On Her Majesty's Secret Service

On Her Majesty's Secret Service (1969)

James Bond est de retour! [James Bond is back! ; French & Belgian posters]

discussie

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarkus

Avatar

Hoewel George Lazenby het hier zeer goed doet is het voor hem bij deze ene keer gebleven om James Bond uit te beelden, wellicht vonden de makers hem niet genoeg charisma hebben.
Verder vond ik het verhaal wel goed en deed de rest van de cast het ook prima.
Prima Bond film dus die zeker niet misstaat in de ganse reeks.

JamesBond

Avatar

Filmp@ssie "Meninho je maakt mijn hele dag goed en ik ben blij dat ik idd niet de enige ben met deze mening, nogmaals bedankt !!!!"
Jullie zijn de mensen die het begrijpen Smiley face Hartelijk dank om medestander te zijn ;) Lazenby kreeg na deze een contract voor 7 andere (!!!!) maar heeft dit afgeslagen omdat hij dacht dat de Bond serie zou falen in de jaren '70'
Deze film staat bij mij op 4 achter Casino Royale, For your eyes only, Goldeneye.

JamesBond

Avatar

Buzzer "Is dit die Bond met de Sneeuw-schuiver scene op t begin?! Leuk stukje :P de sneeuw die in 1x rood word...."
Begin? Dat was de ski chase aan het einde

JamesBond

Avatar

Is het je opgevallen dat als Bond zijn koffer inpakt hij het mes van Honey Rider op z'n bureau legt? Altijd leuk die referenties naar ander films Smiley face

JamesBond

Avatar

Deze film? Daar beleef je heel veel plezier aan.. Alleen moet je wel even in het personage komen. Ze hadden George Lazenby beter ook in 'Diamonds are Forever' moeten laten spelen. Omdat deze, ongeveer op OHMSS overloopt, kijk maar naar de epiloog waarin Bond opzoek is naar Blofeld.

jur

Avatar

Als je de tijd eens goed bekijkt waarin die film is gemaakt, is er zowel door Diana Rigg als Telly Savalas goed acteerwerk geleverd, dit maakt de film goed, maar ook de manier waarop George Lazenby zijn rol neerzet is goed. Dit is mijn mening cq smaak en "smaken verschillen".

Ik wens jullie veel kijkplezier.

Groetjes, Jurre.

skullsplitter

Avatar

Ik denk persoonlijk dat deze film zijn tijd te ver vooruit was...

henkway

Avatar

Ja, die wil ik zien, zal hem opnemen, als ze nu weer tien minuten voor het eind de plot wisselen voor een spelsnol, dan gooi ik een bom bij SBS naar binnen.

Filmp@ssie

Avatar

Meninho "Zowaar een medestander. Dit blijft een van de beste, zoniet DE beste Bond film. Maar ik ben dan ook een fan van het personge Bond, zoals in de boeken staat beschreven. Bond was een man van vlees en bloed, dat je terugziet met name in deze film, maar ook in de Connery's, maar dat helemaal overboord ging met de Roger Moore films."


Meninho je maakt mijn hele dag goed en ik ben blij dat ik idd niet de enige ben met deze mening, nogmaals bedankt !!!!

Meninho

Avatar

Filmp@ssie "Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het niet alleen aan George Lazenby ligt.
De film is in alle opzichten gelijk aan het boek van Ian Flemming.Het stoort vele mensen dat zij niet kunnen inbeelden dat zelfs James Bond een superheld is maar zoals in de boeken ook gewoon een mens van vlees en bloed.
Het is voor iedere acteur moeilijk om in te vallen voor een rol dat al zo'n vijf films de personage heeft neergezet.
Ik waardeer het juist dat de eerste serie Bondfilms trouw waren aan de boeken.
Als er sprake is van een slappe Lazenby prestatie dan moet men eerst de verantwoording bij de filmmaatschappij leggen.
Ik vindt deze film juist een goede die de personage die Flemming beschreef uitstraalt."


Zowaar een medestander. Dit blijft een van de beste, zoniet DE beste Bond film. Maar ik ben dan ook een fan van het personge Bond, zoals in de boeken staat beschreven. Bond was een man van vlees en bloed, dat je terugziet met name in deze film, maar ook in de Connery's, maar dat helemaal overboord ging met de Roger Moore films.

Meninho

Avatar

Moviemaker "Meninho ik zal het niet met jou eens kunnen worden denk ik ik vind dit juist na goldfinger de slechtse film. De beste film vind ik the man with the golden gun en daarna goldeneye. Ook for your eyes only is een topfilm. Ik vind george lanzenby niet echt geloofwaardig als Bond. Hij is te veel model.En b-acteur."


