The Rock (1996)

From Don Simpson and Jerry Bruckheimer the producers of "Top Gun" and "Crimson Tide", and from Michael Bay, the director of "Bad Boys."

discussie

77 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NICKSTERAMSTER

Avatar

Waardeloze prestatie van Connery.
Door de erbarmelijke acteer kunsten van Sean Connery kon ik niet anders dan wegzappen. Jammer, want Nick Cage is een prima vent. Dus weg met Sean Connery, ga met pensioen man!

Thiver

Avatar

Frietgezicht "Het verhaal is prima(nee,is geen Nolan-film maar voor een popcorn niks op aan te merken)"

Het verhaal van deze film is nochtans een stuk evenwichtiger dan dat van Christopher Nolans laatste film, hoor. :P

wallace

Avatar

Een verschrikkelijke slechte film.
Sean Connery, waarom speel je in zo slechte film.

efje

Avatar

Goede film! Ik ben sowieso altijd heel erg gecharmeerd van Nicolas Cage (briljant in Bad Lieutenant) en Sean Connery. In deze films zie ik ze zelfs allebei! Het slot vond ik helaas wat minder ■ de hele film door is Ed Harris lekker de schurk, maar aan het eind durft ie toch niet meer .... Verder leuke humor en voldoende spanning.

8/10.

GREAT gevechtsfilm fan

Avatar

Nicolas Cage en Sean Connery in 1 film op het eerste zicht niet zo'n goede combinatie maar wanneer je de film ziet wordt je echt aangenaam verrast

heel goede actie , goede technologie enzovoort

gewoon een goede film en de rollen van de 2 passen echt wel bij elkaar

8/10

ijskonijn

Avatar

Deze film is het schoolvoorbeeld van 'over the top'. Heb je daar niks mee, niet kijken. Kun je je verstand op oneindig zetten en meegaan, wel kijken. Simpel.

Daarnaast zitten hier een paar mooie klassieke plaatjes in en doet Cage het niet heel slecht. Connery vond ik een beetje matig in deze film, maar ja die kan zoveel beter :D

Cee van Lleef

Avatar

Waarom zijn actiefilms met Cage altijd zo over de top, schreeuwerig en clichématig? Vergeleken met Con Air is deze film nog aardig te noemen, maar erg intelligent is 'ie niet. Zal me wel weer niet in dank afgenomen worden dit commentaar, maar goed. Je moet er zeker niet te veel bij nadenken/deze film gewoon kijken met een biertje zak chips/verstand op 0 en kijken, enz.....?}:

jmdeking

Avatar

Dit is één van mijn favoriete films, deze film doet precies wat een actiefilm moet doen, de actie scenes tijdens de vrijlating van john mason zijn simpelweg fantastisch.

Wesley18M

Avatar

Jildert "Goeie film, verveelt geen moment. Zitten wat vage plotwendingen in, maar dat maakt het geheel niet minder leuk. Mooie rol van Sean Connery ook."


Vaag?! hahahaha:P
Moet je beter op letten!:D

Andrej

Avatar

Ach, het is een leuke, vermakelijke film maar zeker geen topper. De scenes rond de vrijlating van Connery zijn uitermate leuk maar zodra er koers wordt gezet naar Alcatra wordt de logica vergeten.

Maar zoals gezegd, neem dat op de koop toe en je hebt een heerlijk filmpje.

Jnk18

Avatar

Jammer dat ze gvd weer HvN ertussenmoeten gooien, eikels!

Goede film is dit joh

spock

Avatar

Ed Harris lijkt toch veel op Daniel Craig op die grote foto van de hoofdpagina :E

Chabes

Avatar

Nee is een oude beschrijving van critical desicion. Vorige week nog op de buis trouwens.

The rock is goed, maar te vaak gezien

Mook

Avatar

Michaell "''Ook geschikt (misschien wel juist geschikt) voor niet-Steven Seagal liefhebbers en mensen die er een sport van maken ongeloofwaardigheden te vinden."
Ik weet niet meer zeker, maar is dat in deze film dat ze een stroomkabel doorhakken met een bijl en er gewoon niets gebeurd, terwijl je natuurlijk een dodelijke lading stroom door je heen krijgt. Haha, want daar moest ik plots aan denken toen ik dit las. :E"


Grappig genoeg klopt de beschrijving niet. Waarschijnlijk is dit een oude beschrijving van Under Siege - want deze film is natuurlijk geregisseerd door Michael Bay en niet Stuart Baird, met in de hoofdrol Nicholas Cage (en Sean), en niet Steven.

