The Glimmer Man

The Glimmer Man (1996)

Two good cops. One bad situation.

discussie

46 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarkus

Avatar

Typische Seagal film.
Veel knoppartijen, simpel verhaal.
Je weet altijd wel hoe het afloopt bij deze films.
Maar het is af en toe wel eens leuk om ze te bekijken, verstand op nul en genieten maar.

Magalaan

Avatar

johnwayne "Denk je nu echt dat ze je commentaar op hun reactie na ongeveer 9 jaar nog lezen?"

waarschijnlijk niet, maar dat maakt me niet zo uit. Het is meer een algemeen antwoord op deze terugkerende kritiek.

johnwayne

Avatar

Magalaan "Hij speelt steeds dezelfde soort rol. Het gaat er meer om hoe hij doet. En de liefhebber kan het verschil wel degelijk zien."


Denk je nu echt dat ze je commentaar op hun reactie na ongeveer 9 jaar nog lezen?

Magalaan

Avatar

YepYep "lekker dan... problemen los je op door er maar op los te slaan??!! Sterken/zwakken, goed/fout, ... Beetje lineaire (platte) gedachtengangen."

Dat hoort bij het genre, net zoals romantische films of balletuitvoeringen heeft ook deze zijn terugkerende thema's. De liefhebber beoordeelt op de uitvoering daarvan.

Wraakgevoelens zijn heus menselijk hoor. Zelfs God heeft er last van en martelt daarom mensen eeuwig in hel. Steven Seagal is wat dat betreft stuk clementer. Hij heeft er wel plezier in een gewetenloze psychopaat een koekje van eigen deeg te geven, maar hij rekt het niet onnodig lang. Hij maakt er alleen een kunststukje van. Geweldig hoe hij de slagen afweert en dan zegt: Boring.

Sandvink "Als je één film van Steven Seagal hebt gezien, heb je ze allemaal gezien. Die gast heeft maar 1 manier van acteren."

Hij speelt steeds dezelfde soort rol. Het gaat er meer om hoe hij doet. En de liefhebber kan het verschil wel degelijk zien.

jaime91

Avatar

Ik vind dit echt een van Steven Seagals beste films, naast Under Siege dan. Heerlijke humor, geweldige oneliners, fijne actie, een prima verhaal en een geweldige sidekick (Keenan Ivory Wayans). Seagal en Wayans hebben een goede klik en zijn goed op elkaar ingespeeld. En alleen dan kan zo'n film als dit werken. Topper!

GREAT gevechtsfilm fan

Avatar

Amai zoveel positieve reacties over seagal in deze film ben ik niet gewend meestal meer negatief dan positief
maar ja dit is toch zeker een van de betere films van seagal
in the glimmer man zitten vooral goede gevechts scenes in ook wel een deftig verhaal
eind gevecht is ook wel nice

8/10

DVD-maniac

Avatar

Sandvink "Als je één film van Steven Seagal hebt gezien, heb je ze allemaal gezien. Die gast heeft maar 1 manier van acteren."


Da's inderdaad zo. Uiteindelijk draait het allemaal om wraak. Het steeds terugkerende verhaal: Steven Seagal speelt een goeie smeris, is bezig met een zaak, zijn vrouw/collega/vriendin wordt vermoord, hij neemt wraak en hakt z'n tegenstanders in de pan... einde verhaal.
Dit zijn typisch films die je moet kijken als je een stressdag achter de rug hebt. Ook deze film is niets anders als een recht-toe-recht-aan actiefilm. Alleen deze film bevat meer humor wat het weer een beetje 'anders' maakt. Misschien komt dat wel door Keenen Ivory Wayans.

Leuke scene:
Steven: 'Do you know what you just ate?
Keenen: 'No... what?'
Steven: 'Thats deer-penis'
Keenen pukes.
Steven laughs.

henkbay

Avatar

Maar ze blijven leuk.

hello, no sorry, we are closed for renovation, say eh, two months.
Well, its only one footh, walk to the hospital

Sandvink

Avatar

Als je één film van Steven Seagal hebt gezien, heb je ze allemaal gezien. Die gast heeft maar 1 manier van acteren.

henkbay

Avatar

Toppertje die seagal.

Echt de diepere betekenis van deze film is er niet , maar dat geeft toch niet?
Realistisch verhaal

tukkerstein

Avatar

Voor Seagal-maatstaven was dit best een aardige film. Wat leuke actie, grapjes die best leuk zijn en deze Seagal-film doet nu eindelijk eens niet aan als een direct-naar-video-film.