Geeft niks, even goede vrienden Smiley face Lazenby was inderdaad niet een geweldige acteur, maar je kan je afvragen of Roger Moore dat wel was? Ik vind hem een redelijke Bond, zijn films waren vooral leuk amusement, erg tongue in cheek waar op zich niks mis mee is. OHMSS word door weinigen echt gewaardeert, maar zoals ik al aangaf, ik doe dat wel, met name omdat het erg dichtbij het originele boek is. Goldeneye was de beste van Brosnan (by far) en for your eyes only is samen met the spy who loved me de beste Moore.

Moviemaker

Avatar

Meninho "De meest onderschatte James Bond. Na Goldfinger is dit namelijk mijn favorite Bond. Uitstekend overgenomen van he boek van Flemming met gedenkwaardige momenten. tuurlijk, Lazenby was geen Connery, maar zo aller beroerdst was hij ook niet. Zeker nietr gezien hij geen enkel acteer verleden had. Niettemin heeft deze film aan hoogtepunten geen gebrek:

Telly Savalas is mijn favoriete Blofeld. Prachtige man om te zien, geweldige stem, gewelidig karakter. De perfecte Blofeld

de ski scenes: prachtig opgenomen, spectaculair en prachtig in beeld.

de soundtrack: John Barry's beste soundtrack, met name het nnummer "Blofeld's hideout" is prachtig

Blofelds locatie is een prachtige vondst. precies zoals in het boek vermeld.

Diana Rigg is prachtig als Tracy. Het valt te begrijpen dat Bond zo hard voor haar vakt.

het verhaal is perfect. Geen nutteloze gadgets, maar een echt spionnenverhaal. Bond moet het hier van zijn instincten hebben en zijn spion kwaliteiten. Enige nadeel is de zogenaamde vermomming: dat Blofeld Bond niet onmiddelijk herkend is natuurlijk niet geloofwaardig. Maar ach mischien had hij Connery verwacht Smiley face

Voor mij een echte Bond klassieker"


Meninho ik zal het niet met jou eens kunnen worden denk ik ik vind dit juist na goldfinger de slechtse film. De beste film vind ik the man with the golden gun en daarna goldeneye. Ook for your eyes only is een topfilm. Ik vind george lanzenby niet echt geloofwaardig als Bond. Hij is te veel model.En b-acteur.

Jildert

Avatar

Cee van Lleef "Erg langdradige film. Heb hem niet uitgekeken dacht ik."


Same here. Vond hem ook te langdradig en heb hem vroegtijdig uitgezet. Saaaaaaai.

Cee van Lleef

Avatar

spock "Bond in een kilt :?"


Exact! Bond die verliefd wordt en trouwt (dacht ik)? Erg langdradige film. Heb hem niet uitgekeken dacht ik. Vond dit de minste bond.

spock

Avatar

Bond in een kilt :?

Marty Feldman

Avatar

Ik ben al te laat, maar nu ik deze reacties lees, moet ik gaan hollen en toch nog kiezen tussen dit of Monsters Ball :B

Buzzer

Avatar

Is dit die Bond met de Sneeuw-schuiver scene op t begin?! Leuk stukje :P de sneeuw die in 1x rood word....

hettar

Avatar

Als je Lazenby even negeert is dit deel nog best een goeie.. De aanwezigheid van Emma Peel alleen al (en het einde natuurlijk).

hockeyer

Avatar

Met stip: de slechtste Bondfilm aller tijden. Lazenby zal vast wel een noodgreep zijn, want de man is zeer geschikt voor de rol van boer Pik uit Medemblik, maar niet als Bond. De man heeft gewoon geen stijl. Niet voor niets was dit bijna het einde van alle Bond films. Viva Roger Moore!

Sauron

Avatar

En Pierce Brosnan is precies geil genoeg;)

Shogo

Avatar

MovieThom "Mee eens. Maar dat Lazenby het maar matig deed als 007 kan ook grotendeels liggen aan de trammelant die hij voortdurend met de regisseur van deze film had."


Dat kan uiteraard ook daar aanliggen. Maar daar zullen we helaas nooit achter komen, want een 2de kans heeft die niet gekregen.

MovieThom

Avatar

Shogo "Geen slechte Bondfilm, maar idd George Lazenby was niet zo`n beste keus als Bond. :}"


Mee eens. Maar dat Lazenby het maar matig deed als 007 kan ook grotendeels liggen aan de trammelant die hij voortdurend met de regisseur van deze film had.

Shogo

Avatar

Geen slechte Bondfilm, maar idd George Lazenby was niet zo`n beste keus als Bond. :}

jac goderie

Avatar

Roger moore was te geil, Timothy dalton was niet geil genoeg. Hoe was die George dan?

graafgeene

Avatar

Sorry ik begrijp jullie allemaal niet ik vind dit echt een van de slechtste gewoon al door deze acteur geef mij maar roger moore met zijn droge humor