Don't Breathe 2
De blinde oorlogsveteraan krijgt opnieuw ongenode gasten over de vloer.
play

5,4 details

  • 98 Min
  • Misdaad
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Servië
98 Min Verenigde Staten

Het vervolg 'Don't Breathe 2' speelt zich een aantal jaren na de dodelijke overval uit Don’t Breathe (2016) af. Norman Nordstrom (Stephen Lang) leeft in stilte totdat de zonden uit zijn verleden de kop opsteken.

Regie
Fede Alvarez
Rodo Sayagues
Cast
Stephen Lang, Bobby Schofield, Rocci Williams, Adam Young, Brendan Sexton III, Steffan Rhodri, Christian Zagia, Madelyn Grace, Stephanie Arcila, Fiona O'Shaughnessy, Ron Rogell.
Release
12.08.2021
Release NL
19.08.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Rodo Sayagues | Scenario: Fede Alvarez, Rodo Sayagues | Cast: Stephen Lang (Norman Nordstrom), Madelyn Grace (Phoenix), Brendan Sexton III (Raylan), Rocci Williams (Duke), Bobby Schofield (Jared), e.a.| Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2021

Succesvolle films krijgen vervolgen, zo eenvoudig is het in Hollywood. Dus toen Don't Breathe vijf jaar geleden zijn geringe budget in vijftienvoud wist terug te verdienen, kon je er donder op zeggen dat er een manier zou worden gevonden om dat succes op enige wijze voort te zetten. Vanuit een zakelijk oogpunt een volkomen logische keuze, alleen wordt hierbij nogal eens vergeten (of wellicht genegeerd) dat sommige films gewoon niet gemaakt zijn om een vervolg te krijgen. Don't Breathe is een schoolvoorbeeld daarvan. Deze thriller wist zijn eenvoudige concept met een sterke uitvoering maximaal te benutten, om vervolgens af te klokken op nog net geen anderhalf uur. Dat was immers exact hoeveel erin zat. Meer zou onnodig zijn geweest. Hoe onnodig precies blijkt met het onvermijdelijke vervolg

Een vervolg maken op Don't Breathe stuit al gelijk op de hindernis dat het meest iconische aspect van die film de antagonist is. Er valt dus haast niet aan te ontkomen dat die moeten worden teruggebracht. Maar hoe verwerk je dat in het verhaal? Je kunt immers moeilijk opnieuw een nieuw stel inbrekers loslaten in het huis van deze blinde man en hetzelfde resultaat verwachten. Na het eerste deel weet iedereen namelijk dat hij heel wat minder hulpeloos is dan hij eruitziet. De oplossing lijkt dan maar deze antagonist te upgraden naar een protagonist. Een gedurfde keuze, maar niet per se de juiste. Het eerste deel liet er immers geen twijfel over bestaan dat we niet met deze man behoren te sympathiseren.

alle artikelen (8)

Don't Breathe 2 Nieuwsberichten