6/10

Kimon

Avatar

Mensen toch, waarom besteden wij 6 pagina's aan deze film?

YepYep

Avatar

Chimaera "Toch wel, ik vind namelijk dat Steven Seagall, Aikido en andere verdedigingssporten eer aandoet, door (meestal) te proberen om niet de eerste stap te zetten maar alleen te gebruiken bij zelfverdediging of om op te komen voor de zwakkeren in de maatschappij.
"


lekker dan... problemen los je op door er maar op los te slaan??!! Sterken/zwakken, goed/fout, ... Beetje lineaire (platte) gedachtengangen.

Meninho

Avatar

Ach, acteren kan Seagal niet maar toch vind ik zijn films prima te pruimen. een soort guilty pleasure. Verhaal is flintedun, acteren waardeloos dus, maar toch kijk ik altijd wel, zeker als er geen alternatieven zijn zoals vanavond. Ik vind zijn films prima vermaak en dat is bij mij nog altijd de essentie van film.

paco

Avatar

Inderdaad, ieder z'n vak. de een bakt brood de ander maakt "zelfverdediging"-films met brekende botten en afscheurende pezen. Als stephen die bad guys toch niet had..

Arthaum

Avatar

Steven segal films realistisch? ze hebben een boodschap? Uit welk hol ben jij gekropen?

Steve Harwin

Avatar

Chimaera "
Ik vind films van Steven Seagall wel goed om te kijken, omdat er meestal een (sprituele) boodschap of achterliggende gedachte in zit.
...
Ik kijk ook wel graag andere actiefilms maar bv bij 'commando' heb ik de video bij het laatste kwartier toch wel moeten doorspoelen, zo onrealistisch."


??
Zelden heeft deze aardkloot dommere mensen gekend dan acteur Steven Segal; die man heeft echt bijna het iq van een boerenkoolstronk. Terwijl je het eigenlijk toch weet is het tijdens het bezien van interviews met hem soms nog steeds schrikken dat iemand echt zo dom kan zijn.

De spirituele diepgang van 'nijntje eet uit haar neus' heeft meer diepgang dan Segal-films:
1. De stoere meneer neemt het op tegen de grote boevenbende.
2. De stoere meneer maakt de boeven dood
3. De stoere meneer heeft gewonnen

Wel leuk dat jij de Segal films realistisch vind. Veel plezier ermee, zou ik zeggen. Ik ga zelf denk ik wel iets anders doen met mijn tijd.

Baski

Avatar

Mooie 'moves' uit de Oosterse vechtkunst kan ik ook wel waarderen, maar Steven Seagal komt echt m'n strot uit. Wat een kwal van een vent!
Deze film is niet (meer) aan mij besteed... :N

Chimaera

Avatar

Misschien dat 'On deadly ground' ook nog een keer wordt uitgezonden, misschien dat die film wel duidelijker kan maken wat ik bedoel.

Chimaera

Avatar

UncleBenz "Dit kun je niet menen :X"


Toch wel, ik vind namelijk dat Steven Seagall, Aikido en andere verdedigingssporten eer aandoet, door (meestal) te proberen om niet de eerste stap te zetten maar alleen te gebruiken bij zelfverdediging of om op te komen voor de zwakkeren in de maatschappij.

Ik kijk ook wel graag andere actiefilms maar bv bij 'commando' heb ik de video bij het laatste kwartier toch wel moeten doorspoelen, zo onrealistisch.

samuel123

Avatar

Ik vond het wel een goede film, ik hou erg van vecht films net zoals de film die er voor kwam met Chan. Maar je moet er wel van houden, en het is soms ook wel erg nep.

UncleBenz

Avatar

Chimaera "Ik vind films van Steven Seagall wel goed om te kijken, omdat er meestal een (sprituele) boodschap of achterliggende gedachte in zit.
Vaak ook lekker tegen een bureaucratie of 'hogere' macht (denken ze dan) waar hij zich niets van aantrekt en dat vind ik wel goed want ik vind, dat de maatschappij teveel 'opkijkt' tegen mensen in drie-delige pakken met een stropdas, die menen dat ze alles kunnen maken of met mensen kunnen doen, omdat ze geld hebben.

Glimmerman heb ik in de bioscoop gezien en heb de video thuis, vandaar toch een goed punt. 4,8 valt me best tegen, 6,6 is al iets meer maar ik ga dat toch maar eens een beetje opkrikken."


