Night School (2018)

Reviews (1)

Mehmetac

Avatar

Deze film wordt natuurlijk meteen aan een bepaalde standaard gehouden, omdat het een film van Kevin Hart is. Kevin Hart is nou eenmaal een van de bekendste namen in de showbusiness op dit moment. De film is dan ook zeker grappig, maar zeker niet perfect. Het hoofdpersonage gespeeld door Kevin Hart, heeft een verloofde. We krijgen bijna geen inzicht in het personage van deze verloofde. Ze is er in feite alleen om een lege plek in te vullen, waar Kevin zijn verhaal omheen kan spelen. Op deze manier raakt het publiek totaal niet geïnvesteerd in de relatie waar het hele verhaal blijkbaar om draait. Ik zou 5 minuten na het kijken van de film, niet eens meer de naam van de verloofde weten. Dit is een fout die vaker gemaakt wordt in veel romantische films. De vrouwelijke tegenspeler wordt getekend als het ‘’mooiste en belangrijkste in het leven van het hoofdpersonage’’, maar ze voegt verder niet echt iets toe aan het verhaal en we krijgen geen inzicht in het personage.
Dit zou niet eens zo erg zijn, als dit niet bij bijna ieder personage het geval is. Kevin heeft namelijk een hele groep mensen om zich heen in deze film, die allemaal vrij generiek blijven, zonder enige diepgang. Het achtergrondverhaal van ieder karakter wordt snel beschreven in een voorstelronde, maar verder leer je de karakters helemaal niet kennen. Tiffany Hadish speelt de docent van Kevin Hart. Zij geeft dan ook een vrij inconsistente voorstelling. Haar acteren wisselt vrij veel van niveau.

Kevin Hart is zoals gewoonlijk echter wel grappig. Deze man zou het woordenboek kunnen voorlezen en het zou alsnog grappig zijn. Het is ergens jammer dat hij de hele film zowat draagt, maar de film is nog steeds heel grappig en entertainend. De meeste grappen worden namelijk door Kevin gemaakt en vallen daardoor allemaal goed. Al boven al, raad ik de film zeker aan. Het zal nooit een bekende klassieker worden, maar vermakelijk is het wel.