Jildert

Avatar

Goeie film, verveelt geen moment. Zitten wat vage plotwendingen in, maar dat maakt het geheel niet minder leuk. Mooie rol van Sean Connery ook.

joyce

Avatar

Nicolas Cage de held van mn dochter, Ed harris Sean Connery vind ik geweldig, en Michael Biehn viel me op in Aliens gezwijmeld hebben me zusje en ik voor hem. Met andere woorden een steen goede cast.

Stok

Avatar

Gelikte actiethriller van debuterend regisseur Stuart Baird die met overbekende genre-elementen (een gekaapt vliegtuig, terroristen met gifgas en heroïsche patriotten die er een stokje voor steken) een vergezochte, maar aangenaam claustrofobische nagelbijter weet te metselen. Ook geschikt (misschien wel juist geschikt) voor niet-Steven Seagal liefhebbers en mensen die er een sport van maken ongeloofwaardigheden te vinden. Hier vaak uitgebracht onder de titel Critical Decision. (GT)

Nooit geweten

spenky

Avatar

He.. cage is een goeie actuer hoor :D en connery vind dattie het aardig goed doet voor ze leeftijd :D en dat accent vind ik juist wel stoer :D

Aphex

Avatar

Wat iedereen ook voor positiefs te melden heeft;

The Rock is gewoon een 13 in een dozijn (of 145 in een gros, wat jij wilt) ongeloofwaardige, simpele actiefilm met een enorm budget...
Oh en Cage vind ik dus 3 keer niks... het neefje van. Hij is juist allesbehalve overtuigend.

Ann McDunn

Avatar

HornBlower "Inderdaad geen slechte woorden over Connery! Hij is zeker een van de beste Britse acteurs van de filmgeschiedenis!

En naast het feit dat hij Sir Sean Connery is, is hij ook nog protector of Scotland! (Net zoals Ioan Gruffud voor Wales)

Topfilm, die lang geleden zeker een favoriet was, en nu nog steeds hoog in mn lijst staat. Lekkere popcorn film die eigenlijk iedereen wel kent!"


Helemaal met je eens, en Sir Sean Connery is zeker een van de beste Britse acteurs.

Crispy

Avatar

Inderdaad is Sir Connery een van de meest begaafde acteurs die we kennen.
En deze film is eenvoudigweg super te noemen. Een van mijn favoriete films allertijden. Heerlijke humor, goeie actie en natuurlijk een topcast. Sean Connery en Nicolas Cage in 1 film hoort al genoeg te zijn om iedereen te overtuigen dat deze zeker de moeite waard is om te gaan kijken!
van mij krijg deze film een dik verdiende 9

HornBlower

Avatar

Inderdaad geen slechte woorden over Connery! Hij is zeker een van de beste Britse acteurs van de filmgeschiedenis!

En naast het feit dat hij Sir Sean Connery is, is hij ook nog protector of Scotland! (Net zoals Ioan Gruffud voor Wales)

Topfilm, die lang geleden zeker een favoriet was, en nu nog steeds hoog in mn lijst staat. Lekkere popcorn film die eigenlijk iedereen wel kent!

christiaan

Avatar

Het is een steen goede film met een zeer goede cast
oa sean connery en ook al is die oud hij blijft een topacteur ook al vinden dat andere anders

Stingray

Avatar

Geen slechte woorden over Sean graag Smiley face
Deze man heeft al vele goede titels op zijn naam staan en acteren kan deze man dan ook erg goed.
De titel Sir heeft hij dan ook maar wat veel verdiend :P

En The Rock blijft en vette film. Alleen issie gaver op DVD met goed surround hehe!

Bud_Bud

Avatar

leonardus "Opa doet het nog steeds goed zie ik aan de reacties, maar op mij kan ie geen indruk meer maken met dat stomme accent van hem.
Sir noemen ze hem dan ook nog, het is gewoon lachwekkend.
Hij zag er volgens mij ook zo uit toen ie 22 was of zo."


Whats wrong with you BOY:-S:-S

WoUtoMatiC

Avatar

leonardus "Opa doet het nog steeds goed zie ik aan de reacties, maar op mij kan ie geen indruk meer maken met dat stomme accent van hem.
Sir noemen ze hem dan ook nog, het is gewoon lachwekkend.
Hij zag er volgens mij ook zo uit toen ie 22 was of zo."

Goede argumenten ja. :B

mutseflutsje

Avatar

Tja zelf vond ik het een top film is wel lang geleden dat ik hem gezien heb ga hem zeker kijken

leonardus

Avatar

Opa doet het nog steeds goed zie ik aan de reacties, maar op mij kan ie geen indruk meer maken met dat stomme accent van hem.
Sir noemen ze hem dan ook nog, het is gewoon lachwekkend.
Hij zag er volgens mij ook zo uit toen ie 22 was of zo.

Sauron

Avatar

Al te vaak gezien op tv,...

