Pale Rider (1985)

... and hell followed with him.

discussie

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Uitstekende western met een prima Clint Eastwood als mysterieuze priester die uit het niets een stel goudzoekers te hulp schiet. Allemaal prima in beeld gebracht in een typisch klassieke westernstijl in een aangenaam tempo. De relatie tussen Stockburn en de Priester blijft onduidelijk, maar dat heeft ook zo zijn charme. Begrijp overigens weinig van de lage waardering op dit forum. Van mij een 8/10

johnwayne

Avatar

Pale Rider haalt z'n inspiratie uit 'Shane' en Eastwood's eigen 'High Plains Drifter'. Het is zeer zeker niet de beste western van en met good old Clint, maar het is zeer aangenaam tijdvermaak en bovendien prachtig in beeld gebracht door Bruce Surtees.

Tarkus

Avatar

Prima western, al heb ik al betere gezien van én met Clint Eastwood.
De film is zowat een ode aan de eerste westerns waarin Clint Eastwood zijn doorbraak beleefde en ook zijn eerste succes mee had, met dank aan zijn leermeesters Sergio Leone en Don Siegel.
Voor de liefhebbers van het genre een aanrader !!

Rooster

Avatar

kiekeboe "
Maar voor iemand die nog weinig regisseer ervaring had vind ik het een uitstekende film..."

't is maar wat je weinig regisseerervaring noemt. Pale Rider is al weer de 11de film die hij regiseerde :}

Anyway. Leuke film met duidelijk gedefinieerde goodguys en badguys. Clint speelt de rol die hem past als een maatkostuum. Dit keer een misterieuse predikant die er geen boodschap aan heeft om iemand de andere wang toe te keren...

kiekeboe

Avatar

tuco "Het is een bijzondere film. weer eens die man zonder naam. En hier schittert hij met een enorme witte pet tegen de zwarte petten. In de films van Leone was dat niet zo duidelijk en was hij soms bijna ondergeschikt aan de boeven. Hier zie je hem in zijn volle glorie. je zou wel eens aan Bush kunnen denken. Een hardvochtige kerel zonder compromis, maar als het voor de goede zaak is..."


Bush???
voor de goede zaak ??? ..... i dont think so

Ik heb clint eastwood toch veel hoger hebben dan bush, maar ja, wie heb ik niet hoger hebben dan bush hehehe ....

lowietje30

Avatar

Weet hier iemand misschien hoe de western van vorige week (ik dacht ook op sbs 6 ook) heette??

S.Moen

Avatar

Gilgamesh "Clint is in de leer geweest bij Sergio Leone, met resultaat."


DE Wester-meester :W

The Good, the Bad and the Ugly :W

Bukowski

Avatar

Om heel eerlijk te zijn vond ik deze beter dan Unforgiven. Hij gaf me meer het echte western-gevoel van stoffige prairies.

Mooie poster trouwens.