The Thing from Another World

The Thing from Another World (1951)

Howard Hawks' Astounding Movie

discussie

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

flightart

Avatar

Voer voor de videoercorder Smiley face

Rarara

Avatar

K3 "Is dat niet "The Thing" ? Da's inderdaad een goeie film.
Jaren '50 films zijn aan mij niet besteed, behalve dan de huidige commercial van de AH-filmweken ;)"


dan mis je een hoop goeds

K3

Avatar

gielpeeters "[..]de remake van Carpenter[..]"

Is dat niet "The Thing" ? Da's inderdaad een goeie film.
Jaren '50 films zijn aan mij niet besteed, behalve dan de huidige commercial van de AH-filmweken ;)

gielpeeters

Avatar

movietwister "
Heeft trouwens verbazend hoge IMDb-score, toch?"

Ja, dat zal komen door het feit dat deze film voor het grootste gedeelte wordt bekeken door de fans van jaren-50-horror-films.
Ooit heb ik wel een stukje van deze film gezien, maar toen ben ik in slaap gevallen. In ieder geval behoot de remake van Carpenter tot mijn absolute favorieten en betwijfel ik of ik deze net zo goed zal vinden. Ben erg benieuwd.

movietwister

Avatar

Hmmm, ben wel nieuwsgierig. De eerste keer dat ik Carpenters versie (of vervolg...) zag was ik 13. En vervolgens een week niet meer geslapen :o)

Heeft trouwens verbazend hoge IMDb-score, toch?

Rarara

Avatar

Wat ik zo grappig vind bij deze film is dat over HOOG intelligente wezen gaat Yeah right! Het wezen zwaait met zijn armen onderwel aapachtige kreten uitslaan als een motorisch gestoorde dronkelap en het laat zich constant in de val lopen. hoogintelligent he? Toch leuk om te kijken hoewel het begin een hoop onzinnig geleuter bevat

Helios

Avatar

(Quistnix, mooi Frankenstein quote ;)...)

Dit lijkt me wel een grappige film, zoals eerder al gezegd, je zou hem puur en alleen al kijken om het maffe sience fiction sfeertje van die stokoude films.

Moviemagic

Avatar

Zelfs voor die tijd lachwekkend slecht. Niet echt spannend. In de remake sta je op de duur te gokken wie er allemaal besmet kan zijn (als je de film nog niet gezien hebt). Verder verwacht je een aanval (of juist niet) van elke kant. In deze "oude doos" ligt hier echt niets van in het verschiet.

Ze hebben in die tijden betere films gemaakt dan dit.

Stealth2000

Avatar

Hehehe, die naam alleen al :D

Quistnix

Avatar

Damn, gemist!

"Fate, it seems, is not without a sense of irony" : Gisteravond op het moment dat deze begon zat ik met wat vrienden over de remake te praten...

Dirk Diggler

Avatar

Ik heb genoten van deze film, mooie setting doet allemaal wel redelijk echt aan (in het sneeuw), alleen vond ik hem niet zo spannend.
Ik denk dat de versie van Carpenter meer een vervolg is dan een remake. Want in de remake vinden ze het stuk ijs waaruit "The Thing in het origineel uit is gekomen.

hermit elephant

Avatar

Dit is nou een van die hele weinige keren dat ik eerlijk kan zeggen dat de 'remake' beter was!

Pimsel

Avatar

Je kunt Carpenters versie nauwelijks een remake noemen. De "originele" versie wijkt inderdaad erg af van het oorspronkelijke verhaal. Alleen de titel hebben ze enigszins meegenomen.

Filmwolfje

Avatar

Ik heb deze op TV gezien toen ik nog 7 jaar of zo was, ik vond'm toen behoorlijk eng en heb'm maar gedeeltelijk gezien; het andere gedeelte achter de bank gezeten, hahaha:E. Misschien omdattie zwartwit was, dattie'm extra eng maakte. Ik zou'm eigenlijks wel nog eens keer willen zien... wel erg laat op BBC...

Dirk Diggler

Avatar

Wouw.. dit origineel heb ik nog nooit gezien. Eindelijk op TV......kijken