The Long Kiss Goodnight

The Long Kiss Goodnight (1996)

Eight years ago she lost her memory. Now, a detective must help her remember the past before it buries them both. What's forgotten is not always gone.

discussie

38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eline3344

Avatar

ik ga deze echt kijken hoor goeie film met Geena Davis en Samuel l Jackson

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Deze film is nu al 10 x dit jaar op TV geweest....:|

Ik snap het niet, er zijn nog zoveel films die nog nooit op TV zijn geweest en hun blijven maar met dezelfde oude muk komen....:}

Deweb

Avatar

Het idee van een persoon met geheugen verlies die op jacht gaat naar het verleden is niet nieuw. Brian Cox heeft in een stuk of 5 van zulke films gespeeld, en volgend jaar mogen we er weer nieuwe verwachten met de verfilming van het briljant bedachte XIII.
(Lees: de historie erachter is briljant bedacht)

Neoptolemos

Avatar

Baski "De vrouwelijke versie van The Bourne Ultimatum? Smiley face"


Dan is The Bourne Ultimatum de mannelijke versie van The Long Kiss Goodnight. Naja, qua films anyway, boeken kwamen voor deze film.

Film zelf is prima te pruimen, niks hoogstaands maar gewoon keiharde actie en dat is ook wel eens leuk. Beste deel van de film: Samuel L. Jackson met z'n Mannish Boy lines. <3

Baski

Avatar

De vrouwelijke versie van The Bourne Ultimatum? Smiley face

Manuel Koonen

Avatar

Owie hij, in die film gaan wel veel mensen dood zeg. Behalve de hoofdrolspelers natuurlijk, die zijn niet kapot te krijgen. Ieder ander was allang dood geweest na wat die allemaal doen.

Dash

Avatar

Leuke film, simpel maar aardig verhaal en goede actie scenes, zker voor die tijd... Een must see voor elke Samuel L. Jackson fan.

Firtina

Avatar

Een aanrader! deze blijft goed..! van mij krijgt ie een 8.....

Chriss

Avatar

Wel een paar grappige dialogen zitten er in de film. Toppunt is die scene als de bebaarde man (ken zijn naam niet) vertelt hoe onpasselijk hij wordt bij het zien van het hondje van zijn vrouw. T+)

laguitara

Avatar

Nou een flop met Samuel J. vond ik die met Bruce W.
Die overleeft als enige een treinongelukt...euhm hoe heet ie nou??
Oja UNBREAKABLE....wat een zware ruk film vond ik dat.
Maar deze ken ik geloof ik nog niet dus wie weet ga ik wel kijken.

Steve Harwin

Avatar

Hanaatjuh "Hij is goed en Geena davis is gewoon heel goed in deze film..anders dan haar andere films..en een film met Sam. L Jackson kan GEEN flop zijn..ik heb hem op dvd..mah die moet je gewoon eens gezien hebben.."


kan wel: Shaft, deep blue sea, ...
En binnenkort komt coach Carter uit. Ik kan daarover natuurlijk pas oordelen als ik hem heb gezien, maar wat ik er tot nu toe van heb gelezen lijkt het niet echt mijn kopje thee.

Maar deze film gaat er bij mij wel in. Het is idd ook best leuk om nu eens een vrouwelijke hoofdrol voor dit type film te zien. Geena doet het prima in deze film.

Hanaatjuh

Avatar

Hij is goed en Geena davis is gewoon heel goed in deze film..anders dan haar andere films..en een film met Sam. L Jackson kan GEEN flop zijn..ik heb hem op dvd..mah die moet je gewoon eens gezien hebben..

WBFT

Avatar

Kan niet tegen de raiders op maar zeker je videodvd recorder instellen. Een super filmpie dit!

M1r4

Avatar

Deze film is het best als je het begint te kijken zonder ook maar iets van het verhaal van te voren te weten.
Dan komen de verrassingen echt mooi aan.

Pas op, deze opmerking is TEASER:
Zoals...dat ze op gegeven moment denkt dat ze kok is geweest....(wink wink!)

mickvh

Avatar

:WSamuel L. Jackson:W

dalien

Avatar

Slechte film! Geena Davis... echt niet nice..

interbob

Avatar

Een van mijn favorieten! Goed over gans de lijn.

Birdarcade

Avatar

Leuke film, amusante scenes

Lekkere cast
Ik vind Geena Davis ook leuk, niet heel goed, maar leuk. Laatst ook die film Thelma & louise zitten kijken, daar was ze ook leuk.

Bij mij scoort ie een 7
Ik kijk echter naar Willow (heb ik nog niet gezien), en ik heb nog niet beloten of ik weer naar Hell House ga kijken of niet (Brrrrr!!!!!)

Jack Flushell

Avatar

Zo Koningin. Beatrix77: Of je bent 9, of je bent gewoon gek. (of buitenlander?)

