere leuke DVD heb voor vanavond, anders wist ik wel wat ik ga kijken :D

dexxa007

Avatar

Aaahhh, de koning der puberfilms! :W

Gewoon verstand op nul en kijken maar :+

Deze blijft grappig, hoe vaak je 'm ook kijkt.
"Guys, uh, what exactly does third base feel like?"
"Like warm apple pie"
"... McDonald's or homemade?"
O+

Mijn rating: [rating 4.5]

Emir

Avatar

Pff wat voor dombo's werken erhier op FT? Wtf heeft Michelle en Nadia met die 'pubers' te maken? *TIP* KIJK DE FILM eerst..

wietss

Avatar

Beetje een doorgeslagen film. Wel leuk om te kijken als je inderdaad niet van plan bent om serieus te zijn..8-) het komt wel goed met de vrijdag avond, laten we het zo maar even omschrijven ..:P

Sauron

Avatar

Ik vind deel 2 leuker, meer sfeer.
Evengoed vind ik deze triologie een stel prachtige bier films waar ik al menig avond mee heb doorgebracht:D

[rating 4]

Juzzz

Avatar

Is leuk maar is die film niet kort geleden op tv geweest en gister (28 mei) was deel 2 op de tv :S
stomme talpa

zztuning

Avatar

Blijft leuk>Smiley face

basseh

Avatar

Dirk Diggler "dus veel onderbroekenlol, eigenlijk de Porky van nu"

Da's eigenlijk wel een mooie vergelijking... Smiley face

Dirk Diggler

Avatar

Lekkere puberale komedie (dus veel onderbroekenlol, eigenlijk de Porky van nu.), is helemaal niks mis mee.
Kijk ernaar als je ervan houdt, als je er niet van houdt, kijk je niet. Zo makkelijk is het....

Swaike

Avatar

jason "weddenschap? echt niet... in de film word gevraagt: "a bet?" reactie: "no not a bet... more important than any bet... a pact""


Naast dat feit maken Jim, Nadia, Michelle en Chris in de verste verte geen weddenschap/pact met elkaar.. volgens mij waren dat toch echt Jim Levinstein, Chris 'Oz' Ostreicher, Kevin Myers en Paul Finch

Het individu die dit geschreven heeft is wel gigantisch achterlijk.. hij/zij heeft zelfs déze film niet gesnapt (en dat lijkt me toch echt niet zo moeilijk) (of gewoon niet opgelet.. dat lijkt me een stuk voor de hand liggender want het is wel een beetje puberhumor.. en daar moet je van houden)

Overigens wel de beste van de 3 American Pie's. Prima vermaak voor een lekkere luie vrijdagavond. Tip: niet alleen kijken (zowieso nooit doen) en biertjes erbij drinken!!

[rating 3.5]

Veel plezier!!

Baski

Avatar

Want to bet, that I'll see the movie again? ;)

jason

Avatar

De pubers Jim, Nadia, Michelle en Chris komen tot de conclusie dat het niet eenvoudig is om hun maagdelijkheid te verliezen. Ze zijn ervan overtuigd dat dit nodig is voordat ze naar de universiteit gaan. Om de motivatie te verhogen, sluiten ze een weddenschap met elkaar af.

weddenschap? echt niet... in de film word gevraagt: "a bet?" reactie: "no not a bet... more important than any bet... a pact"

Zeurdoos

Avatar

ash_ "Ik zou jou nooit als respectable filmkenner omschrijven ;)"


Gelukkig :E

ash_

Avatar

Zeurdoos "En over je opmerking dat de "respectabele filmkijkers" niet om deze film mogen lachen: Da's ook weer erg over 1 kam scheren. Ik wil mezelf niet onder die groep mensen scharen (daarvoor heb ik echt te weinig verstand van films)."


Natuurlijk is dit over 1 kam scheren maar soms moet je even een statement maken. Het ging erom duidelijk te maken dat sommige 'filmkenners' uitermate snobistisch uit de hoek kunnen komen en daardoor als oude zuurpruimen (zeurdozen?) over kunnen komen.

Zeurdoos "Trouwens, even terug over de inhoud, hoe kan de komische timing erg goed zijn als je de grappen al eeuwen van te voren ziet aankomen?"


Dat hangt ervan af wat je onder komische timing verstaat. Ik bedoelde het in de trant van precies op het juiste moment reageren. Dan kun je een grap zien aankomen maar kan hij toch grappig zijn. Reageert een acteur op het verkeerde moment, dan slaat zo'n grap volkomen dood.

Mijn reactie was ook niet specifiek tegen jou bedoeld maar was wel de aanleiding tot het schrijven ervan. Ik zou jou nooit als respectable filmkenner omschrijven ;)

Zeurdoos

Avatar

ash_ "O ja, Zeur: ik zie graag films met diepgang en een meeslepend verhaal. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet af en toe een luchtige komedie wil zien. Ik vind die opmerking nogal denigrerend ten opzichte van mensen die deze film wel leuk vonden."


Tja, soms moet je je hart even luchten Smiley face. De zooi BreEzAh reacties als commentaar deden net even de emmer overlopen. En ik heb zelf op z'n tijd ook zin om films te kijken waar ik totaal geen diepgang, verhaal of wat dan ook in wil zien maar gewoon 'n lekkere no-brainer. Mijn opmerking is ook meer bedoeld als waarschuwing dat dit zo'n soort film is, en een slechte in z'n genre, niet om mensen te denigreren. Dan zou dat namelijk net zo hard op mezelf slaan...

En over je opmerking dat de "respectabele filmkijkers" niet om deze film mogen lachen: Da's ook weer erg over 1 kam scheren. Ik wil mezelf niet onder die groep mensen scharen (daarvoor heb ik echt te weinig verstand van films). Toendertijd leek mij deze film juist erg de moeite waard, eindelijk een comedy uit deze tijd over wat oudere jongeren. Helaas bleek het voor mij een gedrocht van een film te zijn, maar niet omdat dat gepast is als "respectabele filmkijker", maar omdat ik toendertijd liever niet naar de bios was geweest... :}

Trouwens, even terug over de inhoud, hoe kan de komische timing erg goed zijn als je de grappen al eeuwen van te voren ziet aankomen?

Maar goed, ik zal 't voortaan allemaal iets normaler en minder recht voor z'n smoel neerzetten. M'n stukje teruglezend vind ik 't zelf ook wel iets té hehe.

Dr4Z

Avatar

Zo is da ash!

I`ve got your back!

josteman

Avatar

spiderhouse "Maandag 4 Oktober 2004
20:30 American pie 2

Vrijdag 8 Oktober 2004
20:30 American pie 1

het zijn dan wel andere tv zenders sbs 6 en yorin maar hadden ze de films niet het beste kunnen omdraaien zodat je eerst 1 en dan pas 2 ziet :?"


Absoluut mee eens, het viel mij ook net op.

EvY...

Avatar

Seann William Scott :~

NeeL

Avatar

Ja daar zijn ze niet zo goed in, samen werken.

Jimbo's dad is zeker wel het beste van deze film!

spiderhouse

Avatar

Maandag 4 Oktober 2004
20:30 American pie 2

Vrijdag 8 Oktober 2004
20:30 American pie 1

het zijn dan wel andere tv zenders sbs 6 en yorin maar hadden ze de films niet het beste kunnen omdraaien zodat je eerst 1 en dan pas 2 ziet :?