Spielberg (2017)

Direct from the heart.

discussie

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Geweldige totaal documentaire over Spielberg's werk en leven. Hoe bekend ook, Spielberg is voor mij altijd een beetje een mysterieuze figuur gebleven (meer dan veel andere regisseurs op één of andere manier) over wie ik niet zo gek veel wist persoonlijk. Hier komt hij uitgebreid aan het woord, evenals zijn familie, vrienden en collega's. Het laat ook persoonlijke beelden zien van de vriendschap en sterke band tussen Spielberg, Lucas, Scorsese en De Palma, die elkaar adviseerden en bekritiseerden, allen op dat moment opkomende regisseurs in Hollywood. Zelfs hoe Spielberg zijn eerste vrouw, Amy Irving, ontmoette via De Palma die toen met haar werkte voor Carrie. En hoe Spielberg mee-regisseerde aan de climax van De Palma's Scarface.
De documentaire heeft een goede balans tussen werk en persoonlijk leven. Het toont ook de terugkerende thema's in zijn werk aan (vaak over personages en families die gescheiden van elkaar worden, maar ook weer samenkomen) en hoe die voortkomen uit zijn eigen leven - zijn ouders zijn ook gescheiden en uiteindelijk weer samengekomen.
Gezien de hoeveelheid van zijn films (hij heeft een vaste groep mensen om zich heen waardoor hij vrij snel kan werken), wordt er niet echt op alle films ingegaan, maar veel worden wel uitgebreid behandeld.
Los van een uitgebreid boek dat er nog dieper op in kan gaan, is dit toch wel de beste manier om veel over hem, zijn leven en films te weten te komen en dus een absolute must watch.