Seven Years in Tibet

Seven Years in Tibet (1997)

At the end of the world his real journey began.

discussie

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chuz

Avatar

Mischien even ter nuancering. Is het ook bekend hoe het met de mensenrechten gesteld was in Tibet voor de chinese inval. En met de gezondheidszorg ? M.n. de mensenrechten schijnen draconisch geweest te zijn. Lijfstraffen waar je liever niet echt over na wilt denken en religieuze slavernij. Hoor je weinig van in deze kritiekloze film.
Was het wel zo,n paradijs als dit soort films willen laten geloven ?

Toelietoesh

Avatar

BillyBlack "Ik niet of jij toevallig nog op de middelbare school zit, of dat je het misschien over een bepaald niveau of studiejaar hebt, maar op mijn school kun je deze film niet vertonen met de intentie studenten te laten genieten van een film. Het over een kam scheren van alle jongeren gaat wat ver, maar reken er maar zeker op dat 99 procent van de jongeren deze film voorbij laat gaan.
Maar of dat met jongeren te maken heeft..."


Dan behoor ik kennelijk tot die 1%.
Even ter verduidelijking... zodra je een film kijkt in de klas kunnen de leerlingen hem vaak niet waarderen. Vooral bij dit soort films is het vrij belangrijk om "in de film" te blijven. In een klaslokaal is dat voor veel leerlingen niet te doen (voor mij niet in ieder geval). Zodra je de film in je eentje kijkt of zonder mensen waarmee je uren vol kan praten kun je je aandacht erbij houden en is hij al een stuk interessanter.

WoUtoMatiC

Avatar

Wat ik me kan herinneren was de film inderdaad wat aan de trage kant. Maar aangezien ik afgelopen herfst in Tibet ben geweest, ben ik nu toch wel weer benieuwd naar deze film.

In ieder geval een van de weinige films die de annexatie van Tibet in beeld brengt.

vash

Avatar

Volgens mij onderschatten jullie de jeugd een beetje. Dit soort films zijn echt wel een succes op de middelbare school.

BillyBlack

Avatar

Jildert "Grappig dat je alle jongeren over een kam scheert. Ik durf te wedden dat het grootste gedeelte van mensen van jouw leeftijd ook liever naar een spektakelfilm kijkt dan dit saaie gedrocht. Spektakelfilms heb je namelijk al heel wat jaren. Seven Years In Tibet is misschien een interessant stukje geschiedenis en zeker niet onaardig om te laten zien op de middelbare school maar voor puur vermaak skip ik dit echt hoor. Boooooring."


Ik niet of jij toevallig nog op de middelbare school zit, of dat je het misschien over een bepaald niveau of studiejaar hebt, maar op mijn school kun je deze film niet vertonen met de intentie studenten te laten genieten van een film. Het over een kam scheren van alle jongeren gaat wat ver, maar reken er maar zeker op dat 99 procent van de jongeren deze film voorbij laat gaan.
Maar of dat met jongeren te maken heeft...

Jildert

Avatar

de anomalie "Ook ik sta te kijken van het grote aantal afkeurende, negatieve reacties op deze film. De enige verklaring is dat deze reacties afkomstig zijn van de jongste generatie filmkijkers, die alleen maar Harry Potter-films willen zien met veel speciale effecten. Als het over geschiedkundige zaken gaat, wordt het al gauw 'saai' en haken ze af.
Voor degenen die wel zijn geinteresseerd in cultuur en historie is dit een prachtige, authentieke film met zeer fraaie fotografie en muziek. Verdient dus meer waardering, ook van FT of IMDb."


Grappig dat je alle jongeren over een kam scheert. Ik durf te wedden dat het grootste gedeelte van mensen van jouw leeftijd ook liever naar een spektakelfilm kijkt dan dit saaie gedrocht. Spektakelfilms heb je namelijk al heel wat jaren. Seven Years In Tibet is misschien een interessant stukje geschiedenis en zeker niet onaardig om te laten zien op de middelbare school maar voor puur vermaak skip ik dit echt hoor. Boooooring.

riv

Avatar

Hm ik vond deze film echt 3x niks.. het accent van brad was al helemaal niet aan te horen.
had er veel van verwacht.. maar uiteindelijk werd hij zo langdradig en saai.. het kan aan mij liggen maar nja heb er toch een 2 voor over..

moonlight

Avatar

Ik vind dit gewoon egt een hele goede film :w

Faith

Avatar

Als ik eerlijk moet zijn vond ik de film niet echt geweldig.. :?

Ann McDunn

Avatar

Tussen bagger en geweldig zit een heel verschil, dus op de reacties kan ik niet afgaan. Ga deze film toch maar kijken, beslist niet voor Brad, maar omdat ik graag kijk naar mooie natuuropnamen, en wel geïnteresseerd ben in de cultuur, geschiedenis en politiek van Tibet.