CAGE

Avatar

Je kon het bijna al voorspellen. Hoefde niet meer bij de volgende dagen te gaan kijken, of ze gaan ook nog de andere film weer eens laten zien op de buis van Cage. Eerst afgelopen vrijdag Con Air dus, en nu The Rock. SBS 6 blijft de kroon spannen met : films vaak op tv laten zien. Tis wel een leuke film. Maar nee geen 3067 keer of zo.

TheMovieFan

Avatar

Zekers een TOP FILM....Echt een super film ! Zeker kijken !

Almere

Avatar

Fanta film heel goed verhaal goiie actie ik vond em goed :W

watch

Avatar

Jah precie smaja dit is dan niet de enigste film met dat verder goeie film

Marty Feldman

Avatar

TinusTussengas "Sja..The Rock.. Wat moet ik daar nu over zeggen. Mijn verwachtingen waren nogal hoog vanwege de cast. Cage,Connery,Haris en de immer onderschatte David Morse. Misschien dat de film daarom nogal tegenviel.. Erg voorspelbaar,erg amerikaans en erg...veel bijdehand bedoelde oneliners."

En zeker weer een ontstekingsmechanisme dat in de laaste seconde gestopt wordt :O

Martijntjeh

Avatar

Lekkere popcorn actiefilm

ass89

Avatar

Deze film moet je gezien hebben, echt toppie :Y

breul

Avatar

Heb hem al gezien, het lijkt wel of ze alleen maar herhalingen uitzenden, maar deze is zeer beslist de moeite waard,met sean en gage,ik vond hem helemaal top, en spannend,gewoon goed,

xtreme_guitar

Avatar

Ik vind vooral de one-liner van Connery erg goed gevat. Als Cage vraagt waar hij alles heeft geleerd, geeft Connery als antwoord dat hij heeft geleerd van de beste, de britse overheid!!!! Toch nog een stukje 007!

Zeurdoos

Avatar

Sebastian Valmont "Waarom is dit de tip voor vandaag en niet North by Northwest?"


Omdat deze film op een prime time word uitgezonden, North by Northwest nogal niet. Het heeft niet altijd met de kwaliteit van de film te maken namelijk, ook met de tijd waarop het uitgezonden word en de mate van populariteit.

TinusTussengas

Avatar

Sja..The Rock.. Wat moet ik daar nu over zeggen. Mijn verwachtingen waren nogal hoog vanwege de cast. Cage,Connery,Haris en de immer onderschatte David Morse. Misschien dat de film daarom nogal tegenviel.. Erg voorspelbaar,erg amerikaans en erg...veel bijdehand bedoelde oneliners.

Sebastian Valmont

Avatar

Waarom is dit de tip voor vandaag en niet North by Northwest?

Marty Feldman

Avatar

Master "Volgens mij was ie niet op tv gister. Raar.:?"
zoe ut niet weten, heb hem ook niet gezien en heb de ergste kater sind 15 jaar O+

Master

Avatar

Volgens mij was ie niet op tv gister. Raar.:?

The-Hunter

Avatar

Hij is er helemaal niet op of zit ik nou verkeerd te kijken :?

Moviemagic

Avatar

Ben niet zo'n grote Cage-fan, maar in deze film is hij erg goed. De film zelf overigens verveeld me nooit en ik heb hem al menig maal gezien. Hij is helemaal T+)

Marty Feldman

Avatar

OJJVZ ":(Dis een geweldige film!! (vooral als ie door stat gheens geurt :P) KIJKE!! :-S"

Dit is helemaal geen geweldige film ! Integendeel al diezelfde amerikaanse prutfilms met de redding in de laatste seconde of niet ? Bagger B-)

OJJVZ

Avatar

Demi-sec "aaaaarrrhhgg, wat een kut-film. Dat Ome Sean zich leent voor deze rotzooi.:r"

:(Dis een geweldige film!! (vooral als ie door stat gheens geurt :P) KIJKE!! :-S

ardvw

Avatar

Geen aanrader zeg ik. Is Cage overleden dat er zoveel films zijn van hem vanavond ?

den

Avatar

Superfilm

Eyeopener

Avatar

Gewoon een erg goede 'no-brainer'. Pure actie de hele film.

[rating 4]

Danny1989

Avatar

Ok, dit is echt een hele goede film!! veel actie, en leuk acteer werk! :Y

een aanrader vooor wie hem nog niet heeft gesien! T+)

Sol

Avatar

Deze valt in de categorie: te vaak gezien.

benny

Avatar

Leuke film lekkere actie en een goed spelende cage en connery.
paul mccartney heeft trouwens naar aanleiding van deze film een half miljoen dollar ontvangen doordat cage by het 1ste gedeelte een bootleg elpee van de Beatles genaamd with the beatles uit 1964 uitpakt en deze duidelyk in beeld is te zien.

was een beetje dom van cage.

