Midway (2019)

discussie

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GiLuX

Avatar

Enorm goede film waarin woody harrelson van begin tot eind de show steelt! (alle 34 seconden dat hij in de hele film voorkomt).

In principe kan je het al weten, een grote naam die een paar seconden in een film voorkomt en dan als hoofdrol speler wordt aangekondigd... dat is 99 van de 100 keer een flopfilm.

maar serieus, plat als een dubbeltje dus met tenenkrommende dialogen en scenes die als los zand aan elkaar hangen en niets toevoegen maar eeuwig moeten duren (van ene brandende schip naar andere klimmen bv).
Film moet het dus volledig van de CGI hebben maar ook dat ziet er op punten simpelweg ongeloofwaardig uit.

we hadden al een geflopte pearl harbour dus je zou zeggen tweede poging kat in het bakkie maar nee.

bedankt japan, zitten we 80 jaar later weer met de brokken...

en het gekke is, als je alle wo2 docu's bekijkt over midway en pearl is het superspannend terwijl ze maar zeer beperkt echt beeld hebben... dus het hoeft niet eens 3 uur bommen en granaten... verhaal lijn genoeg zou je zeggen maar als je het dan toch het verhaal wil negeren en voor de bommen gaat, doe het dan goed.

maw, als je fan bent van het genre of de geschiedenis kent van wo2 dan niet kijken want je gaat hem niet af kijken... had je beter iets anders kunnen opzetten.

Filmfan2

Avatar

Beetje veel van hetzelfde en jammer dat het historische aspect er niet helemaal uitkomt. Het accent had iets minder op de actie moeten liggen en het verhaal duidelijker moeten worden verteld. Wikipedia vult de leemtes echter prima op.

Paulusie

Avatar

Indrukwekkemde film waar de hele zaal stil van was. Het hele verhaal waar deze slag uit voortkwam wordt verteld, waardoor het soms wat lang lijkt te duren. Hier vond ik dat echter geen probleem omdat er een belangrijk stuk geschiedenis wordt verteld.
Het laatste stuk laat vooral de indrukwekkende verschrikking zien waarbij Emmerig zowel respect blijft houden voor de Japanners als de Amerikanen.