discussie

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Toen ik met de serie Penoza begon was ik aangenaam verrast.
Nederlandse series hebben over het algemeen weinig te bieden en zijn vooral leuk voor de mensen die gtst kijken en voor wie series als Breaking Bad en The Sopranos weer lastig te volgen zijn.
Maar Penoza was een prima serie.
Helaas werd de serie met het seizoen ongeloofwaardiger.
Maar was wel nieuwsgierig naar de film.

Maar wat een pure bagger is de film geworden.
Het begin is Canada is tenenkrommend slecht. Een ex die verkracht en moord, het ging nergens over. Hij heeft een straatverbod maar niet eens haar baas belt even de politie.

Dan gaan we terug naar Nederland en volgt de ene belachelijke scene na de andere.

De ontsnappingen(in het stadion en de latere ontsnapping die slaagt) zijn lachwekkend en zo ongeloofwaardig.
Een ‘corrupte’ agent en leider(2e man onder die vrouw blijkbaar) laat zijn gezicht zien op filmpjes op een mobiel. Wat ongeloofwaardig.
De bevrijding van die idioot is nog komischer. Alleen om het karakter weer even te zien want waarom ze het doen slaat nergens op.

Luther die wel erg makkelijk een huis met eeb ontvoerd gezin binnenkomt en toevallig natuurlijk als die man net de vrouw gaat doden(terwijl de 2e crimineel staat te koken hahahaha)
Het gevecht dat volgt is alleen maar in geknipt. In deze tijd mag je toch iets beters verwachten.

Waarom mensen doen alsof Carmen macht heeft begrijp ik ook niet. In de serie al niet. Ze heeft geen muscle. Luther alleen. Iedereen weet dat je geen drugsbaron kunt zijn zonder tientallen mensen die voor je werken. Dat haar kids haar moeten helpen met ontsnappen zegt genoeg.

Die Berry hebben ze ook een lekker triest einde gegeven. Huilebalk in zijn rolstoel. Hij wil best dood(duw mij maar het water in) maar verraad ze wel later omdat hij geen keuze heeft. Hoe kun je een karakter compleet verpesten. Een zwak hoopje mens en een verrader en zijn dood in de aftiteling op die manier...

Wat die agent die Carmen komt halen toch met haar heeft is mij in de serie en film niet duidelijk. Die band slaat nergens op.
Het einde (duidelijk in Spanje gefilmd en niet in Mexico) was pijnlijk om naar te kijken omdat het zo ontzettend slecht was.

Een 2, meer kan ik niet geven aan dit gedrocht.