Outlaw King

Outlaw King (2018)

Reviews (1)

stefan scheffer

Avatar

De film begint in 1304. Allereerst moeten schotse edellieden trouw zweren aan de Engelse kroon. Uit alles blijkt dat de Engelsen niet gewaardeerd worden maar te sterk zijn om tegen op te komen. Na geforceerd handen geschud barst het eerste zwaardgevecht los, het is dan wel vriendschappelijk maar het zet gelijk de toon voor de rest van de film. Er volgt een trouwerij zoals dat in de middeleeuwen wel vaker gebeurd als een verbond wordt gesloten. Hiermee wordt ook een romantisch aspect in de film gestopt.

Het lichaam van William Wallace, de held van de eerste schotse onafhankelijkheidsoorlog tegen koning Eduardo wordt verspreid opgehangen. Dit is een gebeurtenis die het geweld doet opleven en deze zorgt voor revolutie een nieuwe revolutie. Dit terwijl de revolutie na acht jaar eindelijk afgelopen was. Mede door deze lange strijd voegen niet alle Schotten zich bij de revolutie.

Er volgt een hoop geweld en Bruce (de hoofdpersoon) een Schotse koning wordt opgejaagd. Hij verliest veel manschappen en niemand schiet hem te hulp. Langzaam lijkt het alsof de revolutie een verloren zaak is. Totdat de prins van Wales verslagen wordt.

In mijn ogen was dit geen typische Netflix productie. De film draait vooral om geweld. De natuur en de gevechten zijn erg mooi afgebeeld en in mijn ogen is het acteerwerk niet slecht. De essentie van de film vooral het tonen van veldslagen. Als dit iets is wat je zoekt in een film, dan is dit een geweldige film.