Dit kun je niet menen :X

nijntje82

Avatar

Steven staat erom bekend, zijn hersenloze actie B films....je moet er van houden! Toen ik 14 was vond ik hem wel koel haha ;)

UncleBenz

Avatar

Dit FT cijfer zegt niks over de film.
Maar over het IQ van de mensen die deze film kijken

Steve Harwin

Avatar

svw "De meeste wat minder goede acteurs m/v kennen nog zoiets als zelfspot. Steven helaas niet, wat is die kwal altijd verschrikkelijk serieus. Under siege is nog wel om aan te zien, voor de rest geldt hetzelfde als voor Autodrop!

[rating 0]"


Volgens mij is-t-ie gewoon te dom voor zelfspot:Y

samuel123

Avatar

Steven speelde laasts ook nog op Veronica in Out of Justice, nou ja dan vanavond maar weer.

Bud_Bud

Avatar

Jongens je moet je er gewoon bij neer leggen
Steven Seagal roeleert gewoon:W:W:W:W:W

mistelhensz

Avatar

Niet een goed meeslepend verhaal ofzo, maar de vechtscenes zijn prima en steven is cool: voor mijn woensdag avond een hele geschikte film, iets beters komt er naar mijn mening niet op de buis vanavond dus onderuit op de bank en gewoon kijken 8-)

laguitara

Avatar

Ik hou wel van films met Seagal maar bij deze ben ik na 10 minuten al in slaap gevallen.

breul

Avatar

Steven is gewoon een lekkere vent,en hij is spannend
goed verhaal ook, en goeie vechttechniek,natuurlijk
is hij altijd de sterkste,en dat willen we ook zien gewoon, toch,maar ik vind hem toch wel lekker acteren,heb slechtere films gezien,deze gewoon lekker kijken, iets te drinken en snacken erbij,prima toch.

svw

Avatar

De meeste wat minder goede acteurs m/v kennen nog zoiets als zelfspot. Steven helaas niet, wat is die kwal altijd verschrikkelijk serieus. Under siege is nog wel om aan te zien, voor de rest geldt hetzelfde als voor Autodrop!

[rating 0]

mastino

Avatar

Ik vind deze man geweldig , kijk al zijn films met een hoop plezier , zo moeten ze er meer maken :Y

Sam Bresser

Avatar

Toppie film O+
[rating 4]

Maroen

Avatar

Verschrikkelijk.... als ik Steven Seagal al bij de cast van een film zie staan krijg ik al een allergische reactie. }:

Mijn advies: Zappen en snel ook ! :|

sjemsjem

Avatar

"man heeft geen acteertalent...maar vechten kannie wel.....let op zijn moves


Helemaal mee eens. Bar en bar slechte acteur met altijd te lange shirts om zijn buikje te bedekken. Maar hoe meer hij moet vechten hoe leuker het wordt. Deze was een van zijn betere, hij maakt namelijk ook een paar grapjes.
[rating 2.5]

jur

Avatar

Heerlijk vanavond gaan we een "robbertje" vechten.
Ff de spiertjes los, natuurlijk in de leunstoel met een pilsje erbij.

Adamica

Avatar

Neeeeeeee!!! daar heb je Steven weer .... :r

Rooster

Avatar

Prachtig hoor!
Steven Seagal die handeld volgens een oude traditionele japanse zegswijze:
"Als het met praten niks wordt. Sla dan iedereen aan gort"

KRUIMELTJE

Avatar

Ik vind steven seagal geweldig en deze film is niet zijn beste maar hij is zeker wel de moeite waard om te kijken !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Enriquillo

Avatar

Als je van Seagal houd, en wie doet dat niet, dan is deze zeer zeker de moeite waard. Die rating moet je niet naar kijken , dit is geen genre waarin ratings van belang zijn.
Gewoon een lekkere aktiefilm, heerlijk met een biertje/wijntje na een dag hard werken :+

guusguzers

Avatar

Steven kan juist erg goed acteren. Hij kan alleen niet vechten...

turkish boy23

Avatar

"man heeft geen acteertalent...maar vechten kannie wel.....let op zijn moves

Colonel_Kurz

Avatar

Hij kan gewoonweg niets anders.
Jawel, drankjes serveren. Hij doet 't nog altijd erg goed als barkeeper in café De Lemming.

Whistler

Avatar

Heerlijk om naar te kijken, maar inderdaad niet om het acteertalent van Seagal.......

Moviemagic

Avatar

Misschien ligt het aan mij, maar ik vind elke film met Steven Seagal waardeloos. Hij heeft geen enkel acteertalent en speelt in elk van zijn films dezelfde soort man. Hij kan gewoonweg niets anders. Voor mij is dit een wegzapper. :r