Bonnie and Clyde (1967)

"The strangest damned gang you ever heard of. They're young. They're in love. They rob banks."

discussie

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

AngelEyes

Avatar

'Ooit' schreef ik over Bonnie & Clyde

AngelEyes "Bonnie (Faye Dunaway) verveelt zich dood met haar burgerlijke leventje en sluit zich aan bij kruimeldief Clyde (Warren Beatty) die op een dag haar moeders auto wil stelen. Ze plegen een aantal overvallen en slaan op de vlucht. Onderweg worden ze vergezeld door een gestaag uitbreidende bende. Het bankroven gaat vrolijk verder en voor elke gelegenheid wordt een andere auto gestolen. Het gaat van kwaad naar erger en al gauw staan ze op de voorpagina's en worden ze door de autoriteiten gezocht.
Bonnie gaat zich steeds meer irriteren aan van alles en nog wat en ook de relatie met Clyde is alles behalve standvastig.

Ik heb me prima vermaakt met deze film. Hij deed me af en toe wat denken aan Butch Cassidy And The Sundance Kid, ook een duo dat op de vlucht slaat en beseft dat het niet langer zo door kan gaan. Ook de cinematografie deed eraan denken alsmede het aparte gebruik van muziek. Zelfs het eind vertoont duidelijke overeenkomsten. Als je die film goed vond dan zul je deze waarschijnlijk ook kunnen waarderen.

Zowel Beatty als Dunaway zijn erg innemend en acteren prima. Gene Hackman in zijn eerste grote film laat al een stijl zien waar hij later groot mee zou worden. De overige cast is vrij matig. Verbazingwekkend dat Estelle Parsons een oscar voor beste bijrol won.

Ander minpuntje is dat soms nogal onduidelijk is waarom sommige dingen gebeuren. Het betrekken van een jonge automonteur bij de bende is op het oog vrij onnodig en wordt niet verder uitgelegd. Ook het kidnappen van een echtpaar waarvan ze net de auto hebben gestolen gebeurt schijnbaar zonder een reden. En zo zijn er nog wel wat dingen. De scriptschrijvers is dit niet geheel aan te rekenen omdat het een verhaal gebaseerd op ware feiten betreft. Toch had wat meer uitleg op z’n tijd best gemogen.

De film is zowel onderhoudend (de bankovervallen, achtervolgingen ed) maar ook boeiend (de gespannen relatie tussen Bonnie en Clyde).
7/10 "

Jehl

Avatar

Kijkenn!!
jammer dat het zo laat afloopt joh..

Colonel_Kurz

Avatar

hermit elephant "Had je je maar met zinvollere dingen moeten bezighouden...;)"
Ach, what's done is done. Maar we gaan hier nogal offtopic, dus laten we het maar bij laten.

hermit elephant

Avatar

Colonel_Kurz "In hetzelfde jaar dat ik bleef zitten...;)"

Had je je maar met zinvollere dingen moeten bezighouden...;)

Colonel_Kurz

Avatar

hermit elephant "Ja, 'ooit'... dat waren nog eens tijden!"
In hetzelfde jaar dat ik bleef zitten...;)

hermit elephant

Avatar

Colonel_Kurz "Ooit schreef ik over deze film:"

Ja, 'ooit'... dat waren nog eens tijden!

wasthatlatin

Avatar

''So then she drinks her milk down
again, every drop. And she looks
over at her son and says, "Son,
whatever you do, don't sell that cow!"