Ik ga vanavond zeker kijken. S. Jackson is 1 van mijn favorieten.

filmkijkeerniels

Avatar

EDIT - een hele recensie letterlijk van een andere site kopiëren getuigt van weinig respect voor de schrijver...

Koningin beatrix77

Avatar

Deze filmpi had ik in riksdaalder bioscoopin amsterdam gezien
ik vond het goedkoper en leuke filmpi kijk jullie ook maar naar deze op tv. :E

eevaa

Avatar

Na al die verschillende reacties ben ik zeer benieuwd geworden naar de film. Ik denk dat ik hem dan ook ga kijken vanavond. Normaal gesproken ben ik niet zo gek van actie films, maar wie weet....

lead data

Avatar

Het leuke van deze film isse , dat het eens een vrouw als hoofdpersoon is , die het geweld op het doek mag laten zien .
Die bull-shit van dat er 200 kogels haar niet raken , kijk maar eens naar andere actie-films , daar worden ook niet de helden geraakt .
Verhaal isse orgineel , maal wat anders dan die stoere , gespierde , sigaar rokende mannen .
Maar helaas heeft hier gelukkig iedereen zijn eigen mening over , voormij een 8.

Yvonne2

Avatar

Er zijn veel films die je vaker moét zien omdat het verhaal dusdanig goed is, dat je in het geheel niet op de acteerprestaties let. Ook de muziekkeuze is dan vaak een probleem. Dit keer heb ik op een gegeven moment lekker van de prestatie van Jackson kunnen genieten, omdat het verhaal mij niet kon boeien. Zoals eerder gememoreerd valt ook hier Davis weer buiten de boot.

flip

Avatar

Het is wel een vermakelijke film maar verder ook niet meer, ik had er wel meer van verwacht en af en toe is het zelfs een beetje saai.

vanRenen

Avatar

Ik vind het wel een hele leuke film. Zitten ook wel wat grapige stukjes. Oke, het is niet de beste film, maar wel heel vermakelijk! :y

CAGE

Avatar

Heel wat explosies in deze film. Geena Davis was wel ok in hierin hoor. Maar natuurlijk redt Samuel L. Jackson deze rolprent heel wat. Maar ik heb deze film onderhand veel te vaak keer gezien en zal hem deze keer helaas wel overslaan.

jacq

Avatar

Film is op zicht erg aardig, leuk verhaaltje (af en toe wat voorspelbaar en clichematig), maar Samuel Jackson vond ik echt goed hierin die redde de film als het ware. Was altijd een ware fan van Geena Davis totdat ze met haar toenmalige echtgenoot films ging maken. Ook in deze slaat ze de plank helemaal mis vind ik. Het is het allemaal net niet, of ze probeert het te hard.

WoUtoMatiC

Avatar

Veel onnodig bloedgespuug en larie -zoals wegrennen voor een ontploffende handgranaat. Zoveelste "ik ben m'n geheugen kwijt maar vroeger was ik een ... huurmoordenaar, maar wel een goede hoor! Die stoute overheid ook altijd! Ik wilde het zelf ook niet". De 6,5 van IMDB lijkt me een aardig cijfer.

WBFT

Avatar

Een van de weinige lekkere actiefilms vind ik! Toen ik hem voor het eerst zag wist ik niet wat ik kon verwachten, ik zapte er langs. (late night BBC session) En was eigenlijk meteen verkocht. Ik heb van Samuel Jackson een tijdje zijn bleusnummer gestolen. Liep dat dus ook te zingen bij alles wat ik deed. Zeker een aanrader [rating 4]

gr4ndo_loco

Avatar

Zozo, ben ik gisteren aan het zappen...zie ik dit filpmje voorbij komen. Ik vond het enorm zonde dat het halverwege was, en heb daarom na een kort stukje meteen weer iets anders opgezet. MAAR ik denk wel dat ik het dvd'tje ga halen. Geena en Sam zijn wel in orde.(Geena heeft mij in Beetlejuice haar strepen verdiend)

Stok

Avatar

Jezus die foto van De Film vd Dag, dat hoofd van Samuel lijkt er op wel op gephotoshopt!

Nance

Avatar

Ja echt een geweldig leuke actiefilm.
Samuel heeft erg z'n best gedaan maar Gena Davis gaat door naar de FINALE! T+)

dust

Avatar

Waarom staan hier ook nog reacties van 2003 en zelfs 2002 bij, is dat nu standaard bij alle films? Want ik zag dat ook bij andere films?

In ieder geval, lekkere film, zeker kijken :+

olivier

Avatar

Deze film is heeel vreed :B :+

jacq

Avatar

Geena Davis vind ik hier juist verschrikkelijk, terwijl ik er juist in andere films wel "bearable" vind. Maar ik vind het verhaal niet boeien het enige leuke aan deze film vind ik ook Samuel L. Jackson, zeer komisch, maar ga deze film zeker niet NOG een keer kijken.

interbob

Avatar

Meesterwerk, lekker spannend!!, zelfs na de 2de keer