Nightbreed

Nightbreed (1990)

Lori thought she knew everything about her boyfriend... Lori was wrong!

discussie

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

De Director's Cut is voor de fans erg aan te raden. Vooral in het begin van de film zitten er totaal nieuwe scènes, er is een nieuwe scène aan het eind en naar mijn idee is het grote gevecht om Midian, als de mensen er binnen vallen ook uitgebreid. De film verandert er niet echt van, maar loopt als geheel toch iets beter.

Het blijft een moeilijke film om te beoordelen. Typisch een film voor fans, maar waarschijnlijk minder voor het algemene publiek. Visueel is het heel dik in orde, maar naar mijn idee ligt het tempo net wat te hoog - de film kan net wat meer rustpunten gebruiken, had misschien nog iets langer gekund dan de Director's cut. Wat daarin meespeelt is dat er zoveel personages zijn, en niet allemaal krijgen ze een achtergrond.

Toch hou ik erg van de structuur van het verhaal. Het is mooi hoe al de afzonderlijke figuren steeds bij Midian terecht komen en hoe die plek steeds iets geheimzinnigs en mythisch behoudt.
Wat ik wel altijd vreemd vind, is dat hoewel het verhaal in Canada speelt, er een rodeo-feest gaande is - nooit in Canada geweest, maar rodeo lijkt mij meer iets voor de VS en dan nog de meer zuidelijke staten...

Spider-fan

Avatar

De muziek van 'Nightbreed' is wel van Danny Elfman, die veel van Burton's films ook van muziek heeft voorzien. Maar verder is er geen directe Burton-connectie. Al zou Burton die iets van Barker verfilmt wel iets moois kunnen opleveren.

Schandalig dat 'Nightbreed' nog steeds niet op dvd verkrijgbaar is hier (er is wel een regio 1 disc - US/Canada).

Moviemagic

Avatar

heywoodfloyd "Sorry, maar wtf heeft Tim Burton hier mee te maken?"


Helemaal niets als je goed had kunnen lezen. Het verhaal zou namelijk (voor mijn gevoel) uit een typische Tim Burton-film kunnen komen. Maar mooi dat je 2 jaar na dato nog die vraag stelt.

heywoodfloyd

Avatar

Moviemagic "Een film met een script waarin Tim Burton zich goed op uit had kunnen leven. Dit is toch nog een leuke film. "that's what these are for, to show you my true face"."


Sorry, maar wtf heeft Tim Burton hier mee te maken?

Moviemagic

Avatar

Een film met een script waarin Tim Burton zich goed op uit had kunnen leven. Dit is toch nog een leuke film. "that's what these are for, to show you my true face".

Spider-fan

Avatar

Vooral voor de Barker-liefhebbers, denk ik. Chaotisch, maar zeer origineel en prachtige monsters. En Cronenberg is griezelig overtuigend.

Azathoth

Avatar

Kimma "Erg ranzig is ie niet, maar wél leuk :Y"


idd, gewoon een lekkere typsiche Clive Barker "feel good horror", voor zover je het echt horrorkunt noemen.
Leuke rol van Cronenberg. >Smiley face

Kimma

Avatar

Erg ranzig is ie niet, maar wél leuk :Y