Kenji

Avatar

RiFF "Gohgoh, wat een gezeik alweer. Mensen die deze film niet waarderen moeten er gewoon niks over zeggen. Dit is een prima film, niks mis mee. Ik vind het zelfs een van de betere films die ik heb gezien. Met het acteerwerk is ook helemaal niks mis! Hoe durven mensen hier Nicolas Cage en Sean Connery af te kraken :( en dan ook nog onder het motto "makkelijk geld verdienen". Walgelijke gasten :X"
Jammer voor jou dat het niet zo werkt, RiFF. Iedereen mag hier ook reacties plaatsen waarin hij/zij zegt dat The Rock een waardeloos produkt is, en Cage en Connery twee talentloze geldschrapers. Als jij daar van walgt heb je pech gehad. Begin anders je eigen totalitaire website-je, waar iedereen die het niet met jou eens is wordt geweerd, OK?

uiig

Avatar

Allevoorgaande reacties te lezen zijn de meningen nogal verdeeld.
Oke het is geen absolute topper qua acteerprestaties,
maar als actie film zeker niet de slechste.
Paar uurtjes prima vermaak dus.

PulP

Avatar

Zeker wel een stoere film. Ga 'em zeker kijken. :Y

Durkie

Avatar

De heerlijke opzwepende muziek ook, met dat heerlijk stoere thema...

Kijk, luister... huiver en geniet!

N.E.R.D

Avatar

Film van de dag :Y

wouterdevet

Avatar

Echt geweldige film heb hem thuis op dvd en blijft leuk zeker een aanrader

PulP

Avatar

Geweldige film, zoals hierboven al duizend keer gezegd is. Gewoon een geweldige film! T+)
Absoluut kijken! :Y

Voila

Avatar

Degene die deze film nog niet gezien heeft mag toch wel eens onder zijn steen vandaan kruipen..rofl O+

HertogJan

Avatar

Het is een leuke film jah, goed acteerwerk vind ik van connery, harris en cage en ook weer niet TE onrealistisch zoals veel actiefilms...

En Alcatraz is gewoon een kickass locatie voor een film :E

[rating 4]

Intronic

Avatar

Heb hem al 10 keer gezien, maar blijft goede film Smiley face

[rating 5]

one2manny

Avatar

Wat een film wat een film! Okidokieman 8-)

turkish boy23

Avatar

Niet gezien ,misschien van plan om te gaan kijken,gezien de reacties hierzow

Lucifer

Avatar

[rating 5]
Dit is echt een topfilm
:Y

okkie-man

Avatar

Ik vind dit een absolute topfilm T+)

Stingray

Avatar

2 goede acteurs in een goede film! :P Bring it on.

jeanbob

Avatar

Jah leuke filmSmiley face doch ik nochtans geen groot fan ben van menig nucleair raket, zie ik mij toch genoodzaakt deze film met enig plesante gevoelens tegemoet te zienSmiley face

Nessus

Avatar

Zeker een goede film.
Volgens mij de enige actiefilm waarin Nicolas Cage een realistische "acteiheld" neerzet. En met Sean Connerry is (bijna) elke film een genot.

Gerard_Fryslan

Avatar

Heb em nog nooit helemaal gezien (leek me wat te druk, te commercieel) maar nu ik bovenstaande reacties lees kom ik op mijn standpunt terug: deze film moet ik nogges in zijn totaliteit zien!:YEn dat gaat ik vanaaf dan ook maar doen:B

flip

Avatar

Fantastische film, beetje te vaak op tv geweest maar maakt niks uit

LekkerDoen

Avatar

[rating 5]
Een TOP actie film. Sean Connery in de rol van geïrriteerde intelligente man met spitse humor, had alleen wat jonger mogen zijn Smiley face Komt de waarschijnlijkheid niet ten goede. Smiley face

Maar het is lekker meeslepend en goed te volgen. Niet te druk. De snelheid van de film ligt wat lager dan de huidige actiefilms, iets wat ik zelf ideaal vind.
T+)

Almar

Avatar

Dit is echt een top film.
Vooral de muziek is erg goed.
Hans Zimmer heeft erg goed werk geleverd.


Ja, die muziek is zeker bruut! Had je daar niet een remix van?

Neolec

Avatar

Dit is echt een top film.
Vooral de muziek is erg goed.
Hans Zimmer heeft erg goed werk geleverd.
Ik vind Nicolas Cage en Sean Connery echt een goed duo.
Vooral de rol van Sean Connery is goed.

Dit is echt een film die je moet zien!