nu in de bioscoop

A Girl Missing (2019)

Lastig te duiden drama over het redden van eer en het omgaan met schaamte. De media doen er nog een schepje bovenop.
play

6,0 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Japan
  • Frankrijk
111 Min Japan

Particulier verpleegkundige Ichiko voelt zich bij de Oisho’s bijna een lid van de familie. Ze verzorgt niet alleen de grootmoeder, maar heeft ook een hechte vriendschap met Motoko, de oudste kleindochter. Maar wanneer op een dag Motoko’s jongere zusje Maki verdwijnt en niet veel later Ichiko’s neef wordt genoemd als de ontvoerder, is ze niet langer welkom bij de familie. Terwijl haar werk- en privéleven lijden onder de media-aandacht, voelt ze de grond onder haar voeten wegzakken.

Alt titel
Yokogao
Regie
Koji Fukada
Cast
Sosuke Ikematsu, Mikako Ichikawa, Mariko Tsutsui, Mitsuru Fukikoshi, Kentez Asaka, Miyu Ozawa, Hisako Ôkata.
Release
26.07.2019
Release NL
24.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Koji Fukuda | Scenario : Koji Fukuda en Kazumasa Yonemitsu | Cast: Mariko Tsutsui (Ichiko Shirakawa), Mikako Ichikawa (Motoko Oishi), Sosuke Ikematsu (Kazumichi Yoneda), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2019

De Japanse cultuur en samenleving afdoen met de platitude dat het vol tegenstellingen zit, doet het land en zijn bevolking echt te kort. Weliswaar zijn de Japanners van nature plichtsgetrouw, hechten ze aan waardigheid en onderling respect, maar hierbinnen bestaan veel nuances. Dit laat niet onverlet dat de gebruiken van de Aziatische eilandstaat voor ons westerlingen soms lastig te doorgronden zijn. Het wil dan helemaal niet helpen als filmpersonages zich nauwelijks uitspreken.

Met dit euvel kampt het beklemmende Japanse drama A Girl Missing. Het is veelzeggend dat de oorspronkelijke titel Yokogao luidt, wat zo veel wil zeggen als 'zijdelings gezicht' of wat eenvoudiger gezegd 'profiel'. Hoofdpersoon Ichiko laat zich namelijk niet in haar hart of ziel kijken, maar zich slechts in profiel aanschouwen. Wat daadwerkelijk in haar omgaat is moeilijk te duiden. Wel kun je de conclusie trekken dat schaamte en eergevoel een grote rol spelen in haar handelen.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"A Girl Missing" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

A Girl Missing

acties